Φαλέκας: «Δεν επαναπαυόμαστε»

Φαλέκας: «Δεν επαναπαυόμαστε»

Για την πορεία της ΑΕΚ, τους στόχος της και τον «καυτό» ενάμιση μήνα που ακολουθεί μίλησε ο Αλέξης Φαλέκας.

Ο 35άχρονος πλέι μέικερ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα των εργαζομένων», δεσμεύθηκε πως δεν θα επαναπαυθούν, προκειμένου να αυξήσουν το νικηφόρο σερί τους στο πρωτάθλημα της Α2, φέρνοντας την «Ένωση» εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στη μεγάλη κατηγορία, δηλαδή. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Στην ΑΕΚ κάνετε καλές γιορτές;
«Αφού κερδίσαμε το τελευταίο ματς, αυτό με το Λαύριο, ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε καλές γιορτές. Βέβαια, όλα αυτά αλλάζουν. Με μια ήττα μπορεί να ανατραπεί όλο το σκηνικό. Για αυτό και δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναπαυόμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο».

-Με την εμπειρία σου, θεωρείς πως η ομάδα θα έχει διάρκεια;
«Από το ματς με τη Νέα Ερυθραία είχα πει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται. Και αυτό γίνεται. Η ομάδα δουλεύει καλά. Ακόμη και τις ημέρες μετά τον αγώνα με το Λαύριο και πριν από την άδεια οι προπονήσεις ήταν πολύ σκληρές. Σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

-Ο στόχος της ΑΕΚ είναι η άνοδος, έτσι;
«Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει εδώ, στόχος μας είναι η άνοδος. Με τον κόουτς, όμως, έχουμε πει ότι κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Τώρα δηλαδή κοιτάζουμε τη Λευκάδα. Πάμε να κερδίσουμε και εκεί, αν και θα είναι δύσκολα. Είναι μια καλή ομάδα με σκληρή έδρα. Μόνο η Πάτρα έχει περάσει από εκεί. Έχουν σερί 5-1 στο γήπεδό τους. Πρέπει να πάμε διαβασμένοι. Αν παίξουμε την άμυνά μας, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε μαζί μας και τον Αντώνη (σ.σ. τον Μάντζαρη) που είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, μπορούμε να τα φύγουμε με το «διπλό».

-Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα;
«Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή και δεν είχαμε κάνει καθόλου προετοιμασία. Μαζευτήκαμε και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανελευσινιακό και είπαμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Το πρόγραμμα στη συνέχεια ήταν πιο εύκολο. Θεωρώ πως το ματς με τον ΟΦΗ ήταν κομβικό. Εκεί πετύχαμε μια σπουδαία νίκη που μας ανέβασε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Είχαμε πει πως αν πάρουμε αυτό ματς τα υπόλοιπα θα ήταν στα μέτρα μας. Ευτυχώς τα κερδίσαμε. Πιστεύω, πάντως, πως την ήττα στην έδρα μας θα την κουβαλάμε έως το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάζουμε πίσω. Ο επόμενος ενάμισης μήνας περιλαμβάνει ματς «φωτιά». Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

-Είσαι ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχεις συναντήσει στην ΑΕΚ; Αναφέρομαι περισσότερο στο διοικητικό και οικονομικό κομμάτι.
«Σίγουρα ναι. Σε όλα τα επίπεδα είμαστε καλά. Διοικητικά, ας πούμε, είμαστε σε καλό σημείο. Αυτά που έχει πει ο κ. Γεωργαντζόγλου τα κάνει πράξη και στο χρόνο που υπόσχεται. Όλοι παραδέχονται ότι αυτός ο άνθρωπος στηρίζει την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η ΑΕΚ έχει οικονομική και διοικητική υγεία, κάτι που σπάνια συναντάς σε ομάδες της Α2 αλλά και της Α1. Σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα δημιουργείται ένα πολύ καλό κλίμα».

-Το κλίμα μεταξύ των παικτών πώς είναι;
«Γενικά, το κλίμα εντός και εκτός παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Είμαστε μια οικογένεια. Δεν νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα μέσα στη χρονιά».

-Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει βοηθήσει την ομάδα;
«Ο κόσμος μας έχει στηρίξει πάρα πολύ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αυτό που βιώσαμε στις Σέρρες και στην Πάτρα, ματς τα οποία χάσαμε κιόλας, δεν μπορείς να το συναντήσεις από φιλάθλους άλλων ομάδων. Το θέμα, όμως, είναι να είναι δίπλα μας σε όλα τα ματς. Να κοιτάξουν να είναι προσεκτικοί ώστε να μην τιμωρηθούμε ξανά. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια».

-Ποιος θεωρείς πως είναι ο MVP της ΑΕΚ μέχρι σήμερα;
«Δεν μπορώ να βγάλω κάποιον πολυτιμότερο. Άλλη φορά βάζει πολλούς πόντους ο Σκλάβος, άλλη ο Φώτης, άλλη ο Δέσπος και άλλη ο Κούρτης. Άλλη φορά τα πηγαίνω εγώ καλά και άλλη ο Μάντζαρης. Ο καθένας κάνει κάτι. Το καλό είναι ότι σαν ομάδα ο καθένας έχει βρει το ρόλο του, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό».

-Κλείνοντας και επ’ ευκαιρία των Χριστουγέννων αλλά της πρόσφατης επίσκεψής σας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, τι θέλεις να ευχηθείς;
«Ήταν μια σημαντική κίνηση, αφού δώσαμε χαρά σε παιδιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Εύχομαι του χρόνου να είναι σπίτια τους. Επίσης, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία. Και καλό μας κουράγιο.».



Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved