1ος Αγώνας Ταχύτητας

1ος Αγώνας Ταχύτητας

Με θέαμα, αλλά και σε μία τοποθεσία, που θύμιζε το παρελθόν (το στρατιωτικό αεροδρόμιο / πίστα της Τρίπολης) ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Η λέσχη Start Line είχε την ευθύνη της διοργάνωσης με τις 25 συμμετοχές (σε όλες τις κατηγορίες) να θυμίζουν ότι ζούμε μία δύσκολη οικονομικά, εποχή. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα θετικά στοιχεία (συναγωνισμός αλλά και θεατές) που δημιούργησαν μία όμορφη συνολικά εικόνα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία Sport (5 συμμετοχές). Ο Δημήτρης Δέγλερης ήταν στην pole position, παρά το πρόβλημα στο Peugeot 106 που τον ανάγκασε να δουλεύει από νωρίς το πρωί για να το ξεπεράσει.

Στην εκκίνηση ο Νεκτάριος Δέγλερης (Citroen Saxo) έφυγε πρώτος και ο Σπύρος Βοργιάς (Peugeot 106) ήταν δεύτερος. Στον 6ο γύρο μια επαφή ανάμεσα στους δύο έφερε επικεφαλής τον Βοργιά και δεύτερο τον Νεκτάριο Δέγλερη. Τρίτος ήταν ο Δημήτρης Δέγλερης.

Στην κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων ο αγώνας ήταν μια εύκολη υπόθεση για τον Μάριο Σταφυλοπάτη με την Porsche 911 RSR. Ξεκίνησε καλύτερα από όλους, ξέφυγε από νωρίς και μέχρι το τέλος του 15ου γύρου είχε «χτίσει» διαφορά μισού λεπτού. Δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Καροτσιέρης με μια ακόμη Porsche 911 και τρίτος ολοκλήρωσε ο Αλέξανδρος Εδιπίδης με Ford GT40.

Ο αγώνας της Open ξεκίνησε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο (Opel Kadett) να είναι στην pole position. Η εκκίνησή του δεν ήταν καλή και επικεφαλής τέθηκε ο «Dobermann» (BMW M3). Στον 7ο γύρο ο Παπαδόπουλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με μηχανικό πρόβλημα, έτσι πρώτος ήταν και πάλι ο «Dobermann» που έμεινε εκεί μέχρι το τέλος παίρνοντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στο πρωτάθλημα ταχύτητας αυτοκινήτων, έπειτα από πολλούς τίτλους στις μοτοσικλέτες.

Ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος ήταν το Cup Τρίπολης και Καλαμάτας με τους οδηγούς από τις δύο Λέσχες να συνθέτουν την πιο… πολυπληθή κατηγορία (8 συμμετοχές). Παράλληλα ήταν και ο πιο επεισοδιακός.Πρώτος ξεκίνησε ο Χαράλαμπος Ασημακόπουλος (Ford Sierra Cosworth) και ο Νίκος Κακαρέας με το άλλο Ford Sierra Cosworth πέρασε αμέσως δεύτερος και γρήγορα προσπέρασε και τον Ασημακόπουλο για να πάρει την πρώτη θέση. Δυστυχώς όμως στην τελευταία στροφή πριν την ευθεία έχασε τα φρένα και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Ο Ασημακόπουλος πέρασε ξανά επικεφαλής με ασφυκτική πίεση από τον Κουρνιάτη ο οποίος είχε ανέβει στη δεύτερη θέση. Στον ένατο γύρο ήρθε η στιγμή που έκρινε και τον αγώνα. Ο Κουρνιάτης ακούμπησε τον Ασημακόπουλο, εκείνος έκανε  τετ-α-κε και έχασε την πρωτιά. Την οποία πήρε ο Κουρνιάτης. Ωστόσο οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Κουρνιάτης ήταν υπαίτιος για το τετ-α-κε του Ασημακόπουλου και του επέβαλαν ποινή 5 λεπτών η οποία τον έριξε 3ο . Έτσι οι βαθμοί της νίκης πήγαν στον Χριστόπουλο από την Λέσχη της Καλαμάτας με 2ο τον Βοργιά.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved