ΝΒΑ: Χειρότεροι απλά ΔΕΝ γίνεται

ΝΒΑ: Χειρότεροι απλά ΔΕΝ γίνεται

Οι ΝΒΑερς που μπήκαν στο πάνθεον επειδή κατάφεραν να… σπάσουν τα στεφάνια και κυρίως τα νεύρα των θεατών

«ΝΒΑ, Where Amazing Happens» έλεγε το μότο πριν από μερικά χρόνια. Και όντως έτσι είναι. Τα απίστευτα συμβαίνουν κυρίως στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Εκεί είναι που ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έβαλε 100 πόντους σε έναν αγώνα, εκεί ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι πέτυχε 13 πόντους σε 33 δευτερόλεπτα, ο Ρέτζι Μίλερ 8 σε 7 δευτερόλεπτα και ούτω καθεξής

Σε αυτά τα παρκέ βέβαια επίσης υπάρχουν και κάτι τύποι όπως ο Χάουι Ντάλμαρ οι οποίοι πέτυχαν ρεκόρ που σίγουρα δεν θέλουν να θυμούνται. Ο συγκεκριμένος κύριος κατάφερε να ισοφαρίσει το ήδη δικό του που κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε.

Και τι έκανε; Κατόρθωσε να αστοχήσει και στα 15 σουτ που επιχείρησε στον αγώνα της ομάδας του Φιλαδέλφεια Ουόριορς εναντίον των Ουάσινγκτον Κάπιτολς! «Παικταράς» μεγάλος.

Όπως καταλαβαίνετε σήμερα θα αναφερθούμε σε ρεκόρ σπουδαία, που θα μείνουν στις μνήμες για πάντα και που θα θέλαμε όσο τίποτα να δούμε στο… «Shaqtin' A Fool»! Και πιστέψτε μας, οι υποψήφιοι που θα δείτε το αξίζουν και με το παραπάνω. Ιδού…

 

Ρέι Άλεν (Μπόστον Σέλτικς)

raa

 

Μνημειώδης Εμφάνιση γιατί: Εντάξει, κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε καν ο άλλοτε δεινός σουτέρ του ΝΒΑ Ρέι Άλεν. Ο «Ρέι-Ρέι» ήξερες ότι όποτε πάρει τη μπάλα οι πιθανότητες να αστοχήσει ήταν πολύ λιγότερες από το να ευστοχήσει. Εκτός από μια βραδιά. Εκείνη στον τρίτο τελικό του ΝΒΑ το 2010 απέναντι στους Λέικερς μέσα στη Βοστόνη με το ρεκόρ στο 1-1.

Ο Άλεν πήρε ένα σουτ. Το έχασε. Μετά πήρε άλλο ένα. Πάλι τα ίδια. Τα ίδια, και τα ίδια. Και τα ίδια. Μέχρι που φτάσαμε στον μαγικό αριθμό 13. Ούτε αυτό μπήκε. Συνολικά σε εκείνο τον αγώνα είχε 0/13 σουτ εντός πεδιάς μην μπορώντας να δώσει στους Σέλτικς αυτό το κάτι παραπάνω για να πάρουν τη νίκη. Μία νίκη που αν την είχαν πετύχει (ήττα με 91-84) θα είχαν τεράστιο αβαντάζ για να πάρουν το δαχτυλίδι. Τελικώς ηττήθηκαν στη σειρά με 4-3 νίκες.

 

 

Τιμ Χάρνταγουεϊ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)

warriors

 

Μνημειώδης Εμφάνιση γιατί: Αν «πάθατε» με τον Άλεν, πού να δείτε για αυτόν εδώ. Και δεν μιλάμε για κάνα τυχαίο. Μιλάμε για τον άλλοτε άσο των Ουόριορς και του Μαϊάμι, τον δημιουργό της ντρίμπλας crossover, που έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του. Κι όμως ακόμα και αυτός έχει θέση στη λίστα μας.

Συγκεκριμένα το 1991, στο παιχνίδι των Ουόριορς εναντίον των Τίμπεργουλβς ο Χάρνταγουεϊ κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον Άλεν. Πώς τα κατάφερε; Πήρε 17 σουτ συνολικά και αστόχησε σε όλα! Παρόλα αυτά, η ομάδα του κέρδισε.

 

Τζον Σταρκς (Νιου Γιορκ Νικς)

starks

 

Μνημειώδης Εμφάνιση γιατί: Ο άνθρωπος που γούσταρε η Νέα Υόρκη να παρακολουθεί και μισούσαν οι αντίπαλοι. Ο Τζον Σταρκς έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα των Νικς, αλλά και μια βραδιά που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.

Το 1994 και μάλιστα στον τελευταίο τελικό απέναντι στους Ρόκετς του Ολάζουον, όποιος κέρδιζε το ματς θα έπαιρνε και τον τίτλο. Όλοι περίμεναν από τον Σταρκς να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρει προκειμένου να επιστρέψει το δαχτυλίδι στο «Μεγάλο Μήλο». Εκτός των άλλων, ο βραχύσωμος γκαρντ ήθελε να πάρει εκδίκηση για την τάπα που δέχτηκε στην εκπνοή του έκτου τελικού από τον Ολάζουον. Δυστυχώς η πίεση, τον λύγισε.

Όχι μόνο δεν κατάφερε να δώσει το τρόπαιο στην ομάδα του, αλλά είδε στο τέλος της βραδιάς να έχει συνολικά 2/18 σουτ εντός πεδιάς και 0/11 τρίποντα! Το τελευταίο του airball μάλιστα σφράγισε το τρόπαιο για λογαριασμό των Ρουκετών.

 

 

Γιαν Βέσελι (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς)

veseli

 

Μνημειώδης Εμφάνιση γιατί: Τον απολαμβάνουμε εδώ και λίγα χρόνια υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς στη Φενερμπαχτσέ. Λίγα χρόνια πριν επελέγη στο νο.6 του ντραφτ και όλοι πίστεψαν ότι βρέθηκε το επόμενο μεγάλο «3άρι» του ΝΒΑ. Δυστυχώς το «3άρι» αποδείχτηκε… κριάρι.

Ο Τσέχος δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας μέτρια έως κακή παρουσία κατά την τριετία του σε Ουάσινγκτον και Ντένβερ. Η… εμφανισάρα του ωστόσο ήρθε με τη φανέλα των πρωτευουσιάνων.

Στο παιχνίδι εναντίον των Πίστονς το 20103, ο Τσέχος έσπασε κυριολεκτικά τα κοντέρ. Έμεινε όλα και όλα 8 λεπτά στο παρκέ κάνοντας μάλιστα και ένα airball στη βολή. Το θέμα είναι ωστόσο ότι δεν έμεινε τόσο λίγο στο παιχνίδι επειδή ήταν κακός, αλλά επειδή αποβλήθηκε με 6 φάουλ!

Για την ιστορία το πιο γρήγορο ρεκόρ αποβολής με 6 φάουλ δεν του ανήκει (το έχει ο Μπούμπα Ουέλς) ωστόσο ο Βέσελι είναι ο πρώτος ο οποίος το κατάφερε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει την οδηγία να κάνει φάουλ!

 

Κένι Ουόκερ (Ουάσινγκτον Μπούλετς)

kenny walker bullets

 

Μνημειώδης Εμφάνιση γιατί:  And the winner is… Mr. Walker! Ναι, ο άλλοτε (λέμε τώρα) άσος των Μπούλετς είχε κάνει μια εμφάνιση που λίγοι κατάλαβαν ότι θα πέρναγε στην ιστορία. Για την ακρίβεια ήταν τόσο… καλός που κανείς δεν κατάλαβε το πόσο πολύ βοήθησε την ομάδα του. Είναι από τις φορές που η στατιστική δεν μπορεί να αποτυπώσει την προσφορά ενός παίκτη.

Εντάξει για να σοβαρευτούμε τώρα, όταν σε 12 λεπτά έχεις 0 πόντους, 0 ασίστ, 0 προσπάθειες για σουτ ή βολές, 0 κλεψίματα, 0 ριμπάουντ και 0 τάπες, τότε μόνο η στατιστική δεν σου φταίει. Απλώς οι Μπούλετς επί 12 λεπτά έπαιζαν με παίκτη λιγότερο απέναντι στους Χοκς το 1993.

 



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved