Μπερτομέου: «Τότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το Final Four»

Μπερτομέου: «Τότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το Final Four»

Λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει και μέχρι το τέλος του μήνα θα βγουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το Final Four της Ευρωλίγκας.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, παραχώρησε σήμερα (13/02) συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, με αφορμή την παρουσία του στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε για τα εισιτήρια του Final Four του Μιλάνου, τα οποία εφόσον όλα πάνε καλά θα τεθούν στη διάθεση των φιλάθλων στο τέλος του μήνα. «Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο ούτε κάτι να ανακοινώσουμε απλώς ήθελα να εκμεταλλευτώ το γεγονός που είμαι εδώ, να παρακολουθήσω τον αγώνα, ενώ είχα και συνάντηση με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αναφορικά με το πώς εξελίσσεται η σεζόν, ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία όπως η επισκεψιμότητα στα γήπεδο που έχει ανέβει κατά 10%. Το ποσοστό απευθύνεται σε όλες τις ομάδες, αλλά ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην Αρμάνι Μιλάνο που είναι ομάδα από μια ιστορική πόλη, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τον Ολυμπιακό που έχει παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα», ανέφερε στο εισαγωγικό μήνυμά του. Είπε ακόμα…

Για τα εισιτήρια του Final Four: «Ο λόγος που έχουμε καθυστερήσει είναι επειδή η εταιρία που διαχειριζόταν τα εισιτήρια στην Ιταλία είχε πολλά προβλήματα με τη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα πριν από περίπου δύο εβδομάδες να αλλάξουμε εταιρία. Εάν όλα πάνε καλά στις 27/02 θα ανακοινώσουμε την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων».

Για τα οικονομικά οφέλη: «Πάντοτε όταν μιλάμε για την οικονομία πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Η διανομή στις ομάδες είναι φέτος κατά 11,8% μεγαλύτερη από πέρυσι, Ωστόσο, δεν είμαι ικανοποιημένος. Όταν μιλάμε για διανομή των χρημάτων πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας δύο διαφορετικά στοιχεία. Το πρώτο είναι η αύξηση των εσόδων και στο κομμάτι των τηλεοπτικών έχουμε κατά μέσο όρο διπλασιάσει τα εισοδήματα, το ίδιο και με τη χορηγία με την Turkish Airlines. Αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από εκεί που θέλουμε να φθάσουμε. Το δεύτερο είναι τα κριτήρια για το πώς διανέμονται τα χρήματα. Οι σύλλογοι τα ενέκριναν πριν από περίπου έντεκα χρόνια, από τότε όμως δεν έχουν αλλάξει».

Για τους χορηγούς: «Έχουμε καινούριους συνεργάτες, όπως η Adidas, ενώ επεκτείναμε και τη συνεργασία μας με την Turkish Airlines. Σύντομα θα κάνουμε κι άλλες ανακοινώσεις. Στα τηλεοπτικά, έχουμε πλέον εικόνα σε 175 χώρες και λογικά θα ξεπεραστεί φέτος το ρεκόρ. Συνήθως τέτοια νούμερα έχουμε κοντά στο Final Four, είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο υψηλά νούμερο στο Top 16. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά πάντα αναζητούμε καινούρια στοιχεία, για αυτό συζητάμε με τις ομάδες, για να δούμε ποια στοιχεία μπορούμε να αλλάξουμε».

Γιατί δεν επέλεξε να δει το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Είναι περίπλοκο και βεβαρημένο το ημερολόγιο. Είχαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα που έπρεπε να συζητήσουμε κι έτυχε να έρθω στην Ελλάδα μία εβδομάδα πριν».

Για το εάν υπάρχουν προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός όμιλος στο ΝΒΑ: «Θα σας απαντήσω αυτό που κατά καιρούς είχε απαντήσει ο Ντέιβιντ Στερν: «Σε δέκα χρόνια θα είμαστε έτοιμοι». Χρειάζονται πέντε με έξι ομάδες, περίπου 130 εκατ. δολάρια για να μπορούν να συναγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο, χρειάζονται περίπου πενήντα βραδιές sold out με μ.ό. τιμής εισιτηρίου τα εκατό ευρώ. Οι ήδη υπάρχοντες συνεργάτες θα πρέπει να δώσουν τα δεκαπλάσια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα πρέπει να απαντηθεί πώς θα ισχύσει το salary cap με έξι διαφορετικούς φορολογικούς νόμους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θα πρέπει να δούμε κι άλλα νομικά θέματα, πώς θα εφαρμοστούν στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι εύκολο να κάνουμε ερωτήσεις, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα σημαντικά θέματα που κανείς δεν αγγίζει. Ο νέος κομισάριος του ΝΒΑ, ο κ. Σίλβερ, είναι μοναδικός μάνατζερ, τον γνωρίζω εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ήδη έχουμε συναντηθεί κι έχουμε αποφασίσει να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες μαζί. Θέλουμε να γίνει πιο έντονη η συνεργασία μας, αλλά πάντοτε πάνω σε ρεαλιστικά θέματα».

Για την απόφαση της FIBA να βάλει προκριματικά μέσα στη σεζόν: «Δεν είναι πρόβλημα, εμείς προτείναμε τρεις εναλλακτικές λύσεις και τις απέρριψαν και τις τρεις. Γνωρίζουν πως δεν μπορούν να σταματήσουμε τις διοργανώσεις μας, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους Nbaers ούτε τους παίκτες της Ευρωλίγκας. Εάν θέλουν έτσι μπορούν να τα διοργανώσουν».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved