Ζούρος: «Πολύ μεγάλη ομάδα η Ζαλγκίρις»

Ζούρος: «Πολύ μεγάλη ομάδα η Ζαλγκίρις»

Στις δυνατότητες της φετινής Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία μπορεί να κάνει κάτι καλό, πιστεύει ο πρώην τεχνικός της, Ηλίας Ζούρος.

Ο Έλληνας προπονητής, που απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μίλησε στο Sentra FM 103.3 για τους Λιθουανούς και τον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και τη φετινή Ευρωλίγκα, το επίπεδο της οποίας χαρακτήρισε πολύ υψηλό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την απομάκρυνσή του από το λιθουανικό πάγκο: «Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη ομάδα είναι προκαθορισμένα τα πράγματα».

Για το γεγονός πως η Ζαλγκίρις σε κάθε αγώνα της στην Ευρωλίγκα παρουσιάζεται με άλλον προπονητή, έχοντας ήδη αλλάξει τρεις: «Ίσως αυτό να μη σταματήσει εδώ. Είναι ένα φαινόμενο ξεχωριστό, αλλά από εκεί και πέρα, όπως έχω πει, η ζωή συνεχίζεται. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι πολύ μεγάλη ομάδα κι έχει και παίκτες και κόσμο να κάνει κάτι καλό. Πιστεύω σήμερα (04/11) με τον Παναθηναϊκό θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι».

Για το εάν σήμερα (04/11) θα δούμε την ομάδα του Ζούρου: «Πολλά πράγματα από τη φιλοσοφία που υπήρξε στην αρχή της σεζόν είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν ακόμα. Θα υπάρχουν βέβαια και κάποια άλλα σημεία και στοιχεία που θα έχουν αλλάξει, κάθε κόουτς άλλωστε θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Ο Μασάλσκις προσπάθησε να περάσει κάποια. Ο Τριφούνοβιτς θέλει το ίδιο. Στο σκάουτινγκ το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις τη φιλοσοφία του αντίπαλου προπονητή, τα plays που συνήθως χρησιμοποιεί, τα κομμάτια στην άμυνα που ακολουθεί. Έτσι, γνωρίζουμε τι περίπου θέλει να περάσει. Φυσικά, υπάρχει και η ταυτότητα της ομάδας».

Για την ταυτότητα της Ζαλγκίρις Κάουνας: «Η ομάδα έχει χτιστεί για να μπορέσει να τρέξει, να παίξει καλή άμυνα, είναι καλύτερη στους ψηλούς σε σχέση με πέρυσι, ενώ με την προσθήκη του Πόποβιτς, που τον αγαπάει πολύ το κοινό, και του Ουίμς έχει δυναμώσει πολύ στην περιφέρειά της. Άφησα το Λόουσον, επειδή είναι παίκτης με ξεχωριστά σημεία. Είναι πολύ καλό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας, ακούει και προσαρμόζεται το δυνατόν αμεσότερα. Έχει πολύ καλά στοιχεία, απλώς πρέπει να δίνουμε χρόνο σε αυτούς τους παίκτες, που έρχονται από το ΝΒΑ, να αντιλαμβάνονται και να προσαρμόζονται στο ευρωπαϊκό στιλ».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Ο πιο αδύναμος κρίκος είναι η ΚΚ Ζάγκρεμπ, έχει δείξει μέχρι στιγμής πολύ αδύναμη. Το επίπεδο γενικά είναι υψηλό. Θεωρώ θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από το ΝΒΑ, που δεν ξέρουμε πόσο θα παίξουν. Όταν θα φύγουν, τότε θα δούμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά. Ναι μεν προσδίδουν δύναμη, αλλά από την άλλη αφαιρούν κάποια στοιχεία από τις ομάδες, αφού δεν γνωρίζον τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Υπάρχει επίσης, για παράδειγμα, το ερωτηματικό με τον Κιριλένκο, εάν θα φύγει για το ΝΒΑ όταν θα λήξει το λοκ άουτ, μια και είναι ελεύθερος».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί από την αρχή με νεαρούς παίκτες, όχι μόνο Έλληνες, και ξένους - έχει μεγάλη ιδιαιτερότητα. Για εμένα, ως προπονητής της Εθνικής, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω να παίρνει χρόνο ο Μάντζαρης. Τον Κατσίβελη θέλαμε να τον καλέσουμε το καλοκαίρι, αλλά είχε τραυματιστεί. Ήταν ενθαρρυντική η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι, παρότι έχασε. Μπορεί η ομάδα, αφού δέσει και βρει τα πατήματά της στο γήπεδο, να αποδώσει καλά. Θα είναι ευχής έργον και οι δύο ελληνικές ομάδες να πάνε καλά και να δείξει το ελληνικό μπάσκετ πως μπορεί να πάει πολύ ψηλά».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved