«Μεγάλη απώλεια ο Μίλος»

«Μεγάλη απώλεια ο Μίλος»

Ο κύκλος του Μίλος Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό έκλεισε ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στο Sentra FM 103.3 για τον «ταλαντούχο» και «υπόδειγμα νικητή» Σέρβο γκαρντ και την αποχώρησή του, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το Μίλος Τεόντοσιτς: «Πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο, ένας από τους τελευταίους μεγάλους γκαρντ που έχει βγάλει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια και για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ που θα συνεχίσει με τη φανέλα άλλης ομάδας».

Για το χαρακτήρα του: «Ο Μίλος είναι χαρισματικός παίκτης. Ειδικά τα πρώτα χρόνια του στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετική περίπτωση, επειδή επρόκειτο για ένα μεγάλο ταλέντο, που ήθελε πολλή δουλειά. Μες στο παρκέ θέλει πάντα να κερδίζει και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, πολλές φορές μάλιστα ξεπερνούσε τις γραμμές. Ήθελε πολύ ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω πώς βγήκε και γιατί θεωρήθηκε δεδομένο αυτός ο μύθος, πως ο Ολυμπιακός και ο Γιαννάκης δεν τον ήθελαν. Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί να χρειάστηκε κάποια στιγμή να γίνει συζήτηση για το πώς θα γίνει καλύτερος, αλλά αυτό είναι στο πλαίσιο της δουλειάς. Ο Τεόντοσιτς έχει βελτιωθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεν πατήθηκε ένα μαγικό κουμπί, πήγε στο Ευρωμπάσκετ με τους Σέρβους κι επέστρεψε έτοιμος».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του: «Ο Μίλος θέλει την μπάλα στα χέρια του για να αποδώσει. Τα μεγαλύτερα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό τα έκανε όταν οι άλλοι παίκτες, για διάφορους λόγους, δεν αγωνίζονταν. Είναι υπόδειγμα παίκτη νικητή. Αλλά η μπάλα είναι μία και τη θέλουν όλοι».

Για τη φετινή απόδοσή του: «Ήταν δύσκολη χρονιά γενικά η φετινή. Έπρεπε να χτιστεί χημεία μεταξύ παικτών που είχαν όμοια χαρακτηριστικά, όπως ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς, οι οποίοι είχαν δίπλα τους και μια μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Παπαλουκάς. Ήταν αδύνατη αποστολή. Ήταν πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό να έχει αυτούς τους τρεις παίκτες στο ρόστερ του».

Για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό μπάσκετ, με την αποχώρηση αρκετών παικτών από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Είναι στενάχωρο. Ανοίγει καινούρια σελίδα στο μπάσκετ, αλλά πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά της, όχι την αρνητική. Καλώς ή κακώς, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτά τα συμβόλαια, πρέπει να στηριχθούμε στα νέα παιδιά και να στραφούμε στις ακαδημίες. Όλους αυτούς τους νεαρούς παίκτες, που έχουν πάρει μετάλλια με τις μικρές Εθνικές, ήρθε η ώρα να τους δούμε στο παρκέ. Θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να κάνουν και το λάθος, δεν υπάρχει κουμπί, να το πατάς και να βγαίνουν έτοιμοι παίκτες».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved