Σαν Λορέντζο - ΑΕΚ 64-86: «Βασίλισσα» έτοιμη για κούπα στο Ρίο!

Σαν Λορέντζο - ΑΕΚ 64-86: «Βασίλισσα» έτοιμη για κούπα στο Ρίο!

Η ΑΕΚ απέδειξε την ανωτερότητα της κόντρα στη Σαν Λορέντζο κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στη Βραζιλία

Η «Ένωση» επικράτησε 86-64 της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής κι είναι έτοιμη να γράψει ιστορία! Ξανά! Οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στον τελικό του Intercontinental Cup, όπου θα περιμένει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Φλαμένγκο και τους Όστιν Σπερς. Η ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (23:00) θα προσπαθήσει να ανέβει στην κορυφή του κόσμου και να γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο! 

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους και με εξαίρεση κάποια σημεία στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν περίπατο, εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική τους άμυνα, μέσω της οποίας ανάγκασαν τους αντιπάλους τους σε 20 λάθη! Επίσης, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση, όπου έδειξαν αξιοσημείωτο πλουραλισμό αλλά και αποτελεσματικότητα έξω από τα 6μ75 (12/26 τρίποντα).

Η εξέλιξη του αγώνα

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, όπου μπήκε νευρική και επηρεασμένη από το... jet lag, η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Με άμυνα που δεν επέτρεπε να περάσει ούτε... κουνούπι οι παίκτες του Μπάνκι έκαναν 6 κλεψίματα κι ανάγκασαν τη Σαν Λορέντζο σε 11 λάθη, από τα οποία κατάφερε να βρει 20 πόντους! 

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια αξιοσημείωτη πολυφωνία στην επίθεση, δείγμα και της ανωτερότητας τους σε σχέση με την ομάδα από την Αργεντινή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ένωση» πήρε 28 πόντους από τους παγκίτες της, την ώρα που η Σαν Λορέντζο βρήκε μόλις 7! Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και τα 7/15 τρίποντα που είχε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, μόνο λογικό μοιάζει το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμα και στο +23 (45-22 στο 19').

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, μπήκαν αρκετά χαλαροί στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να δεχθούν 14 πόντους στο πρώτο τετράλεπτο! Οι Άντονι και Μάτα άρχισαν να βρίσκουν διαδρόμους προς το καλάθι κι η Σαν Λορέντζο πλησίασε στο -12 (40-52), καθώς η άμυνα της ΑΕΚ δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο στο πρώτο μέρος. Βέβαια, συνέχισε να είναι αποτελεσματική στην επίθεση βρίσκοντας λύσεις κι από διαφορετικούς παίκτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Θιόντορ, ο οποίος ήταν άποντος αλλά στην τρίτη περίοδο σημείωσε 8 πόντους.

Μολονότι, το γεγονός ότι δέχθηκε 28 πόντους λέει πολλά για την αμυντική της εικόνα στο δεύτερο μέρος, η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά. Κι από τη στιγμή που στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έπαιξε την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου μπόρεσε να στείλει και πάλι τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (86-60 στο 39'), φτάνοντας σε μια πανηγυρική πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-45, 54-68, 64-86.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery...



NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved