Παναθηναϊκός: Νίκη... σταθμός, Ματσιούλις «μυθικός» (photos)

Παναθηναϊκός: Νίκη... σταθμός, Ματσιούλις «μυθικός» (photos)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας  καλό μπάσκετ, με την απίστευτη παρουσία του κόσμου του στην «O2 Arena» του Βερολίνου και ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές  επικράτησε της Άλμπα με 73-79 με τον Γιόνας Ματσιούλις να οργιάζει με 28 πόντους
 

Απόντος του Δημήτρη Διαμαντίδη οι πράσινοι επικράτησαν της Άλμπα Βερολίνου με 73-79 χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ακόμα και στο τέλος δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ούτε την ψυχραιμία τους και έκαναν αυτό που έπρεπε.  Αυτήν την φορά (σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Εφές) οι παίκτες του Πεδουλάκη έπαιξαν… πιο ορθολογικά διαβάζοντας όλες τις «φάσεις» και βρίσκοντας πάντα την κατάλληλη λύση σε κάθε επίθεση, με τον Γιόνας Ματσιούλις να έχει πάρει.. φωτιά. Ετσι, με την τρίτη τους νίκη στο Top-16 (σε τέσσερις αγώνες), δεύτερη συνεχόμενη και σε συνδυασμό με την πολύ καλή τους εμφάνιση έδειξαν  ότι έχουν μπει για τα καλά στον δρόμο για τα Play Offs.

Ήταν φανερό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως ο Παναθηναϊκός είχε μπει στο παρκέ, έχοντας οι παίκτες του στα πόδια τους το… βάρος της απουσίας του Διαμαντίδη, 8-7 στο 4’. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική μιας και ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν «καυτός» ήταν εκείνος που ως άλλος… Διαμαντίδης πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό. Με τον Λιθουανό να πετυχαίνει 10 πόντους σε λιγότερο από τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 10-17, ενώ τέσσερις ακόμα πόντοι δια χειρός Ματσιούλις έκαναν το σκορ 15-21, 90 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» όμως και σε αυτό το παιχνίδι επέδειξαν τις τάσεις… αυτοκτονίας που τους διακατέχουν και έδωσαν το δικαίωμα στην Άλμπα να επιστρέψει. Με συνεχόμενους πόντους από τον Τζέντοβιτς οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά με 23-21 (13-4 σερί), αλλά ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με πολύ όμορφη προσπάθεια στο τέλος της περιόδου έκανε το 23-23.

«Πράσινα»… διαπιστευτήρια

Το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε με μια φάση… καρμπόν. Ο Κροάτης γκαρντ του Παναθηναϊκού με μία ακόμα όμορφη διείσδυση έκανε το 23-25 για τους «πράσινους», λίγο αργότερα έκανε το 25-27, ενώ με ένα ακόμα τρίποντο από τα… χέρια του στο 14΄το σκορ έγινε 28-33. Ο Τζέισον Καπόνο είχε προλάβει να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και στο «02 Arena» του Βερολίνου έξω από τα 6,75 και εν συνεχεία με ένα ακόμα δίποντο έκανε το 28-35 με τους «πράσινους» να βρίσκονται και πάλι στο +7.

Στο ίδιο έργο θεατές

Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς όμως μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι. Τόμπσον, Γουντ και Τζέντοβιτς ήταν όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους και με σερί 8-0 οι γηπεδούχοι πέρασαν και πάλι μπροστά με 37-35.  Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και πάλι, με τον Ματσιούλις να έχει περάσει και πάλι στο παρκέ. Ο Λιθουανός ήταν σε πάρα πολύ καλό βράδυ και «έγραψε» το 39-45 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον «ταύρο» του «τριφυλλιού» να έχει 19 πόντους.

«Μαχαιριές» ο Ματσιούλις

Το τρίποντο ήταν το μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού και φάνηκε με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Μάρκους Μπανκς με σουτ τριών πόντων έκανε το 42-48 και στην συνέχεια ο Πεδουλάκης έδωσε εντολή να περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και στα χέρια του Σχορτσανίτη. Ο «Σόφο» πήρε την υπόθεση πάνω του και με δικά του καλάθια έκανε το 46-53, ενώ στο 24’ ο Τζέισον Καπόνο με νέο τρίποντο «έγραψε» το 48-56 και στο 27 ο «Σόφο» έδωσε και πάλι προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του, 50-59. Στο σημείο αυτό, όμως, οι «πράσινοι» έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με αρκετά λάθη στην επίθεση αλλά και μια τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Ματσιούλις, έδωσαν το δικαίωμα στους Γερμανούς να μειώσουν, εκ νέου, σε 56-59. Ο Λιθουανός όμως διόρθωσε τα… δικά του λάθη και με δύο νέα τρίποντα έκανε το 56-65. Στο 32 η διαφορά πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 10 πόντων, 56-67 από τον Ούκιτς, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τις λύσεις. Με τον Τζέντοβιτς να κάνει… όργια, 63-68 και τον Τόμπσον να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για την ομάδα του οι Γερμανοί μείωσαν σε 66-68. Ο Γκιστ όμως έμελλε να «καθαρίσει» ένα ακόμα ματς. Η απάντηση άμεση και με το ίδιο νόμισμα και 65-71. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ο Ματσιούλις με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 65-74, σταματώντας τελικά στους 28 πόντους. Τα τρίποντα είχαν την τιμητική τους και με δύο ακόμα οι της Άλμπα μείωσαν σε 71-76, ενώ ο Μόρλι 33 δεύτερα πριν από το τέλος έκανε το 73-77, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε και πήρε το ματς με  73-79.   
 
Δεκάλεπτα: 23-23, 39-45, 56-65, 73-79

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Νέι, Σάφαρτζικ 7, Τόμπσον 16, Φούλε, Μπάιαρς 8, Τζέντοβιτς 21, Μιράγες 2, Γουντ 6, Φόστερ 6, Ιντμπίχι 2, Μόρλει 5
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 1, Ματσιούλις 28, Καπόνο 8, Ούκιτς 14, Λάσμε 3, Τσαρτσαρής, Γκιστ 10, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 7.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού.

{coveritlive} f908a052ce{/coveritlive}



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved