Μαρκόπουλος: «Είχε ψυχολογικό βάρος το ματς»

Μαρκόπουλος: «Είχε ψυχολογικό βάρος το ματς»

Στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα παιδαριώδη λάθη των παικτών του, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο των παικτών του Κρις Χουγκάζ, στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League. Ο προπονητής τους, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, εξήγησε: «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ψυχολογικό βάρος για εμάς, έπειτα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και της απομάκρυνσης από το στόχο του Κυπέλλου Ελλάδας. Ξεκινήσαμε καλά, πήραμε μια διαφορά και θα μπορούσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο και στο δεύτερο να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Κάναμε παιδαριώδη λάθη, όπως στον αιφνιδιασμό, δεν δώσαμε φάουλ εκεί που έπρεπε, είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και είναι προς συζήτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν  πιο θετικοί στην άμυνα, σιγά σιγά αποδυναμώθηκε ο αντίπαλος και βρήκαμε την ευκαιρία για εύκολα καλάθια και κερδίσαμε. Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που έχουν δώσει πολλά στο μπάσκετ και είναι άσχημο αυτές οι ομάδες να βρίσκονται σε αυτή τη θέση». Είπε ακόμα…

Για την αστοχία από τη γραμμή των βολών, αλλά και τα πολλά λάθη: «Οι βολές είναι θέμα ψυχολογίας, πίεσης και κούρασης. Άλλες φορές μπαίνουν κι άλλες φορές όχι. Σε ό,τι αφορά στα λάθη, άλλα βλέπετε εσείς κι άλλα εγώ. Είδα, για παράδειγμα, σε αιφνιδιασμό να ανοιγόμαστε καλά και στο τελευταίο κομμάτι να κάνουμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην σκοράρουμε, αλλά και να δεχόμαστε καλάθι σε αιφνιδιασμό του αντιπάλου».

Για την κούραση της ομάδας του και το διάστημα που θα χρειαστεί, ώστε να αποκτήσει φρεσκάδα: «Είναι λογικό για κάθε ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια ενός αγώνα. Εξαρτάται και από την εξέλιξή του. Εμείς είχαμε τρεις παίκτες εκτός προπονήσεων αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει θέμα συσσωρευμένης κούρασης και πίεσης. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα αποκτήσουμε την αρχική φρεσκάδα. Εμείς δουλεύουμε πάνω σε ορισμένα σημεία ώστε να βελτιωθούμε, με σκοπό να αυξήσουμε τα καλά χρονικά διαστήματά μας. Θέλουμε να έχουμε συνέπεια σε άμυνα κι επίθεση, αυτό δείχνει πόσο καλή ομάδα είσαι, αλλά αυτό εξαρτάται από το βάθος και την κατάσταση των παικτών».

Ο Χρήστος Σαλούστρος, μιλώντας εκ μέρους των παικτών, ανέφερε: «Νίκη ψυχολογίας θα τη χαρακτήριζα τη σημερινή (28/02). Εάν εξαιρέσουμε κάποια δίλεπτα τρίλεπτα, που δεν ανταποκριθήκαμε πλήρως, βασιστήκαμε στην καλή άμυνά μας και επιθετικά μπορέσαμε να σκοράρουμε αρκετούς πόντους. Συνεχίζουμε, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα ξεκουραστούμε περισσότερο, θα δουλέψουμε περισσότερο. Σχετικά με τον Πανιώνιο, με πληγώνει αυτή η κατάσταση, έπαιξα στην ομάδα κι εύχομαι να καταφέρει να πατήσει στα πόδια του».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved