Μανουσέλης: «Ίδιες πιθανότητες για Final Four»

Μανουσέλης: «Ίδιες πιθανότητες για Final Four»

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έχουν πιθανότητες να προκριθούν στο Final Four του Μιλάνο, σύμφωνα με το Μάνο Μανουσέλη.

Οι «αιώνιοι» δεν είναι το φαβορί για να περάσουν στα ημιτελικά, εις βάρων των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Παίδων. Ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την προσπάθεια των «αιωνίων» στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας και το πώς θα πρέπει να παίξουν στο πέμπτο ματς, αύριο (25/04, 19.00 ο Παναθηναϊκός, 21.45 ο Ολυμπιακός), για να περάσουν στο Final Four (16-18/05). Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την επιλογή του Ολυμπιακού να χρησιμοποιήσει σωστά τα φάουλ στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που ήταν καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα: «Δεν μπορείς να κάνεις φάουλ σε κάθε φάση, ο κανονισμός λέει πως μπορεί να κάνει τέσσερα σε κάθε περίοδο, δεκαέξι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του αγώνα. Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα με τη Ρεάλ».

Για τις τακτικές επιλογές του Πάμπλο Λάσο στο χθεσινό (23/04) ματς: «Για εμάς στην Ελλάδα, που έχουμε μάθει να δίνουμε έμφαση στο κομμάτι της τακτικής, είναι ότι δεν συμμάζεψε τα μις ματς για να αντιμετωπίσει τα σκριν του Ολυμπιακού. Αναλώθηκε στο παιχνίδι των ψηλών. Προσπαθούσε ο κοντός περάσει τον ψηλό, κάτι που δεν ήταν άσχημο ως ιδέα. Βγάζοντας τον Μπουρούση και το Μίροτιτς έχασε το πλεονέκτημά της και το ταλέντο της χάθηκε».

Για τις επιλογές που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να τους βγάλει από το συνηθισμένο τρόπο που παίζει η Ρεάλ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και στους παίκτες που το εφάρμοσαν. Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι και θα πρέπει ο Ολυμπιακός να σκοράρει περισσότερο και να παίξει πιο δυνατά στην άμυνα, ενώ θα πρέπει να μπουν περισσότεροι παίκτες στο σκοράρισμα».

Για το πέμπτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα: «Τον Παναθηναϊκό τον βοηθά πως το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ είναι θέατρο, αφού δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Το θέμα είναι πως δεν είναι στα καλύτερά του ο Διαμαντίδης και για να μπορέσει να πάρει καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να βγάλει ενέργεια ο αρχηγός του. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να παίξει λιγότερο για να πάρει περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός έχει πραγματικά τύχη. Δεν πιστεύω πως το μπάσκετ που παίζει είναι του 2014, είναι κάπως ξεπερασμένο. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι η επίθεσή του παρά η άμυνά του».

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Δημήτρης δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που κυνηγήσει να σκοράρει. Χρειάζεται να βγάλει ενέργεια στο παιχνίδι του και να γίνει περισσότερο δημιουργικός στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Στο μπάσκετ έχουμε δει πολλές φορές πράγματα που είναι έξω από την κοινή λογική, αφού εμείς κάνουμε τους έξυπνους εκ των υστέρων».

Για τις πιθανότητες που έχουν οι «αιώνιοι» να προκριθούν στο Final Four του Μιλάνο: «Καμία από τις δύο δεν είναι φαβορί, αφού παίζουν στις έδρες των εν δυνάμει φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αυτό θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες να κάνουν το κάτι παραπάνω. Για να κερδίσουν οι δύο ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερα παιχνίδια σε σχέση με αυτά που έκαναν στις έδρες τους. Υπάρχουν πιθανότητες για τις δύο ομάδες, αφού έχουν κερδίσει σε τέτοιες έδρες. Κατά την άποψή μου, ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα επιθετικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει λίγο πιο εύκολη αποστολή στη Μόσχα σε σχέση με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη. Για έναν περίεργο τρόπο οι πιθανότητες και των δύο είναι ίδιες».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved