Basket League ΟΠΑΠ: Πρόωρο ντέρμπι στο ΣΕΦ

Basket League ΟΠΑΠ: Πρόωρο ντέρμπι στο ΣΕΦ

Με το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ, πέφτει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες (14/10, 19.15, Δημόσια Τηλεόραση, live από το Onsports), όχι μόνο γιατί διεξάγεται εξαιρετικά νωρίς, αλλά και γιατί θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της τιμωρίας των Πειραιωτών για τα όσα συνέβησαν στους περσινούς τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για να κάνουν ιδανικό ξεκίνημα φέτος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αρχίσουν τις φετινές υποχρεώσεις τους με μείον δύο βαθμούς και χωρίς την παρουσία φιλάθλων τους στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους. Οποιαδήποτε απώλεια, και ειδικά εντός έδρας, θα είναι αρκετά επώδυνη στη μάχη που θα δώσουν για το πλασάρισμά τους το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Να ξεκινήσουν από όπου σταμάτησαν πέρυσι θέλουν, από την πλευρά τους, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του. Ο «εξάστερος» προέρχεται από δύο διαδοχικά «διπλά» στο ΣΕΦ, από τους περσινούς τελικούς της Α1, και φυσικά άπαντες στις τάξεις του θα ήθελαν να τριπλασιαστεί το καλό, σηματοδοτώντας ιδανικό ξεκίνημα στην καινούρια -ιδιαίτερα απαιτητική, και πάλι- σεζόν.

Αμφότερες οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Εξάλλου, μόλις ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους κι έχουν δώσει μόλις έναν επίσημο αγώνα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Ηλυσιακό ο Ολυμπιακός και κόντρα στο Ρέθυμνο ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο έχουν, επίσης, προβλήματα τραυματισμών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει σήμερα (14/10) στη διάθεσή του τους τραυματίες Έισι Λο και Δημήτρη Μαυροειδή, ενώ αμφίβολος είναι ο Μίρσα Μπέγκιτς εξαιτίας ενοχλήσεων στη μέση. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάστασή του. Τα προβλήματα δεν λείπουν και από τον Παναθηναϊκό, με το Ρόκο Λένι Ούκιτς να είναι τραυματίας, αν και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που κατέλυσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για ψυχολογικούς λόγους. Από τραυματισμό προέρχεται ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, αλλά θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό έχουν πλήρη επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του σημερινού (14/10) ντέρμπι στο φαληρικό στάδιο, αλλά αμφότεροι εμφανίζονται αποφασισμένοι για τη νίκη, παρότι γνωρίζουν πως -πιθανότατα- λίγη σημασία θα έχει στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χριστοδούλου, Γκόντας και Παναγιώτου, ενώ και οι δύο ΚΑΕ συμφώνησαν στη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου ντόπινγκ στους παίκτες.

Διαβάστε ακόμα..

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι δείχνει η προϊστορία (videos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι «πρωτάρηδες» του ντέρμπι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η άλλη πλευρά του ντέρμπι (videos+photos)

Ολυμπιακός: Με Αγγελόπουλους η προπόνηση

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα κερδίσουμε εύκολα...»



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved