Ολυμπιακός-Εφές 71-73:  Τον «σκότωσε» ο Κερκ

Ολυμπιακός-Εφές 71-73: Τον «σκότωσε» ο Κερκ

Ήττα με σκορ 71-73 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Εφές στον δεύτερο αγώνα της σειράς τους στο ΣΕΦ κι έτσι οι Τούρκοι απέκτησαν το πλεονέκτημα και περιμένουν τους «ερυθρόλευκους» στην Κωνσταντινούπολη.

Η Εφές έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι Τούρκοι μπήκαν στο ματς με ένα σερί 6-0 όμως ο Ολυμπιακός επέστρεψε γρήγορα και αφού ισοφάρισε στο 8-8 έπειτα προηγήθηκε με 11-10. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν καλύτερα διαβασμένοι στη δεύτερη μονομαχία τους με την ελληνική ομάδα και έχοντας υπομονή στην επίθεση δεν άφησε τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν διαφορά ασφαλείας, προσπερνώντας τους μάλιστα εκ νέου στο τέλος της περιόδου (22-23).

Η Εφές μπήκε και στο δεύτερο μέρος το ίδιο δυνατά και έβγαλε ενέργεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο Ερτέλ και ο Πολ κράτησαν στο πρώτο τρίλεπτο την ομάδα του Περάσοβιτς στο σκορ και στη συνέχεια μετά από ένα τρίποντο του Γκριν, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε εκ νέου ο Ολυμπιακός με κύριο εκφραστή του τον Σπανούλη. Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα πήγε το σκορ στο 37-33 και τελικά ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 44-37 χάρη στο προσωπικό του κρεσέντο σε αυτό το διάστημα.

Η τρίτη περίοδος όμως ήταν πιο ισορροπημένη και οι Τούρκοι έδειξαν ότι θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους. Ο Σπανούλης σίγησε, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν έυκολους πόντους και η Εφές κρατιόταν να κυνηγάει μια διαφορά τριών έως πέντε πόντων, στηριζόμενη στην καλή της άμυνα που είχε εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό που έβλεπε τον Πρίντεζη να είναι μόνος του στην επίθεση. Την ίδια στιγμή ο Χόνεϊκατ έπαιρνε μπροστά και η ομάδα της Κωνσταντινούπολης φαινόταν ολοένα και πιο απειλητική. Τελικά το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +3, επηρεασμένο από την πτώση του αρχηγού του σε αυτή την περίοδο.

Η Εφές στο τέταρτο δεκάλεπτο αναθάρρησε για τα καλά όταν πέρασε μπροστά με 54-56 με τον Χάνεϊκατ να πετυχαίνει ένα τρίποντο και ένα δίποντο. Ο Γκριν από τα 6.75 απάντησε αμέσως και τότε ξεκίνησε το θρίλερ. Ο Χάνεϊκατ κάρφωσε και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήγε στο +7 με τους Μπιρτς και Σπανούλη, όμως η αντίδραση των αντιπάλων ήταν άμεση και αφού μείωσαν με τρίποντα των Χάνεϊκατ και Γκρέιντζερ σε 65-64, πέρασαν μπροστά με τον Μπράουν βάζοντας «φωτιά» στον αγώνα. Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα ροντέο με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Το δραματικό για τον Ολυμπιακό φινάλε ολοκληρώθηκε όταν ο Πρίντεζης έχασε δύο βολές στο 71-71 και στη συνέχεια ο Κερκ έγραψε το τελικό 71-73. Στα πέντε δευτερόλεπτα που απέμειναν ο Γκριν εκτέλεσε άστοχο τρίποντο και κάπως έτσι η Εφές οδήγησε στην έδρα της την σειρά έχοντας ισοφαρίσει. 

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπέι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved