«Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός»

«Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός»

Φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης έχρισε ο Ντούσαν Κέτσμαν τον Ολυμπιακό, μιλώντας στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ».

Ο Σέρβος φόργουορντ της Παρτιζάν γνωρίζει καλά τόσο τους Πειραιώτες, από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, όσο και την αντίπαλό τους στα πλέι οφ, τη Σιένα, ενάντια στην οποία έπαιξε στο Top 16. «Περιμένω πως θα γίνουν σπουδαία παιχνίδια. Η Σιένα είναι εξαιρετική ομάδα και βρίσκεται δίκαια στα προημιτελικά. Αν και δεν άρχισε καλά το Top 16, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση. Εκτιμώ πως αν δεν είχε τον τραυματισμό του Μπο Μακάλεμπ θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα και πρώτη στον όμιλό της και να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει δείξει μια φοβερή σταθερότητα από το ξεκίνημα της σεζόν και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερος. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει και πιστεύω πως θα παίξει σημαντικό ρόλο το αν θα προλάβουν να αγωνιστούν σε κάποια ματς της σειράς ο Μακάλεμπ και ο Καουκένας, οι οποίοι είναι τραυματίες. Αν δεν μπορέσουν να παίξουν σε κανένα παιχνίδι, τότε ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνουν μεγάλες μάχες, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

-Θεωρείς ικανή τη Σιένα να κερδίσει κάποιο παιχνίδι στον Πειραιά;
«Πιστεύω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσουν οι Ιταλοί στην έδρα του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δημιουργούν εξαιρετικά φανατισμένη ατμόσφαιρα για τους αντιπάλους και θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσει η Σιένα στο ΣΕΦ. Η μοναδική περίπτωση να τα καταφέρει είναι να μπορέσει να… υπνωτίσει τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Αν κάνει δηλαδή το δικό της παιχνίδι και επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός, έστω κι αν δυσκολευτεί, θα κάνει το 2-0 στα πρώτα ματς της σειράς».

-Και στην Ιταλία, θα πάρει την πρόκριση αν φύγει από τον Πειραιά με 2-0;
«Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κάποια ομάδα να έχει καταφέρει να επιστρέψει από το 2-0 και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά να είστε σίγουροι πως οι παίκτες της Σιένα δεν πρόκειται να παραδοθούν ακόμη κι αν είναι πίσω με 2-0 στη σειρά. Όταν έχεις δύο ήττες και κινδυνεύεις με αποκλεισμό, λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και τότε οι Ιταλοί θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνοι. Τα μυστικό σε τέτοιου είδους σειρές και παιχνίδια είναι η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας να παίρνει την πρόκριση μακριά από το γήπεδό της. Γιατί αν η Σιένα καταφέρει να κάνει το 2-2, τότε στο πέμπτο παιχνίδι η κάθε ομάδα θα έχει από 50% πιθανότητες να προκριθεί. Και να είστε σίγουροι πως ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη πίεση τότε. Οπότε, αν καταφέρει να κάνει το 2-0, καλό θα είναι για αυτόν να τελειώσει τη σειρά στην Ιταλία. Θα είναι αρκετά δύσκολη σειρά για τον Ολυμπιακό».

Ο Ντούσαν Κέτσμαν συμπλήρωσε πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι έργο Ίβκοβιτς 100%, «η τριάδα Σπανούλη, Παπαλουκά και Τεόντοσιτς είναι εξαιρετική και αυτοί οι τρεις παίκτες κάνουν όλο το παιχνίδι του», συμβούλεψε τον κόσμο να μη φοβάται τον Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς «Όταν θα πρέπει, θα κάνει τη διαφορά», ενώ ήταν κάθετος για το ποιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν χρειάζεται να πούμε πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν και φέτος στους τελικούς. Θα πρέπει, όμως, να δούμε ποια ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα, γιατί στην Ελλάδα το πλεονέκτημα έδρας παίζει ρόλο. Οι πιθανότητες είναι αρκετά μοιρασμένες και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Νομίζω πως φέτος οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved