Το πιο εφιαλτικό σενάριο

Το πιο εφιαλτικό σενάριο

Με τον χειρότερο τρόπο έληξε το μεγάλο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έχασε μόνο βαθμολογικό έδαφος στην «μάχη» του τίτλου, αλλά το κυριότερο είναι πως δέχθηκε ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία του.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρουσίασε την ομάδα του με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς, χρησιμοποιώντας στον άξονα τους... γνωστούς Οτζίτζα και Ζιλέ, αλλά έβαλε πιο... πίσω τον Ταχτσίδη, θέλοντας να κερδίσει περισσότερα κορμιά μπροστά από την εστία του Καπίνο.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» ήταν σαν να περίμενε το δυναμικό ξεκίνημα των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, που δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά τελικά δεν... κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή που είχε σε κάποιο γκολ.

Αντίθετα, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, με το εξαιρετικό πλασέ του Μάριν και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα υπέρ τους (1-0). Μάλιστα, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι Πρωταθλητές Ελλάδας «πάγωσαν» το ΟΑΚΑ, καθώς ο Οτζίτζα, δευτερόλεπτα από την έναρξη, έγραψε το 2-0 και όλα έμοιαζαν... ιδανικά.

Ωστόσο, μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, περισσότερο αν βάλουμε και την διακοπή λόγω των χημικών, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και οι Πειραιώτες έπεσαν σε... τρικυμία. Ο Χριστοδουλόπουλος κατάφερε να μειώσει, σε μία φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Καπίνο που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και από εκείνο το σημείο και μετά, το γήπεδο ήταν κατηφορικό.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την στήριξη των οπαδών της, πήρε ψυχολογία και βγήκε ακόμα πιο επιθετικά προς τα καρέ του Καπίνο, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι παρουσίασαν πολλά νεύρα και κάπου εκεί έχασαν το παιχνίδι.

Βέβαια, μεγάλη ευθύνη έχει και ο τεχνικός των Πειραιωτών, ο οποίος ενώ έβλεπε πως η ομάδα του δεν μπορούσε να αναπτυχθεί καθόλου στον αγωνιστικό χώρο και είχε αρνητικό τον Καρσελά, προτίμησε να τον αφήσει για λίγο ακόμα μέσα, βγάζοντας τον Μάριν για να βάλει τον Σεμπά. Την στιγμή που δεν είχε άλλο οργανωτή, μια και ο Φορτούνης προερχόταν από τραυματισμό και δύσκολα θα μπορούσε να προσφέρει.

Τελικά, ο Μαροκινός πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, εντελώς καθυστερημένα, με τον Πάρντο να παίρνει την θέση του, αλλά το μομέντουμ ήταν για την Ένωση. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδειξε για ποιον λόγο είναι στα βασικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ και όπως πήγαινε το παιχνίδι, ο «Δικέφαλος» ήταν πιο κοντά στο τρίτο γκολ, παρά ο Ολυμπιακός.

Και ο εφιάλτης για τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος του ματς, όταν όλη η άμυνα και ο Καπίνο έχασαν την φάση και στο δεύτερο δοκάρι ο Μάνταλος, με δόση τύχης, διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια πριν τελειώσει το ματς, αλλά στις καθυστερήσεις, μόνο μπάλα δεν παίχθηκε, οι παίκτες ήταν με το... πιστόλι στο χέρι, κάτι που ευνόησε την Ένωση που πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Πλέον, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον Μπέσνικ Χάσι. Η περίοδος... χάριτος που είχε από την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League έχει... περάσει εδώ και καιρό και δεν αποκλείεται αυτή να ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας του Λιμανιού. Ειδικά από την στιγμή που ακολουθεί το ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο, όπου οι πιθανότητες δεν είναι σαφώς υπέρ των Πειραιωτών.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved