Λος Άντζελες Λέικερς: Νέος σέντερ ο… Γκασόλ

Λος Άντζελες Λέικερς: Νέος σέντερ ο… Γκασόλ

Έπειτα από την αποχώρηση του Ντουάιτ Χάουαρντ, οι Λος Άντζελες Λέικερς καλούνται να «διορθώσουν» το ρόστερ τους, ώστε να παρουσιαστούν αξιόμαχοι στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σε πρώτο βαθμό, πάντως, ξεκαθαρίστηκε πως ο Πάου Γκασόλ δεν θα ανταλλαχθεί, ούτε θα αποδεσμευτεί με βάση τον γνωστό ειδικό κανονισμό περί «αμνηστίας». Αντιθέτως, ο Ισπανός φόργουορντ/σέντερ πιθανότατα θα ξεκινήσει το 2013-14 όντας βασικός σέντερ του Μάικ Ντ’ Αντόνι στη θέση του «D-12». Διαπιστώθηκε, δηλαδή, πως δεν υπάρχει καλύτερη διαθέσιμη λύση στην «αγορά», κάτι που μάλλον ισχύει. Προφανώς, αν ο «σούπερμαν» είχε μείνει, η τύχη του Ισπανού διεθνή θα εξεταζόταν υπό εντελώς διαφορετική οπτική.

Πέρα την «απόφαση» Χάουαρντ, ο Κόμπι Μπράιαντ δύσκολα θα προλάβει το ξεκίνημα της νέας σεζόν, ενώ το ιατρικό τιμ έχει επιβάλει ήδη αυστηρό χρονικό περιορισμό στον Στιβ Νας, καθώς ο Καναδός πλέι-μέικερ δεν είναι πλέον ικανός να «βγάλει» πάνω από δέκα με δεκαπέντε λεπτά ανά ματς. Εν ολίγοις, θα απαιτηθούν μεταγραφικές κινήσεις, κάτι που καθιστά σχεδόν υποχρεωτική την «αμνηστία» του Μέτα Ουόρλντ Πις ή του Τζόρνταν Χιλ, ώστε να ανοίξει χώρος στο salary cap. Μάλιστα, με αφορμή τη διαφαινόμενη αποχώρηση ενός εκ των δύο παικτών, ο rookie, Ράιαν Κέλι, αναμένεται να διεκδικήσει θέση στο βασικό σχήμα!

Μέσω του παρασκηνίου της αποχώρησης του 27χρονου σέντερ διέρρευσε πως ο Χάουαρντ απογοητεύτηκε, όταν ορίστηκε ο Ντ’ Αντόνι στη θέση του προπονητή, καθώς… απαίτησε την πρόσληψη του Φιλ Τζάκσον. Επίσης, διοικητικά στελέχη των Λέικερς αναφέρουν πως είχαν καταλάβει από την τελευταία συνάντηση με τον επίμαχο παίκτη ότι είχε αποφασίσει να αλλάξει ομάδα.

Υπάρχουν, όμως, και ευχάριστα ή τουλάχιστον σχετικά ευχάριστα στις τάξεις των «λιμνάνθρωπων», που συνδυάζονται με την «απόφαση». Συγκεκριμένα, το επόμενο καλοκαίρι οι Μπράιαντ, Γκασόλ, Νας, Ουόρλντ Πις, Χιλ, Στιβ Μπλέικ και Τζόντι Μικς θα μείνουν χωρίς συμβόλαιο, κάτι που… εκμηδενίζει το ρόστερ, αλλά παράλληλα δημιουργεί περιθώριο απόκτησης σημαντικών free agents. Θυμίζουμε πως οι Λεμπρόν Τζέιμς των Μαϊάμι Χιτ και Καρμέλο Άντονι των Νιου Γιορκ Νικς, μεταξύ άλλων, ενδέχεται να μείνουν ελεύθεροι με το πέρας του 2013-14.



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved