Ευρωλίγκα: Ξεχωρίζουν Μακάμπι και Μάλαγα (video)

Ευρωλίγκα: Ξεχωρίζουν Μακάμπι και Μάλαγα (video)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ουνικάχα Μάλαγα και η Σιένα έχουν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση των πρώτων τριών θέσεων του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας.

Από εκεί και πέρα, η Άλμπα Βερολίνου φαντάζει ενισχυμένη, ενώ η γαλλική Σαλόν Σαονέ και η πολωνική Πρόκομ Τρεφλ θα προσπαθήσουν για την έκπληξη, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουν. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Ντέιβιντ Μπλατ στο πάγκο της φαντάζει ως το φαβορί του ομίλου. Η «ομάδα του λαού» στηρίζεται πολύ στην εξάδα των Αμερικανών της, που αποτελείται από τους παλιούς Ντέβιν Σμιθ και Σόουν Τζέιμς και τους νέους Μάλκομ Τόμας, Ρίκι Χίκμαν, Ντέιβιντ Λόγκαν και Νικ Μέντλεϊ-Κάνερ. Μόνο αμελητέα ποσότητα δεν αποτελούν, φυσικά, ο Γιόζεφ Οχαγιόν και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Αντίπαλος των Ισραηλινών σήμερα (11/10), στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, θα είναι η Ουνικάχα Μάλαγα. Το συγκρότημα της Ανδαλουσίας παρουσιάζεται ενισχυμένο με την παρουσία των Μάρκους Ουίλιαμς, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Σέρχι Βιδάλ, Ερλ Κολογουέι, Κόστα Πέροβιτς, Τζέιμς Γκιστ, Φραν Βάσκεζ, Κάρλος Χιμένεθ, Λούκα Ζόριτς και Γκόραν Ντράγκιτς. Δείχνει σύνολο ικανό να φθάσει αρκετά μακριά φέτος.

Από την πλευρά της, η Σιένα άλλαξε ριζικά πρόσωπο το καλοκαίρι. Ύστερα από πολλά χρόνια δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο της ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, με το Φερνάντο Μινούτσι να εμπιστεύεται το «τιμόνι» στο Λούκα Μπιάνκι. Η ιταλική ομάδα ενισχύθηκε με τους Αμερικανούς γκαρντ Μαρσέλους Κεμπ, Μάθιου Τζάνινγκ και Μπόμπι Μπράουν, ενώ στη ρακέτα αποκτήθηκε ο έμπειρος Κροάτης σέντερ Μάριο Κασούν. Από το ρόστερ ξεχωρίζει, φυσικά, η παρουσία του Ντέιβιντ Μος, αλλά και του Γεωργιανού φόργουορντ Βίκτορ Σανικίτζε. Πρώτη αντίπαλος της Σιένα θα είναι αύριο (12/10) η Άλμπα Βερολίνου. Οι Γερμανοί με το Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο τους έχουν υψηλές φιλοδοξίες. Από το έμψυχο δυναμικό τους ξεχωρίζουν ο Ντιόν Τόμσον, ο Βόσνιος Νιχάντ Ντέντοβιτς, καθώς και οι Αμερικανοί Ντεσουάν Γουντ και Ζακ Μόρλεϊ.

Το Β’ Όμιλο συμπληρώνουν η Σαλόν Σαονέ και η Πρόκομ Τρεφλ. Ο Σέλντεν Ουίλιαμς, που αγωνίζεται στη θέση του σέντερ, αποτελεί το μεγάλο όνομα της γαλλικής ομάδας, η οποία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα κέφια των Αμερικανών της και κυρίως των Μπράιαν Ρας και Μάρκους Ντενμόν. Από τους Πολωνούς δεσπόζει, ασφαλώς, η παρουσία του Λιθουανού τεχνικού Κεστούτις Κεμζούρα στον πάγκο τους. Μεγάλα αστέρια τους είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Ντρου Βίνεϊ και ο γκαρντ/φόργουορντ Φρανκ Ρόμπινσον. Από εκείνους θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, η πορεία τους στη διοργάνωση. Το πρόγραμμα του Β’ Ομίλου…

Πέμπτη 11/10
21.00 Σαλόν Σαονέ (Γαλλία) - Πρόκομ Τρεφλ (Πολωνία)
21.45 Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Παρασκευή 12/10
21.45 Σιένα (Ιταλία) - Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Ευρωλίγκα: Ξεχωρίζουν Μακάμπι και Μάλαγα (video)



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved