Λος Άντζελες Λέικερς: Συμφωνία με Φάρμαρ

Λος Άντζελες Λέικερς: Συμφωνία με Φάρμαρ

Αν οι Λος Άντζελες Λέικερς καταβάλουν αποζημίωση 500,000 δολαρίων στην Αναντόλου Εφές, ο Τζόρνταν Φάρμαρ θα επιστρέψει στους «λιμνάνθρωπους» και στο NBA.

Άλλωστε, ο 26χρονος Αμερικανός πλέι-μέικερ αποδέχθηκε μονοετές συμβόλαιο, αλλά η εκκρεμεί συμφωνία για αποζημίωση του τουρκικού συλλόγου. Μόλις πέρσι, ο Φάρμαρ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο δεκαπέντε εκατομμυρίων δολαρίων με την Αναντόλου Εφές, αλλά είναι πλέον φανερό πως θέλει να γυρίσει στον «μαγικό» κόσμο με χαμηλότερες αποδοχές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην παίκτης του UCLA ίσως αναλάβει θέση βασικού, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αφού ο Στιβ Νας δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί για πάνω από 10 με 15 λεπτά ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια του 2013-14.

Η μεγάλη απώλεια, πάντως, ήταν εκείνη του Ντουάιτ Χάουαρντ, καθώς η μεταγραφή του «D-12» στους Χιούστον Ρόκετς υποχρέωσε τον GM, Μιτς Κούπτσακ, να προσαρμόσει τη μεταγραφική πολιτική των Λέικερς και να… κρατήσει τον Πάου Γκασόλ. Πάντως, ο Νας ισχυρίστηκε πως ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ θα προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα στην επίθεση όντας βασικός σέντερ, αν και ο ίδιος ο Καναδός πλέι-μέικερ αναμένεται να έχει περιορισμένη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, ο Κρις Κέιμαν αποκτήθηκε μέσω μονοετές συμβολαίου, ώστε να αναλάβει αναπληρωματικό ρόλο πίσω από τον Γκασόλ στο rotation του Μάικ Ντ’ Αντόνι. Επίσης, ο Μέτα Ουόρλντ Πις αποδεσμεύτηκε μέσω του γνωστού όρου του καταστατικού του NBA περί «αμνηστίας» και αποκτήθηκε από τους Νιου Γιορκ Νικς, αλλά οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» κάλυψαν ήδη το κενό εξασφαλίζοντας τον Νικ Γιανγκ, που πέρσι έπαιξε στους Φιλαδέλφεια 76ερς και την 1η Ιουλίου έγινε unrestricted free agent. Στην προκειμένη, ο Γιανγκ υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 ετών, το οποίο προβλέπει 1.1 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο έτος και 1.2 για το δεύτερο κατόπιν πιθανής μονομερής ανανέωσης του 28χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

Σε άλλες μεταγραφικές εξελίξεις, οι Λέικερς απέκτησαν τον 26χρονο Ουές Τζόνσον μέσω μονοετές συμβολαίου, ενώ το συμβόλαιο του Ρόμπερτ Σάκρε ανανεώθηκε, τη στιγμή που ο Καναδός σέντερ ήταν restricted free agent. Τέλος θυμίζουμε πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι «μεγαλύτερο» για τους «λιμνάνθρωπους», καθώς τότε θα διεκδικήσουν τους Λεμπρόν Τζέιμς και Καρμέλο Άντονι, αν εκείνοι δεν ανανεώσουν μονομερώς το συμβόλαιό τους με τους Μαϊάμι Χιτ και Νικς, αντίστοιχα, καθώς οι Γκασόλ, Νας, Κόμπι Μπράιαντ, Στιβ Μπλέικ και Τζόρνταν Χιλ θα μείνουν χωρίς συμβόλαιο, κάτι που θα «ανοίξει» το salary cap της ομάδας του Λος Άντζελες.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved