Ελευσίνα - Παναθηναϊκός 54-76: Την «έπνιξε» με το… καλησπέρα  (photos)

Ελευσίνα - Παναθηναϊκός 54-76: Την «έπνιξε» με το… καλησπέρα (photos)

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καλό «ζέσταμα» εν όψει Μπαρτσελόνα με τους «πράσινους» να επικρατούν της Ελευσίνας με 54-76 και να δείχνουν από το πρώτο δεκάλεπτο πως δεν είχαν όρεξη για.. πλάκα. 

Κανένα… μυστήριο δεν υπήρξε σήμερα το απόγευμα στην Ελευσίνα. Ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επικράτησε της τοπικής ομάδας με… ξεκαθαρίζοντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως δεν είχαν καμία όρεξη για… χαβαλέ. 

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ξεκίνησαν τον αγώνα πάρα πολύ σοβαρά, πήραν διαφορά 22 πόντων στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης και από εκεί και πέρα ο Έλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία να κάνει την διαχείριση που ήθελε εν όψει του πολύ κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα ΟΑΚΑ , ενώ παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε χρόνο και… ευκαιρίες σε παίκτες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πατήσει για πολύ το παρκέ.
Το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου στην Ελευσίνα δεν προδίκαζε σε καμία των περιπτώσεων την συνέχεια του. Οι παίκτες του Πανελευσινιακού και του Παναθηναϊκού ξεκίνησα πάρα πολύ άστοχα τον αγώνα με τους μεν φιλοξενούμενους να χρειάζονται έξι προσπάθειες για να βρουν στόχο για πρώτη φορά, τους δε… γηπεδούχους 14 προσπάθειες και συνολικά 8:25 λεπτά.
Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός βρήκε στόχο, δια χειρός Λάσμε, ήταν .. καταιγιστικός. Επιθετικά έφτασε να προηγείται και με 0-22 στο 8΄, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει ξεκινήσει τις δοκιμές και να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες του. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με τον Ματσιούλις στο «4». Ο Λιθουανός μαζί με τον Παππά και τον Λάσμε κινούσαν τα νήματα, επιθετικά, ενώ στην άμυνα ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος. Η μπάλα δεν πέρναγε με τίποτα στην ρακέτα, ενώ και οι περιφερειακοί της Ελευσίνας έμοιαζαν.. πνιγμένοι. Στο 7’ ο Αργύρης Πεδουλάκης προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή, κρατώντας στο παρκέ μόνο τον Μάικ Μπράμος. Διαμαντίδης, Παππάς, Ματσιούλις και Λάσμε, έδωσαν τις θέσεις στους Ούκιτς, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Γκιστ. Ο Τέρνερ μετά από 14 προσπάθειες της ομάδας του βρήκε στόχο, 2-22 και στα τελευταία 95 δευτερόλεπτα της περιόδου οι γηπεδούχοι με τον Παπαμακάριο «ζεστό» προσπάθησαν να… μαζέψουν ότι προλάβαιναν. 

Απόλυτος κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός

Η δεύτερη περίοδος δεν θα μπορούσε να είναι όπως η πρώτη, με τον Παναθηναϊκό κατεβάζει ένα.. κλικ την ταχύτητά του σε άμυνα και επίθεση και την ομάδα του Σκαραφίγκα να εκμεταλλεύεται. Ο Φώτσης με πολύ ωραίο κάρφωμα άνοιξε το σκορ της δεύτερης περιόδου, με τον Βλαδίηρο Γιάνκοβιτς κάνει το 8-26 και τον Μανώλη Παπαμακάριο να δίνει συνεχώς λύσεις για την ομάδα του (11-26 και 14-28), ο οποίος όμως λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 16’ έκανε το τρίτο προσωπικό του φάουλ, πέρασε στον πάγκο και για τα επόμενα τέσσερα λεπτά δεν πάτησε ξανά το παρκέ.

Λύσεις και στη ζώνη

Για τον Παναθηναϊκό είχε αναλάβει χρέη… εκτελεστή ο Νίκος Παππάς (είχε 8 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο), ενώ σιγά-σιγά άρχισε να ζεσταίνεται και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που είχε περάσει στο παιχνίδι στην θέση «4». Ο Έλληνας σέντερ αποτελούσε την επιθετική αιχμή της ομάδας του στην ζώνη που αποφάσισε να παίξει η ομάδα της Ελευσίνας στα τρία τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Μια ζώνη που μπέρδεψε ελαφρώς τους «πράσινους», ενώ και στην επίθεση οι γηπεδούχοι με τέσσερις πόντους του Μελισσαράτου μείωσαν την διαφορά σε 22-38. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού η μπάλα πέρασε χαμηλά με το ν Μάικ Μπατίστ να κάνει το 22-40 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ο Κάρι πήρε το «όπλο» του και… δεν το άφηνε

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Ελευσίνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους πιο.. χαλαρούς ρυθμούς του Παναθηναϊκού και μείωσε σε 27-42, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να επιμένει στην άμυνα ζώνης. Ο Μελισσαράτος έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Λάσμε και σε συνδυασμό με φάουλ του τελευταίου στον Παπαμακάριο τα αίματα.. άναψαν για λίγο. Η Ελευσίνα στην συνέχεια κατάφερε να μειώσει και στους 13 πόντους, 30-43, αλλά ο Ραμέλ Κάρι με σουτ τριών πόντων έκανε το 30-46. Ο Αμερικανός όμως και λίγο αργότερα με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 32-49, αποκαθιστώντας και πάλι την τάξη, ενώ απέμεναν τρία λεπτά για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Ο Κάρι ήταν ασταμάτητος. Τρίτο τρίποντο στην σειρά και η διαφορά στους 20 πόντους, 32-52. Μάλιστα ο Κάρι ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε και το 36-58 με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα.
Τα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα ήταν ο ορισμός της… τυπικής διαδικασίας. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κάνει συντήρηση της διαφοράς αλλά και.. δυνάμεων εν όψει Μπαρτσελόνα. Στο 35΄ο Τέρνερ μείωσε στους 15 πόντους, 47-62, αλλά ο Στεφάν Λάσμε με έμμεσο τρίποντο ανέβασε εκ νέου τον δείκτη της διαφοράς στους 18, 47-65. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά ο μάνατζερ της ομάδας της Ελευσίνας κύριος Κριεκούκιας διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές με αποτέλεσμα να δεχθεί την τεχνική ποινή. Κάτι που δεν τον συνέτισε με αποτέλεσμα να δεχθεί μία ακόμα και να αποβληθεί. Ο Ούκιτς με 3/4 βολές έκανε το 47-68 στο 36’ , ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με εύκολο λέι απ το 47-70

Δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5(1), Παπαμακάριος 11(3), Αράπης, Ρος 3, Δημάκος , Τζόουνς 15(1), Μαγκουνής, Μελισσαράτος 4, Τέρνερ 8, Μάντζαρης, Αβραμίδης 6,Χουχούμης

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 13 (1), Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 6, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 4, Παππάς 15(1), Γιάνκοβιτς 5(1), Ματσιούλις 9(2)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports.

{coveritlive}440c53bc0e{/coveritlive}

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved