Νιου Γιορκ Νικς: Ψηλώνουν λόγω Κουφού

Νιου Γιορκ Νικς: Ψηλώνουν λόγω Κουφού

Το ψηλό αρχικό σχήμα των Μέμφις Γκρίζλις θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ο Μάικ Ουόντσον προωθώντας τον Αντρέα Μπαρνιάνι στη βασική πεντάδα.

Η απόφασή του κόουτς των Νιου Γιορκ Νικς ενόψει του αυριανού αγώνα (21/12, 19:00) στο «Madison Square Garden» θα ήταν λογική, αν ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ δε διέπραττε «έγκλημα» στο τέλος της πρώτης παράτασης του προχθεσινού ματς με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο. Θυμίζουμε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι επέστρεψε στη δράση ο Τάισον Τσάντλερ, ο οποίος εκτόπισε τον Μπαρνιάνι από το αρχικό σχήμα, αλλά αύριο ο πρώην παίκτης των Τορόντο Ράπτορς θα είναι βασικός απέναντι στον Ζακ Ράντολφ του συλλόγου του Τενεσί, άρα ο Τζέι Αρ Σμιθ ή ο Ιμάν Σουμπέρτ θα γίνει αναπληρωματικός, ώστε ο Καρμέλο Άντονι να αναλάβει τη θέση «3».

Λόγω της μεσημεριανής έναρξης του αυριανού ματς, ο Ουόντσον απαίτησε από τους παίκτες να έχουν κοιμηθεί μέχρι τις δέκα! Θυμίζουμε πως οι Πάμπλο Πριτζιόνι (πόδι), Ρέιμοντ Φέλτον (οπίσθιος μηριαίος) και Κένιον Μάρτιν (κοιλιακούς) είναι εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά ο Αμάρε Στουντεμάιρ θα επιστρέψει έπειτα από απουσία ενός αγώνα εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Μέσα σε όλα, ο Μέτα Ουόρλντ Πις αποκλείστηκε από τη σημερινή προπόνηση (20/12) λόγω τραυματισμού στο γόνατο, οπότε η παρουσία του στο αυριανό παιχνίδι κρίνεται αμφίβολη, κάτι που ισχύει και για τον Τουρ Μάρι (αστράγαλος), ο οποίος ούτως ή άλλως είναι συμπληρωματικό μέλος του rotation.

Ακόμα μικρότερο ρόλο διατηρεί ο Κρις Σμιθ, αδερφός του Τζέι Αρ, αλλά δήλωσε στο RealGM πως πιστεύει πως θα συνεχίσει στους Νικς, αν και γίνεται προσπάθεια απόκτησης πλέι-μέικερ, όπως ο Κάιλ Λόουρι των Τορόντο Ράπτορς, ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι του «Μεγάλου Μήλου» παρακολουθούν από κοντά την αποθεραπεία του Τζέρεμι Τάιλερ, ώστε να τον «υπογράψουν», όταν είναι υγιής. Πάντως, το ΝΒΑ επιτρέπει δεκαπέντε παίκτες στο ρόστερ, άρα ο 26χρονος πλέι-μέικερ θα αποτελέσει παρελθόν, αν προκύψει ανάγκη για αποδέσμευση μέλους του δυναμικού.

Στα των Γκρίζλις, ο Μάικ Κόνλεϊ (πόδι) προπονήθηκε σήμερα και θα παίξει στο αυριανό ματς, όπως επίσης ο Τόνι Άλεν (δάκτυλο χεριού), οπότε αναμένεται να περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής του Νικ Καλάθη, ενώ ο Κώστας Κουφός προορίζεται για τον ρόλο του βασικού σέντερ, αν και στα τελευταία παιχνίδια έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον Τζον Λέουερ στην εσωτερική «μάχη» για τη θέση «5» εν τη απουσία του Μαρκ Γκασόλ (γόνατο). Μέσα σε όλα έγινε η προγραμματισμένη εγχείρηση του Κουίνσι Ποντέξτερ (πόδι), ο οποίος είναι εκτός επ’ αόριστον, ενώ ο Τάισον Πρινς (γόνατο) δεν πήρε μέρος στις σημερινές ομαδικές ασκήσεις του Ντέιβ Τζόρτζερ, άρα λογικά θα χάσει τρίτο συνεχόμενο ματς.

Παρακάτω το τωρινό ρόστερ των Νικς:
Γκαρντ
Ρέιμοντ Φέλτον
Ιμάν Σουμπέρτ
Τζέι Αρ Σμιθ
Πάμπλο Πριτζιόνι
Μπένο Ούντριχ
Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ
Κρις Σμιθ

Φόργουορντ
Καρμέλο Άντονι
Μέτα Ουόρλντ Πις
Κένιον Μάρτιν
Αμάρε Στουντεμάιρ
Τουρ Μάρι

Σέντερ
Τάισον Τσάντλερ
Αντρέα Μπαρνιάνι
Όλντριχ Κόουλ

Και το τωρινό ρόστερ των Γκρίζλις:
Γκαρντ
Τόνι Άλεν
Μάικ Κόνλεϊ
Τζέριντ Μπέιλες
Κουίνσι Ποντέξτερ
Νικ Καλάθης
Τζαμάλ Φράνκλιν
Μάικ Μίλερ

Φόργουορντ
Ταϊσόν Πρινς
Ζακ Ράντολφ
Εντ Ντέιβις
Τζον Λέουερ
Τζέιμς Τζόνσον

Σέντερ
Μαρκ Γκασόλ
Κώστας Κουφός

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved