NBA: Στα playoffs οι Ρόκετς του Παπανικολάου (videos)

NBA: Στα playoffs οι Ρόκετς του Παπανικολάου (videos)

Θέση στα playoffs του NBA εξασφάλισαν οι Χιούστον Ρόκετς με 120-110 σε βάρος των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο «Toyota Center».

Απουσίασε μεν ο Κώστας Παπανικολάου (αστράγαλος), ο οποίος αναμένεται να γυρίσει στα παρκέ σε περίπου μία εβδομάδα, ενώ περιθωριοποιήθηκαν επίσης οι Τέρενς Τζόουνς (πλευρά), Πατ Μπέβερλι (καρπός) και Ντονάτας Μοτιεγιούνας (μέση), αλλά για μία ακόμα βραδιά αποδείχθηκε αρκετός ο Τζέιμς Χάρντεν, που στην προκειμένη σημείωσε 33 πόντους. Πάντως, πέντε ακόμα παίκτες του Κέβιν Μακ Χέιλ ξεπέρασαν τους ένδεκα, ενώ στους 31 έφτασε ο Άντριου Ουίγκινς για τους «λύκους», που παρατάχθηκαν χωρίς τους Νικ Πέκοβιτς (αστράγαλος), Κέβιν Μάρτιν (οπίσθιος μηριαίος), Ρίκι Ρούμπιο (αστράγαλος), Κέβιν Γκαρνέτ (γόνατο), Σαμπάζ Μουχάμαντ (δάκτυλο χεριού), Γκάρι Νιλ (αστράγαλος), Ρόμπι Χάμελ (χέρι) και Άντονι Μπένετ (αστράγαλος).

«Βαριά» ήττα για Γκρίζλις
Εννέα πόντους (4/6 δίπ., 5 ριμπ., 1 μπλ., 1 λάθ., 19:23) είχε ο Κώστας Κουφός και δύο ο Νικ Καλάθης (1/1 δίπ., 0/1 τρίπ., 2 ριμπ., 1 ας., 1 κλέψ., 2 λάθ., 11:57), αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ταπείνωσαν τους Μέμφις Γκρίζλις περνώντας με 107-84 από το «FedEx Forum». Ο Στεφ Κάρι συμπλήρωσε 38 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον 28, ενώ ο Στιβ Κερ ξεκούρασε τους βασικούς του και προανήγγειλε ρεπό για τον Αντρέ Ιγκουοντάλα ενόψει του αυριανού ματς (29/03, 03:30) με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «BMO Harris Bradley Center». Ακόμα, ο Τόνι Άλεν (4 πόντ., 18:51) των ηττημένων αποχώρησε λόγω τραυματισμού στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο.

Χτύπησε ο Μόντα Έλις
Από την πλευρά τους, οι Ντάλας Μάβερικς προηγήθηκαν με 58-52 στα μέσα της τρίτης περιόδου μέσα στο «AT&T Center», πριν ο Μόντα Έλις (10 πόντ., 23:07) υποστεί τραυματισμό στη δεξιά γάμπα και οι Σαν Αντόνιο Σπερς δείξουν αντανακλαστικά διασφαλίζοντας πολύτιμη νίκη με 94-76 στο ντέρμπι του Τέξας. Μάλιστα, ο Ρικ Καρλάιλ φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την απώλεια του 29άχρονου γκαρντ στο κρισιμότερο στάδιο της regular season του 2014-15. Θυμίζουμε πως εξ αρχής αποκλείστηκε ο Χοσέ Μπαρέα (αστράγαλος), ενώ από τα «σπιρούνια» απουσίασε ο πρώην φόργουορντ/σέντερ του Ικάρου Καλλιθέας, Άρον Μπέινς (αστράγαλος). Στα των πόντων ξεχώρισε ο Μπορίς Ντιό με 19 για τους πρωταθλητές NBA.

«Ανάσα» για Πέλικανς
Σερί τεσσάρων ηττών στη regular season του 2014-15 διέκοψαν οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς με 102-88 εναντίον των Σακραμέντο Κινγκς στο «Smoothie King Center». Έμειναν έξω οι Τζρου Χολιντέι (πόδι) και Ράιαν Άντερσον (γόνατο), αλλά ο Ταϊρίκ Έβανς πέτυχε 25 πόντους και ο Άντονι Ντέιβις 24, επιδόσεις που ήταν αρκετές για μείωση της διαφοράς από την όγδοη θέση της Δύσης στις τρεις επιτυχίες. Ακόμα, ο Κουίνσι Ποντέξτερ σημείωσε 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Για τους «βασιλιάδες», ο φορμαρισμένος Ντε Μάρκους Κάζινς είχε 39 πόντους (16/28 δίπ.), είκοσι ριμπάουντ και τρία μπλοκ, ενώ οι Ντάρεν Κόλισον (ισχίο) και Έρικ Μόρλαντ (ώμος) παρέμειναν στο περιθώριο.

Επιτέλους νίκη στην Αριζόνα για Μπλέιζερς
Έπειτα από επτά συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο «US Airways Center», οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πήραν 87-81 στην έδρα των Φίνιξ Σανς, που έμειναν τρεισήμισι επιτυχίες μακριά από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κατόχους της όγδοης θέσης της δυτικής περιφέρειας. Η ομάδα του Τέρι Στοτς απώλεσαν μεν πλεονέκτημα ένδεκα πόντων, αλλά ο Λα Μάρκους Όλντριτζ συμπλήρωσε 27 πόντους με συνεχόμενα καθοριστικά καλάθια στην τέταρτη περίοδο οδηγώντας τον σύλλογο του Όρεγκον στην κρίσιμη νίκη. Όλα αυτά χωρίς τον Ουέσλι Μάθιους (αχίλλειος τένοντας), ενώ από τους «ήλιους» απουσίασαν εκ νέου οι Μπράντον Νάιτ (αστράγαλος) και Μάρκους Θόρντον (δάκτυλο ποδιού).

Αποκλεισμός για Τζαζ
Παράλληλα, οι Γιούτα Τζαζ απώλεσαν τις τελευταίες ελπίδες τους για παρουσία στα φετινά playoffs του «μαγικού» κόσμου χάνοντας με 107-91 από τους Ντένβερ Νάγκετς στο «Pepsi Center». Μάλιστα, ο Ντέρικ Φέιβορς (7 πόντ., 2/9 δίπ, 18:38) αποχώρησε πρόωρα με σπασμούς στη μέση. Θυμίζουμε πως εξ αρχής αποκλείστηκαν οι Άλεκ Μπαρκς (ώμος) και Ρόντνι Χουντ (ίωση), ενώ από τους εκπρόσωπους του Κολοράντο έλειψε ο Ντάρελ Άρθουρ (γάμπα). Σημειώνουμε επίσης πως οι Τζαζ ουδέποτε πήραν το προβάδισμα, αν και ο Γκόρντον Χέιγουορντ γύρισε στα παρκέ με 24 πόντους. Τέλος, οι Τάι Λόουσον και Τζαμίρ Νέλσον «έγραψαν» από 18 για την ομάδα του Μέλβιν Χαντ.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του NBA.

NBA: Στα playoffs οι Ρόκετς του Παπανικολάου (videos)



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved