Παναθηναϊκός: Ο Ράιτ σε... ακτίνες «Χ» (photos)

Παναθηναϊκός: Ο Ράιτ σε... ακτίνες «Χ» (photos)

Ο Ζακ Ράιτ έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικάνο να «κλέβει» την παράσταση και να γεμίζει τον κόσμο με ελπίδα.

Στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, κόντρα στον Πανιώνιο, η νίκη δεν έμοιαζε… αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας, σαφώς και ήθελαν τους δύο βαθμούς και το ροζ φύλλο αγώνα, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης εδώ και λίγες ημέρες είχε θέσει και άλλους στόχους για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και ένας εκ των στόχων αυτών ήταν να μπει ο Ζακ Ράιτ όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο στην φιλοσοφία και την νοοτροπία της καινούρια του ομάδας και του νέου του προπονητή. Και εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ότι η πρεμιέρα του Αμερικάνου, με βοσνιακό διαβατήριο, παίκτη ήταν η ιδανική. Το onsports.gr μερικές ώρες μετά την πρώτη εμφάνιση του Ζακ Ράιτ με τον Παναθηναϊκό αναλύει τα πρώτα δείγματα γραφής του παίκτη, αλλά και τις εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει οι προπονητές του, τόσο από τις πρώτες του προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, όσο και από την εμφάνισή του στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, ο Ζακ Ράιτ αγωνίστηκε για 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας 9 πόντους. Ο Αμερικάνος παίκτης είχε 2/7 δίποντα και 5/10 βολές, ενώ την ίδια στιγμή «μάζεψε» 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και υπέπεσε και σε 2 λάθη. Το πιο σημαντικό όλων, όμως (από όσα καταγράφονται στην στατιστική απεικόνιση του παιχνιδιού) είναι τα 6 φάουλ που κέρδισε ο παίκτης του Παναθηναϊκού, φθείροντας με… εντυπωσιακό τρόπο τόσο τον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο, όσο και τους ψηλούς του Πανιωνίου που, μάταια, προσπάθησα να τον σταματήσουν.

Λίγο-πολύ και κυρίως λόγο του… περάσματός του και στο παρελθόν από το ελληνικό πρωτάθλημα, οι άνθρωπο του Παναθηναϊκού γνώριζα πολύ καλά με το τι είδους παίκτη είχαν να κάνουν. Και απλά τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώθηκαν μέχρι… κεραίας από τις πρώτες του κιόλας κινήσεις τόσο στο παρκέ του ΟΑΚΑ όσο και στο παρκέ της Νέας Σμύρνης.

Μπουκαδόρος από τους λίγους

Το μεγάλο μειονέκτημα του Ζακ Ράιτ είναι η αδυναμία που έχει στο σουτ από μακρινή απόσταση. Είναι γνωστό ότι ο Αμερικάνος δεν αρέσκεται να σουτάρει από μακριά και αυτό είναι κάτι που το διαπίστωσα όλοι στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Όταν, δηλαδή, ο Μακόλουμ ή ο οποιοσδήποτε παίκτης επιχειρούσε να τον μαρκάρει τον έπαιζε άμυνα στην κορυφή, πίσω από την γραμμή των βολών. Προσπαθώντας δηλαδή να τον… εκβιάσει για να σουτάρει από μακριά. Ο Ράιτ, όμως, έμπειρος γαρ δεν έπεσε στην παγίδα και εξέθεσε τους αντιπάλους του. Με τρεις τρόπους. Είτε με μια-δυο ντρίπλες και σουτ από μέση απόσταση, είτε με μπάσιμο, είτε με… δημιουργία λόγω του ότι είχε ελεύθερο το οπτικό του πεδίο. Αλλά ο δεύτερος τρόπος έμοιαζε να είναι ο αγαπημένος του.

Ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητά του, του δίνουν την δυνατότητα να περνάει σαν.. σταματημένους τους αντιπάλους του και να φτάνει μέχρι μέσα τελειώνοντας τις φάσεις, όντας εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Ψηλά στον αέρα έχει πολλούς τρόπους για να τελειώσει την φάση, ενώ έδειξε και συγκεκριμένες κινήσεις στο να προστατέψει την  μπάλα και να αποφύγει το στοπ. Επίσης, ήτα πολύ καλός και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ έδειξε ικανός να διαχειρίζεται τον ρυθμό του αγώνα.

Άμυνα σε παίκτη και σε.. μπάλα

Στο αμυντικό κομμάτι όλα έχουν να κάνουν με το IQ του παίκτη. Ο Ράιτ έδειξε ότι και στην άμυνα μπορεί να προσφέρει πάρα πολλές λύσεις στην ομάδα του. Τόσο στην προσωπική άμυνα όσο και στην ομαδική. Ο Ράιτ μπορεί να ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τον προσωπικό του αντίπαλο όταν έχει την μπάλα στα χέρια του, μιας και είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν τέτοια έφεση στο μαρκάρισμα πάνω στην μπάλα. Ενώ και το μυαλό του τον βοηθάει πάρα πολύ στο κομμάτι της ομαδικής άμυνας. Αίσθηση του χώρου, αλληλοκάλυψη και πίεση φαίνεται πως είναι τα δυνατά του σημεία. Κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι ο Ράιτ μπορεί να δώσει πολύ χρήσιμες βοήθειες και στην.. συλλογή των ριμπάουντς.

Εξαιρετικό δείγμα ανθρώπου

 Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν φτάνουν για να είσαι στον Παναθηναϊκό. Ο Ράιτ έχει προλάβει να αποδείξει ότι εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και σπουδαία προσωπικότητα. Πολύ ευγενικός και πολύ… ήρεμος έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να «κερδίσει» τους συμπαίκτες του και του προπονητές του. Πρόθυμος να δουλέψει πολύ, πρόθυμος να μάθει πολλά, πατώντας συνεχώς τα πόδια του στη γη.  



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved