Σάκοτα: «Αυτό λέγεται ομάδα»

Σάκοτα: «Αυτό λέγεται ομάδα»

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης είναι η ΑΕΚ, κάτι που απέδειξε και απέναντι στον Άρη, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Η «Ένωση» επιβλήθηκε των Θεσσαλονικιών στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για την 22η αγωνιστική της Basket League, με τον 62άχρονο τεχνικό να εξηγεί στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν καλό και δυνατό παιχνίδι. Δεν είχαμε βάλει στόχο τη διαφορά. Θέλαμε απλώς να κερδίσουμε. Είχαμε κάποιες συγκεκριμένες δουλειές να κάνουμε στην άμυνα που μας βγήκαν, εκτός από ένα κομμάτι στο πικ εν ρολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο τέλος μάς δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε και τη διαφορά. Πιστεύω ότι ο Άρης έπαιξε σκληρά και καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς έχουμε ποιότητα και για δεύτερη σερί φορά μας βοήθησαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Έτσι μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεχόμενες νίκες. Όπως είναι λογικό, όλοι οι αντίπαλοι «διαβάζουν» την πρώτη πεντάδα και καμιά φορά αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να πετυχαίνουν όσους πόντους μπορούν. Όταν οι άλλοι βοηθούν αυτό λέγεται ομάδα. Να βρούμε τρόπο να γινόμαστε καλύτεροι, τώρα που έχουμε αυτό το ρόστερ».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θα παίξει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου κι απάντησε: «Θεωρητικά, θα παίξει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας. Όλοι έτσι λένε. Με την έννοια ότι θα παίξεις ένα παραπάνω παιχνίδι στην έδρα σου και μπορεί να έχεις κάποιο παραπάνω κέρδος. Όμως, από την άλλη, το πλεονέκτημα έδρας δεν είναι όπως παλιά. Έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες, καθώς οι περισσότερες έχουν καλά ρόστερ και γίνονται καλά παιχνίδια».

Από την πλευρά των παικτών το λόγο πήρε ο Γιάννης Αθηναίου, που επισήμανε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με αρχές σε άμυνα και επίθεση και επίσης ξέραμε ότι χάσαμε με διαφορά στον αγώνα του πρώτου γύρου κι έπρεπε να την καλύψουμε. Θεωρώ ότι στην αρχή μπήκαμε κάπως μουδιασμένοι, δεν ήμασταν τόσο καλοί στην άμυνα, κάτι που συνέβη και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Καταφέραμε να περιορίσουμε το πικ εν ρολ του Άρη που μας πλήγωσε στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι φθάσαμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά, ακολουθεί δύσκολη συνέχεια για εμάς. Συνεχίζουμε τη δουλειά. Η διακοπή θα μας βοηθήσει για να «δέσουμε» περισσότερο ως ομάδα μετά την έλευση και του Σκότι (Ουίλμπεκιν). Προχωράμε σκαλοπάτι σκαλοπάτι για να εκπληρώσουμε τους μικρούς στόχους που θέτουμε κάθε φορά».

Για την προσωπική απόδοσή του, αλλά και για το εάν είχε κάποιο έξτρα κίνητρο εναντίον της πρώην ομάδας του, ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται στην ομάδα. Προσωπικά, προσπαθώ να βρω το ρόλο μου και να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Σήμερα (29/03) μου βγήκε το παιχνίδι, έβαλα τα ελεύθερα σουτ. Άλλη ημέρα μπορεί να είναι κάποιος άλλος παίκτης. Αυτή είναι η ομάδα».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved