Μαέστρος Μαρτίνς με… εκτελεστή τον Καμαρά
Intime

Μαέστρος Μαρτίνς με… εκτελεστή τον Καμαρά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην ρεβάνς των ημιτελικών του ΠΑΟΚ (2-0) σε μία «μάχη» που ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε την… μπαγκέτα του από τον πάγκο και τον Μαντί Καμαρά να συνεχίζει με… σπασμένα φρένα.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται και πάλι σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το 28ο τρόπαιο της ιστορίας τους στον θεσμό και το πρώτο μετά από πέντε έτη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρει απέναντί της την ΑΕΚ, η οποία πήρε την πρόκριση σε βάρος του Άρη σε μία ρεβάνς… θρίλερ στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι Πειραιώτες «τσέκαραν» το… εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, έπειτα από τη νίκη τους 2-0 επί του ΠΑΟΚ, την τρίτη συνεχόμενη τη φετινή σεζόν σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ εκκρεμεί και πέμπτο ματς, αυτό για τον δεύτερο γύρο των play offs της Super League. Φαίνεται πως ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν βρει τον… τρόπο απέναντι στους Θεσσαλονικείς και κατάφεραν να τους… γκρεμίσουν από τους δύο… θρόνους που είχαν την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα, ήτοι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» με μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που είχε επιλέξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πριν από μερικές μέρες στο φαληρικό γήπεδο, μια και εμπιστεύτηκε και πάλι τον Λοβέρα στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο πέρασε τον Μασούρα αντί του Φορτούνη. Η κίνησή του αυτή φάνηκε και είχε να κάνει με τα αντίπαλα μπακ. Ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλησε να… απλώσει το παιχνίδι της ομάδας του και παράλληλα να μην επιτρέψει τις επελάσεις των Μάτος και Γιαννούλη προς την περιοχή του.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιτελικού λίγοι θα τα θυμούνται… Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να… ρισκάρουν, θέλοντας να… μετρήσουν - κατά κάποιο τρόπο - και τις διαθέσεις του αντιπάλου. Σ’ αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην γνώρισαν μεγάλη πίεση από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο έδειχναν να μην έχουν την ίδια… φρεσκάδα με τα προηγούμενα ματς, κάτι που είναι απολύτως λογικό μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα συνεχόμενα παιχνίδια στην μετά… κορονοϊού εποχή.

Το πρόβλημα στην ανάπτυξη και η πρώτη αντίδραση Μαρτίνς

Ο Γκιγέρμε κατέβαινε πολύ στην περιοχή του Σα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάπτυξη, όμως, οι χώροι ήταν καλά κλεισμένοι από την ομάδα του Φερέιρα, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, οι άλλοι δύο της μεσαίας γραμμής, δεν μπόρεσαν να έρθουν σε πολλές επαφές με την μπάλα. Ο Πορτογάλος τεχνικός διέκρινε αυτό το… πρόβλημα, τον βοήθησε η κίτρινη κάρτα που πήρε ο Έλληνας μέσος και υπό τον φόβο μιας αποβολής, αποφάσισε να τον τραβήξει στον πάγκο και να περάσει στην θέση του τον Φορτούνη, βάζοντας έναν οργανωτή και αλλάζοντας άρδην τα πλάνα του, μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Άμεσα το «συγκρότημα» του Πειραιά έδειξε μεγαλύτερη… εμπιστοσύνη στις κινήσεις του από την μέση και μπροστά, προσπάθησε να βρει κάθετες μπαλιές και πλαγιοκοπήσεις με τα δύο μπακ του, τον Τσιμίκα από τα αριστερά και τον Ελαμπντελαουί από τα δεξιά, αλλά το πρώτο μέρος… έφυγε χωρίς να… ματώσουν τα δίχτυα μιας ομάδας και η πρόκριση θα κρινόταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Νέο... ανακάτεμα

Στην ανάπαυλα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να πάρει και πάλι την… μπαγκέτα του μαέστρου, αλλάζοντας και πάλι τα πλάνα του, αυτή την φορά όχι σε… επίπεδο σχηματισμού, αλλά σε πρόσωπα. Και μάλλον δικαιώθηκε, καθώς ο Ραντζέλοβιτς που πέρασε αντί του Λοβέρα προκάλεσε σαφώς περισσότερα προβλήματα στα άκρα από τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό. Οι Πειραιώτες μπήκαν… δυνατά στην «επανάληψη», είχαν πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και έδειχναν πως ήταν πιο κοντά στο γκολ, απ’ ότι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του.

Του τα... χάλασε ο Καμαρά

Η πρώτη… προειδοποιητική «βολή» των γηπεδούχων με τον Μασούρα (54’), αλλά και η δεύτερη με τον Ελ Αραμπί (59’) βρήκαν σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, με αποτέλεσμα να παραμένει το 0-0, αποτέλεσμα που έδινε το… εισιτήριο στον ΠΑΟΚ. Σ’ αυτό το σημείο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να… ανακατέψει και πάλι την «τράπουλα» που είχε στα χέρια του και θέλησε να περάσει τον Χασάν δίπλα στον Ελ Αραμπί, αντί του Μασούρα, για μία… τρίτη αλλαγή σχήματος. Όμως, τον… πρόλαβαν τα γεγονότα και ο… Μαντί Καμαρά.

Ο Αφρικανός συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο τελευταίο… κομμάτι του ημιτελικού. Ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το τέρμα του Έλληνα μέσου στο 65’ και… χάλασε τα σχέδια του προπονητή του, αλλά και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ολυμπιακού (85’) όπου «σφράγισε» την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στον τελικό. Βέβαια, για να μπορέσει ο Μαντί Καμαρά να φτάσει στο γκολ… χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Σα, δύο λεπτά νωρίτερα, καθώς ο Πορτογάλος τερματοφύλακας αντέδρασε εξαιρετικά στην κεφαλιά του Βαρέλα από την μικρή περιοχή και διατήρησε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Στο τέλος, η… ιστορία έγραψε ότι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί του ΠΑΟΚ, έγινε η ομάδα που… αποκαθήλωσε τους Θεσσαλονικείς από τις… κορυφές που είχε «πιάσει» και πλέον συνεχίζει για την επίτευξη ενός ακόμα στόχου τη φετινή σεζόν, μια και ήδη βρίσκεται με το ένα… χέρι στο τρόπαιο της Super League.

Βέβαια, στον τελικό οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, την αντίπαλο που είχαν βρει και το 2016 όταν απώλεσαν το τρόπαιο. Μέχρι τότε ακολουθεί τουλάχιστον μία αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» στο Ολυμπιακό Στάδιο, την ερχόμενη Κυριακή για το πρωτάθλημα, σ’ ένα ματς που δεν θα έχει καμία σχέση με τον τελικό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0: Στον τελικό με Μασούρα, Καμαρά και Σα… (video+photos)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0: Στον τελικό με Μασούρα, Καμαρά και Σα… (video+photos)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Η «ερυθρόλευκη» πρόκριση (video+photos)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Η «ερυθρόλευκη» πρόκριση (video+photos)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Πάρτι έξω από το γήπεδο, με καπνογόνα οι παίκτες! (photos)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Πάρτι έξω από το γήπεδο, με καπνογόνα οι παίκτες! (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός για 5η φορά μαζί σε Final-4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός για 5η φορά μαζί σε Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: MVP των Game 5 ο Κέντρικ Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: MVP των Game 5 ο Κέντρικ Ναν
Ο μεγάλος αγώνας του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Ο μεγάλος αγώνας του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Σοκ με Θανάση Αντετοκούνμπο - Υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα
Σοκ με Θανάση Αντετοκούνμπο - Υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved