Ίβκοβιτς: «Πιστεύω πως θα προκριθούμε»

Ίβκοβιτς: «Πιστεύω πως θα προκριθούμε»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (01/02, 20.45) την Εφές Αναντόλου με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να παρουσιάζεται σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά μίλησε για τον αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Τουρκίας και τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάρει την πρόκριση μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αρχικά ο «Ντούντα» αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι, τονίζοντας: «Καλησπέρα σε όλους. Εμείς αύριο παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές. Η ομάδα μου θα είναι πιο έτοιμη από ότι στο ξεκίνημα του ΤΟΠ 16 και οι τραυματίες μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι καινούριοι προσαρμόστηκαν και έχουν μπει στο πνεύμα της ομάδας. Και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Η Εφές όσο τη ξέρουμε πριν την σεζόν είναι καλυμμένη σε όλες τις θέσεις. Και όταν έχεις τόσο μεγάλο μπάτζετ είναι σίγουρο ότι θέλει να πάει στο Φάιναλ Φορ. Εμείς στη κυριότερη στιγμή μείναμε χωρίς τους Παπαδόπουλο και Σπανούλη και ο Λάζαρος ξεκίνησε χθες προπόνηση. Ο τραυματισμός του Λάζαρου ήταν κακός καθώς ήταν από τους βασικούς μας παίκτες. Η Εφές από την άλλη είναι στην ίδια κατάσταση. Πρέπει να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι στην έδρα μας. Σίγουρα η Εφές είναι μία ομάδα που παίζει ανοιχτό παιχνίδι έχοντας τον Βούγιασιτς που έχει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ και ο Σαβάνοβιτς από τους παίκτες που ανοίγει το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε μία καλή και πιεστική άμυνα, να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και να μην έχουμε κενά στο παιχνίδι μας και περιμένω μία άνοδο. Σίγουρα μπορούμε να πούμε πως η ΤΣΣΚΑ είναι αυτή που θα βγει πρώτη και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες παλεύουν για τη δεύτερη θέση. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πετύχουμε και θέλω να μαζευτεί και ο κόσμος, γιατί μπορούμε να δείξουμε κάποια πράγματα».

Για τους Ντόρσεϊ και Λο, ο Ίβκοβιτς τόνισε: «Το παιχνίδι με την Εφές δεν είναι παιχνίδι για να προσαρμοστεί κάποιος. Ο Ντόρσεϊ προσαρμόστηκε στην άμυνα, καταλαβαίνει και είναι πολύ καλό παιδί. Καλύπτει πολλά κενά που είχαμε στην άμυνα. Και ο Λο πρέπει να ακολουθήσει. Να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα και από ΝΒΑ. Πρέπει να καταλάβουν τι χρειάζεται η ομάδα από αυτούς. Είμαι από τους προπονητές που αλλάζει τους λιγότερους ξένους στην Ευρωλίγκα. Απλά αυτή τη φορά ήταν αναγκαίο να αλλάξουν δύο ξένοι. Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι, αλλά και οι νεαροί Έλληνες παίκτες»

Για το γεγονός πως οι νεαροί παίκτες έχουν παίξει πολύ καλά μέχρι στιγμής στα σημαντικά παιχνίδια του συλλόγου: «Είναι πολύ θετικό για μια καινούρια ομάδα, ότι μέχρι τώρα οι νεαροί παίκτες έπαιξαν καλά σε όλα τα παιχνίδια ζωής ή θανάτου. Έχουν παίξει πολύ καλά και μου δίνει την αισιοδοξία ότι θα συνεχίσουν έτσι».

Για το γεγονός πως δεν πήρε ο Σπανούλης το τελευταίο σουτ στον αγώνα με τη Γαλατασαραϊ: «Ο Σπανούλης με την ΤΣΣΚΑ και αμέσως μετά με τη Γαλατασαράι δεν ήταν 100% έτοιμος και ήταν εκτός ρυθμού. Έπρεπε να του δώσουμε και χρόνο συμμετοχής και προσπάθειες. Παίξαμε το παιχνίδι μας με τον Σπανούλη να τον μαρκάρει ο καλύτερος αμυντικός τους και στο τέλος μας έπαιξαν άμυνα σε όλο το γήπεδο. Όπως παίξαμε θα μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Χάσαμε τα δύο σουτ τα οποία και τα δύο ήταν ανοιχτά. Όσο πλησίαζε το τέλος του παιχνιδιού σκέφτηκα να τον ξεκουράσω, αλλά δεν ήταν εύκολο να τον αφήσω εκτός».

Για τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός: «Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με το γεγονός πως δεν έχουμε στη θέση «1» έναν έμπειρο παίκτη που θα έχει τις σωστές επιλογές. Είχαμε και τον Σπανούλη τραυματία. Όταν μας έφυγε η Γαλατασαράι με 14 πόντους μας έλειπε ο Σπανούλης».

Τέλος ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά σχολίασε και τον τελικό του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ: «Είδα μέχρι το 4-4 τον τελικό. Ήμουν αισιόδοξος πως παρόλο που έπαιξε τόσο δύσκολα ματς σε δύο ημέρες, είπα πως αυτός έχει καθαρό μυαλό και θα κερδίσει. Τελικά έμαθα πως κέρδισε. Ξεπέρασε όλα του τα προβλήματα υγείας που είχε και είναι ένα παράδειγμα για όλη την πατρίδα μου αι όχι μόνο στα ομαδικά αθλήματα, ότι είναι ο καλύτερος αθλητής στα ατομικά σπορ. Μεγάλο παράδειγμα για τη χώρα και όχι μόνο για τους αθλητές»



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved