Αλεξανδρής: «Ό,τι ήθελε ο Κορομηλάς»

Αλεξανδρής: «Ό,τι ήθελε ο Κορομηλάς»

Το αίσθημα της αδικίας πνίγει το Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος έχει πολλά παράπονα από τον τρόπο που η διαιτησία αντιμετωπίζει φέτος τον Άρη.

Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107.4 τόσο για τα φαλτσοσφυρίγματα του Κορομηλά στο χθεσινό (28/12) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσο και για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Πυλαία. «Έχουν καταντήσει οι αγώνες πολεμικές συρράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά τα όσα είπε o προπονητής του Άρη

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με θέαμα και πάθος, που ενθουσίασε το μπασκετικό κοινό, όπως αντιλήφθηκα σήμερα (29/12), καθώς μίλησα με πολύ κόσμο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και όλοι το έλεγαν. Τα ποσοστά ευστοχίας των ομάδων ήταν πολύ υψηλά και έτσι είχαμε το μεγάλο σκορ, όχι γιατί δεν έπαιζαν άμυνα οι ομάδες, το αντίθετο, κορμιά έπεφταν μέσα στο γήπεδο. Ήταν ένα παιχνίδι με τακτική και πολύ πρέσινγκ από τις δύο ομάδες, ενώ ένας άλλος λόγος που το σκορ πήγε ψηλά ήταν γιατί εμείς το επιδιώξαμε. Πιστεύαμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μας ακολουθήσει γιατί θεωρούμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, με πιο πολλές λύσεις και παίκτες για να βάλουμε μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του στον Άρη και την έως τώρα δουλειά του: «Δεν θεωρώ ότι είμαι ο καλύτερος ή ο πιο εργατικός προπονητής, όλοι οι προπονητές δουλεύουν σκληρά. Διαλέξαμε καλό υλικό και η ανταπόκριση των παιδιών ήταν καταπληκτική. Δουλεύουν πολύ σκληρά και ενώ είναι απλήρωτοι (ειδικά οι Έλληνες) κάνουν βουτιές μέσα στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να πετύχουν σε αυτό που κάνουν, θέλουν να φτάσουν ψηλά».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Υπάρχουν σχέσεις στοργής και εκτίμησης μέσα στην ομάδα, έχουμε αναπτύξει έναν αλληλοσεβασμό στον Άρη και όλοι βάζουν την ομάδα πάνω από όλα. Έχουμε γίνει μία οικογένεια και επειδή υπάρχουν όλες αυτές οι συνθήκες στην ομάδα έχουμε δείξει τέτοια πρόοδο. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και είναι χαρά όλου του τεχνικού τιμ να τους βλέπουμε να δουλεύουν έτσι. Το κακό ήταν ότι άργησαν λίγο να έρθουν οι έμπειροι στην ομάδα, είχαμε μόνο τον Ταπούτο και στη συνέχεια ήρθαν οι Τζέιμς, Τσαλδάρης, ενώ περιμένω πολλά και από τον Βεργίνη. Τον πιστεύω πολύ και θα δώσει πολλά στη συνέχεια».

Για τον Ντόμινικ Τζέιμς: «Μας έχει καταπλήξει όλους με τον χαρακτήρα του. Έπαιζε στη Λουκόιλ και είχαμε καλές πληροφορίες, τον είδαμε και σε 2-3 παιχνίδια και μας ενθουσίασε από την αρχή. Είναι παιδί που δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη στους συμπαίκτες του, να ξέρεις ότι ήρθε πρόταση από ομάδα του εξωτερικού που τον θέλει και δίνει λεφτά και στον Άρη αλλά αυτός μας είπε ότι θέλει να μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς στον Άρη και να προσπαθήσει για το καλύτερο με τους συμπαίκτες του. Σκοπός μας είναι να τον κρατήσουμε, ακόμη και για χρόνια, αν μπορέσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα παιδιά της ομάδας, ήδη οι ρούκις που έχουμε θα μείνουν και άλλα χρόνια ώστε να χτίσουμε έναν καλό κορμό. Προτάσεις από το εξωτερικό είχαν και άλλοι παίκτες μας, όπως ο Ταπούτος, ο αρχηγός μας, αλλά το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και κανείς δεν θέλει να φύγει. Μακάρι να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε όλους».

Για τη δήλωσή του ότι ο Άρης αδικήθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και πλέον κανείς δεν μπορεί να με γελάσει. Ίσως να αντέδρασα λίγο πιο έντονα, αλλά το είδα συσσωρευτικά. Πιστεύω ότι αδικηθήκαμε και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όχι μόνο στο τέλος. Είχαμε αδικηθεί και στη Δράμα, εκεί υπήρξαν τουλάχιστον 15 καταγεγραμμένα σφυρίγματα και ήθελα να στείλω την κασέτα στην ΚΕΔ αρχικά, μετά ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τώρα με τον ΠΑΟΚ. Η τελευταία φάση ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μάλιστα θεωρώ ότι ο Τζέιμς δεν έχει κάνει καν φάουλ, του έχει «κλειδώσει» το χέρι ο Καλαμπόκης και σφύριξαν αντιαθλητικό. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, ο Κορομηλάς σφύριζε ό,τι ήθελε. Έδωσα, πάντως, συγχαρητήρια στο Σούλη για τη νίκη του, γιατί είναι έντιμος αντίπαλος και χαίρομαι να αγωνίζομαι μαζί του. Δεν ξέρω γιατί μας παίζουν έτσι οι διαιτητές, τους ξέρουμε όμως, ξέρουμε τις τάσεις που έχουν, πώς σφυρίζουν κ.τ.λ. Για εμένα τα σφυρίγματα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, τότε ξέρεις πως οι διαιτητές είναι σωστοί».

Για τις πρόσφατες αλλαγές στους κανονισμούς της διαιτησίας: «Με τις αλλαγές στους κανονισμούς οι μόνοι που έχουν ευνοηθεί είναι οι διαιτητές, το έλεγαν όλοι οι προπονητές στο σεμινάριο της ULEB πρόσφατα. Οι μόνοι κερδισμένοι από τις αλλαγές των κανονισμών είναι οι διαιτητές. Αν στραβοκοιτάξεις παίρνεις τεχνική ποινή, οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν άμυνα, όλα για τους διαιτητές έγιναν».

Για την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Πυλαίας, χθες (28/12): «Πετάχτηκαν πολλά πράγματα στον πάγκο και μόλις ο πρόεδρος πήγε ένα μπουλόνι στη γραμματεία να το δείξει έφαγε τεχνική ποινή. Ξέρεις ότι πάντα στηλιτεύω και τους φίλους των ομάδων που κοουτσάρω για τέτοιες συμπεριφορές και αναρωτιέμαι γιατί να σφαζόμαστε έτσι, έχουν καταντήσει οι αγώνες πολεμικές συρράξεις. Δεν φταίνε ούτε οι μάνες ούτε χρειάζονται οι κροτίδες στα γήπεδα, όλοι θέλουμε γεμάτα γήπεδα, αλλά να λείπουν όλα αυτά. Αν είχε προκληθεί ο κόσμος θα άλλαζε το πράγμα, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, ενώ είχα κάνει ειδικό φροντιστήριο στους παίκτες μου για τη συμπεριφορά τους».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έκανε σχόλιο για τη διαιτησία και μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook: «Βγήκε ο πρόεδρος να στηρίξει το πουλέν του για τη σφαγή... Τα σφυρίγματα ήταν πολλά όμως και όχι μόνο το τελευταίο... Έτσι όμως λειτουργεί το σύστημα.. Έγινε αυτό που συζητούσαμε πριν από το παιχνίδι... Κάποια πράγματα απλά επιβεβαιώνονται».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved