Βατούτιν: «Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός»

Βατούτιν: «Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός»

Για τους «αιώνιους», τους προπονητές τους, τους Έλληνες παίκτες που έχουν περάσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το Δημήτρη Διαμαντίδη μίλησε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας μίλησε στην εφημερίδα «Goal» με τα καλύτερα λόγια για τoυς ελληνικούς συλλόγους, χαρακτηρίζοντας κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τον Παναθηναϊκό και το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον πιο επιτυχημένο προπονητή. «Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες της εποχής μας», πρόσθεσε για το Θοδωρή Παπαλουκά. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει ένα τέτοιο θαύμα;», εκθείασε το Διαμαντίδη. Αναλυτικά τα όσα είπε..

Για τον Παναθηναϊκό: «Πάντα προσπαθούμε να μάθουμε από τους καλύτερους και φυσικά ο Παναθηναϊκός είναι η κυρίαρχη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, όπως ήταν η Μακάμπι πριν. Η σταθερότητα του συλλόγου, το τεχνικό επιτελείο, η συνέχεια των γενεών, η διατήρηση ενός συγκεκριμένου ηγετικού πυρήνα από εποχή σε εποχή… Πάνω σε αυτά τα στοιχεία και τις αρχές η ΤΣΣΚΑ χτίστηκε».

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας πέρυσι και ο καλύτερος αμυντικός παίκτης της Ευρώπης. Σκεφτείτε το πρόσφατο παιχνίδι στη Μάλαγα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει ένα τέτοιο θαύμα; Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα. Επιπλέον, έχει κερδίσει τίτλους που δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς κάτι για να προσθέσει. Ίσως έχω κάποιους διεθνείς αστέρες στα όνειρά μου, που θα ήθελα να τους δω με την κόκκινη-μπλε στολή, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν παίζουμε το Basketball Manager στον υπολογιστή. Ωστόσο, μου αρέσει το σημερινό ρόστερ της ΤΣΣΚΑ τόσο πολύ».

Για τους Έλληνες παίκτες που πέρασαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Όλοι τους είναι σπουδαία παιδιά και μεγάλοι παίκτες. Όλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα: την έλλειψη του ελληνικού ήλιου εδώ στη Μόσχα. Θέλω να δώσω έμφαση σε δύο από αυτούς, στον Παπαλουκά, έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες της εποχής μας, έναν λαμπρό δημιουργό, παμπόνηρο, τεχνικά προικισμένο και με το κεφάλι στη θέση του. Περιέργως, ένιωθε πολύ πιο άνετα ερχόμενος στο γήπεδο από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να αποφασίσει την τύχη του κάθε αγώνα σχεδόν μόνος του. Ο Τεό ήταν και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της ΤΣΣΚΑ στη σύγχρονη εποχή, αν και αρχικά είχε αποκτηθεί ως προσθήκη του φίλου του Νίκου Χατζηβρέττα.

Ο Νίκος Ζήσης είναι άλλος ένας σπουδαίος άνθρωπος, οικογενειάρχης, που πρόσφερε πολύ μεγάλη βοήθεια σε εμάς στις στιγμές της παρουσίας του στο γήπεδο».

Για το Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Κάθε μεγάλος σύλλογος ενδιαφέρεται για τους καλύτερους παίκτες και προπονητές. Σέβομαι βαθύτατα τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ως επαγγελματία και έχω πολύ μεγάλη προσωπική συμπάθεια για αυτόν ως άνθρωπο. Έχουμε πολύ καλή προσωπική σχέση, την οποία διατηρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς ο πιο επιτυχημένος επαγγελματίας της Ευρώπης και ένας πανάξιος άνθρωπος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί».

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είναι ένας από τους ιδρυτές της ΤΣΣΚΑ όπως τη γνωρίζετε σήμερα. Το 2002, όταν η ομάδα είχε επικεφαλής κάποιους νέους ανθρώπους, είχαμε μόνο μια χούφτα παικτών και το δικό μας ενθουσιασμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπειρία και η γνώση Ντούσαν ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για τη δημιουργία της ομάδας μας. Εισήγαγε μια αυστηρή τάξη και πειθαρχία στην ομάδα και βοήθησε στη διαχείριση με τις πολύτιμες συμβουλές του».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ξέρετε, το αγαπημένο σλόγκαν των οπαδών μας είναι «Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πάντα η πρώτη»'. Κατά μία έννοια αυτό είναι ο οδηγός μας για δράση. Πιστέψτε με, είναι δύσκολο να αναρριχηθείς στην κορυφή, αλλά να μείνεις σε αυτήν είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει εχθρούς: «Πρέπει να ανάβεις κεριά για τους εχθρούς σου στην εκκλησία, διότι η ύπαρξή τους σε κάνει πιο δυνατό». Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κάποια σχέση «μίσους», όπως η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό κ.τ.λ. Για εμάς, κάθε ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα αποτελεί ένα επαρκές ερέθισμα και επιφέρει σε εμάς θετικά συναισθήματα. Σέβομαι εξίσου όλους τους αντιπάλους μας».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved