Χιούστον Ρόκετς: Η μέρα μετά την «απόφαση»

Χιούστον Ρόκετς: Η μέρα μετά την «απόφαση»

Μετά από συνεχόμενες ανατροπές… δύο ετών, ο Ντουάιτ Χάουαρντ κατέληξε στους Χιούστον Ρόκετς, που στοχεύουν πλέον σε τρίτο πρωτάθλημα ΝΒΑ.

Ακόμα και χθες, ο «σούπερμαν» φρόντισε να προσφέρει σόου διαρρέοντας διαφορετικά δεδομένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εν τέλει, όμως, ο Χάουαρντ έγραψε στο Twitter: «Αποφάσισα να γίνω μέλος των Χιούστον Ρόκετς. Νιώθω πως είναι το καλύτερο μέρος για μένα και προσβλέπω σε μία καλή σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Λος Άντζελες, στους οποίους εύχομαι τα καλύτερα», ώστε να βάλει τελεία στο «Dwightmare».

Σημειώνουμε πως ο 27χρονος σέντερ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 87.6 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και οι Λος Άντζελες Λέικερς του πρόσφεραν πενταετές 118 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα σχετικά «Bird Rights». Ήταν γνωστό, όμως, πως το οικονομικό πλεονέκτημα των «λιμνάνθρωπων» σχεδόν εκμηδενιζόταν λόγω της ευνοϊκής φορολογίας του Τέξας, οπότε τα χρήματα δεν απασχόλησαν τον πρώην παίκτη των Ορλάντο Μάτζικ. Πέρα από τα αυτονόητα δεδομένα αποκαλύφθηκε πως το νέο συμφωνητικό είναι 3+1, με το τέταρτο έτος να ενεργοποιείται, αν το επιθυμεί ο All Star σέντερ.

Παράλληλα μειώθηκαν οι ελπίδες για ανταλλαγή των Ομέρ Ασίκ και Τζέρεμι Λιν, αν και τα τωρινά δεδομένα του salary cap δεν υποχρεώνουν σχετική κίνηση. Μάλιστα, ο Τζος Σμιθ, που υποτίθεται πως είχαν υποσχεθεί στον Χάουαρντ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 56 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Ντιτρόιτ Πίστονς! Πάντως, ο 27χρονος Τούρκος σέντερ δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει στους εκπρόσωπους του Χιούστον όντας αναπληρωματικός του Χάουαρντ, αλλά σχετικό ενδιαφέρον των Νιου Ορλίνς Πέλικανς αποδέχθηκε αβάσιμο. Αντίθετα οι Ντάλας Μάβερικς, Λος Άντζελες Λέικερς και Σικάγο Μπουλς πιθανότατα θα εξέταζαν προοπτική προσθήκης του Ασίκ στο δυναμικό τους.

Στο μεσοδιάστημα, άλλωστε, οι Ρόκετς «έκλεισαν» δύο παίκτες. Ειδικότερα, ο Φραντσίσκο Γκαρσία υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο 2.6 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Τεξανούς. Μάλιστα, το δεύτερο έτος του συμφωνητικού θα ενεργοποιηθεί, αν το επιλέξει ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που ενδέχεται να συμπεριληφθεί σε κάποια ανταλλαγή, πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Τέλος, ο 25χρονος Ισραηλινός φόργουορντ, Όμρι Κάσπι, που πέρσι έπαιξε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, αποδέχθηκε διετές συμβόλαιο αντίστοιχων οικονομικών αποδοχών όντας unrestricted free agent, αλλά η ενεργοποίηση του δεύτερου έτους αποτελεί αρμοδιότητα των «ρουκετών».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved