Μπαρτζώκας: «Ο Ομπράντοβιτς έχει τον τρόπο»

Μπαρτζώκας: «Ο Ομπράντοβιτς έχει τον τρόπο»

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αλλά και για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Πανιωνίου στον sentrafm:

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μάλαγα: “Είδα κάτι που αναμενόταν. Μία πολύ σοβαρή ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, εναντίον της Μάλαγα που ερχόταν με τον τίτλο της αήττητης ομάδας στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και της βελτιωμένης ομάδας. Νομίζω ότι τα πράγματα εκτυλίχθηκαν όπως τα περίμενα εγώ. Μου έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις του Καϊμακόγλου μετά το παιχνίδι, αλλά και όλων ότι ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα γι' αυτούς. Είδαμε τον Παναθηναϊκό, όπως πάντα σοβαρό και επειδή ακριβώς έχει μερικές πολύ μεγάλες σταθερές στο παιχνίδι του, είδαμε στο παιχνίδι του να έχει την ιδιότητα να παίζει γρήγορα, παρότι δεν έχει επίσημα παιχνίδια πίσω του.

Για τις δηλώσεις Ομπράντοβιτς: “Πιστεύω ότι έχει ένα μυστικό τρόπο, όπως όλοι οι προπονητές για να κάνει τους αθλητές του να έχουν το 100% της συγκέντρωσης τους και της προσπάθεια τους. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η συνέντευξη ήταν και για τον κόσμο, αλλά πιο πολύ για να την ακούσουν οι παίκτες”.

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού: “Είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για την Μπιλμπάο. Είναι το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα έχουν μεγάλο ενθουσιασμό. Έχουν και ποιότητα, είναι μία καλή ομάδα, έχει κάνει πολύ καλές προσθήκες, γιατί και ο Φίσερ μέσα στο καλάθι και ο Γκριμάου, αλλά και ο Λόπεζ είναι πολύ εύστοχες κινήσεις. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει το μειονέκτημα ότι δεν έχει αγώνες, αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα. Είχα την ευκαιρία να τους δω λίγο καλύτερα γιατί παίξαμε και δύο φιλικά, το τελευταίο την Τρίτη το πρωί πριν φύγουν για την Ισπανία. Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά έτοιμος. Έχει μία ομάδα πολύ ενθουσιώδη και διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σίγουρα έχει ένα έλλειμμα στην εμπειρία της και στην διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών, μένει να δούμε πόσο έτοιμοι είναι, γιατί σίγουρα ο χρόνος θα κυλάει υπέρ τους και θα γίνονται καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός. Νιώθω ότι είναι λίγο νωρίς για να παίξουν ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας εκτός έδρας. Σίγουρα έχει μεγάλες δυνατότητες σαν ομάδα με βαθύ ρόστερ, αλλά έχει και κάποιες αδυναμίες που τώρα φαίνονται περισσότερο”.

Για τα στοιχεία του Ολυμπιακού: “Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Παίζει αυτή την πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο που αρέσει στον κ. Ίβκοβιτς. Έχει και τους παίκτες για να το κάνει αυτό. Η πιο χτυπητή αδυναμία λόγω του Λούκας και το γεγονός ότι ο Σπανούλης το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του το παίρνει στο «2». Φυσικά υπάρχει η σταθερά του Σπανούλη που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι έχει βρει και εκείνος τα πατήματα του μετά την εγχείρηση που είχε.

Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι από τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ βελτιωμένος ο Παπανικολάου. Από τα δύο αυτά παιχνίδια φάνηκε ότι δεν είναι ένα ταλέντο απλώς. Και υπάρχει ο Χάινς που για εμένα είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας παίκτης φοβερά γρήγορος, αθλητικός, πολύ καλός ριμπάουντερ. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι 1,98μ. δεν καλύπτει μεγάλα κενά μέσα στην ρακέτα με τα χέρια του. Παλιά ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλα κορμιά εκεί.

Με τον Χάινς σε αυτή την θέση έχει πολλά πλεονεκτήματα, ιδίως στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα βρει ρυθμό. Μιλάμε για 16-17 παίκτες πρώτης γραμμής που θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ο κ. Ίβκοβιτς προφανώς θα βρει την χημεία για να διαχειριστεί αυτό το υλικό, να μεταφέρει το παιχνίδι του ενθουσιασμού στην αποτελεσματικότητα και να προσπαθήσει να κρύψει την απουσία των εμπειριών”.

Για το πρωτάθλημα της Α1: “Προσδοκώ να ξεκινήσει και να τελειώσει χωρίς να αλλοιωθεί. Από εκεί που μέχρι τώρα υποβιβάζονταν δύο ομάδες τώρα θα πέφτει μία. Θεωρητικά μειώνεται το ενδιαφέρον του φίλαθλου σε αυτό τον τομέα. Είναι και λίγο μειωμένο το ενδιαφέρον όσον αφορά τις πρώτες δύο θέσεις. Είναι πολύ δύσκολη κατηγορία. Μπορεί να χάσεις από τον οποιοδήποτε. Κατά την γνώμη μου είναι ενθαρρυντικό που υπάρχουν επαρχιακές ομάδες, όπως το Ρέθυμνο, η Ρόδος η Δράμα. Είναι σημαντικό αυτό. Περιμένω ανταγωνιστικότητα και πολύ δύσκολα παιχνίδια κάθε Σάββατο”.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved