Ευρωλίγκα: Από τη Ρωσία με αγάπη! (video)

Ευρωλίγκα: Από τη Ρωσία με αγάπη! (video)

Από τη Ρωσία και συγκεκριμένα την «Universal Sports Hall CSKA» της Μόσχας θα ξεκινήσει η φετινή Ευρωλίγκα, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Λιέτουβος Ρίτας διεξάγεται πρώτο χρονικά.

Η αναμέτρηση είναι στο πλαίσιο του 4ου Ομίλου και θα διεξαχθεί σήμερα (11/10) στις 19.00. Σε ένα γκρουπ, στο οποίο έχουν κληρωθεί και παίρνουν μέρος οι Μοσχοβίτες και η Μπαρτσελόνα, δεν χωράει ερώτημα όσον αφορά στα φαβορί. Οι δύο συγκεκριμένες ομάδες, άλλωστε, φέρονται να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την κατάληψη των δύο κορυφαίων θέσεων. Από εκεί και πέρα ξεχωρίζει η Μπεσίκτας, ενώ μόνο αμελητέες ποσότητες δεν θεωρούνται η Μπάμπεργκ και η Λιέτουβος Ρίτας. Από την πλευρά της, η Παρτιζάν Βελιγραδίου είναι ικανή να διαδραματίσει ρόλο και να κάνει ζημιές ακόμα και στους «μεγάλους», ειδικά στην έδρα της, τη θρυλική «Hala Pionir».

Η περσινή φιναλίστ του Final 4 της Ευρωλίγκας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχει αλλάξει πρόσωπο, ενώ στον πάγκο της έχει ξανά τον Έτορε Μεσίνα. Η φυγή των Αλεξέι Σβεντ και Αντρέι Κιριλένκο την αποδυναμώνουν, βάσει όμως του υλικού που διαθέτει είναι σίγουρο πως θα διαδραματίσει και φέτος σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση. Στην περιφερειακή γραμμή της έχει παίκτες του επιπέδου του Μίλος Τεόντοσιτς, του Άαρον Τζάκσον και του Ντρου Νίκολας. Στη ρακέτα δεσπόζουν οι προσωπικότητες των Βίκτορ Κριάπα και Νέναντ Κρστιτς, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Ζόραν Έρτσεγκ. Οι Μοσχοβίτες πρόσθεσαν, φυσικά, ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους με τη μεταγραφή του εξαιρετικού σμολ φόργουορντ, Σόνι Ουίμς, ο οποίος μαζί με τον Αντρέι Βορονσέβιτς συνθέτουν ίσως το κορυφαίο δίδυμο στη θέση. Δυνατό και δεμένο σύνολο διαθέτει η σημερινή (11/10) αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιέτουβος Ρίτας, από την οποία ξεχωρίζουν ο Λετονός γκαρντ Γιάνις Μπλουμς, ο Σέρβος γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς και ο Σκοπιανός σέντερ Πρέντραγκ Σαμαρτζίνσκι.

Το δεύτερο μεγάλο φαβορί του Γ’ Ομίλου είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί προχώρησαν ουσιαστικά σε αλλαγές όσον αφορά στη φροντ λάιν τους κι, επίσης, ενίσχυσαν την περιφερειακή γραμμή τους με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στη φροντ λάιν, δίπλα στον εξαιρετικό Εράιζεμ Λόρμπεκ, προστέθηκαν οι ιδιαίτερα ποιοτικοί Νέιτ Τζαγουάι και Άντε Τόμιτς. Στην περιφέρεια δεσπόζει η παρουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ενώ στην Μπαρτσελόνα προχώρησαν και σε μία σημαντική επένδυση για το μέλλον, με την απόκτηση του Αλεσάντρο Αμπρίνιες, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ισπανία. Δυνατή φαντάζει και η αντίπαλος των «μπλαουγκράνα», Μπάμπεργκ. Η παρουσία του Κρις Φλέμινγκ στον πάγκο αποτελεί εχέγγυο για τη γερμανική ομάδα, που στηρίζεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα στους Αμερικανούς που έχει στο ρόστερ της. Στις θέσεις των γκαρντ υπάρχουν ο Σερτζέριο Γκίπσον, ο Κέισι Τζέικομπσεν και ο Τζον Γκόλντσμπερι. Η Μπάμπεργκ παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή στη θέση του σμολ φόργουορντ, με την παρουσία του Μπόστιαν Νάχμπαρ και του Λατάβιους Ουίλιαμς, ενώ στη ρακέτα ξεχωρίζει η παρουσία του Σαρόντ Φορντ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον όμιλο θα επιχειρήσει να διαδραματίσει η Μπεσίκτας. Η τουρκική ομάδα, άλλωστε, διαθέτει «γεμάτο» ρόστερ με την παρουσία των Κέρτις Τζέρελς, Βλάντιμιρ Ντάσιτς, Πάτρικ Κρίστοφερ, Νταμίρ Μάρκοτα και Γκάσπερ Βίντμαρ. Η αντίπαλος της Μπεσίκτας στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, Παρτιζάν Βελιγραδίου, φαντάζει ως η ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ, αλίμονο όμως σε όποιον την υποτιμήσει, ιδίως στη σερβική πρωτεύουσα... Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Αμερικανοί Ντρου Γκόρντον και Τόρεϊ Τόμας και στη ρακέτα δεσπόζει η παρουσία του Ντέγιαν Μούσλι. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Γ’ Ομίλου…

Πέμπτη 11/10
19.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)

Παρασκευή 12/10
19.30 Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μπάμπεργκ (Γερμανία)
20.00 Μπεσίκτας (Τουρκία) - Παρτιζάν (Σερβία)

Ευρωλίγκα: Από τη Ρωσία με αγάπη! (video)



Ο τελικός του Europa League με περισσότερες από 500 αγορές στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Ο τελικός του Europa League με περισσότερες από 500 αγορές στα καταστήματα ΟΠΑΠ
Λαμία: Τέλος ο Βόκολος - Το μήνυμά του
Λαμία: Τέλος ο Βόκολος - Το μήνυμά του
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ήταν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα»
Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Ήταν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα»
Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ
Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved