Εμφατική νίκη ο Άρης επί του Ηλυσιακού

Εμφατική νίκη ο Άρης επί του Ηλυσιακού

Αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ο Άρης έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στη νίκη επί του Ηλυσιακού, με 83-67.

Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν το συγκρότημα των Ιλισίων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, και δεν δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στην κατάκτηση του τρίτου ροζ φύλλου τους στους τελευταίους τέσσερις αγώνες τους. Πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν και πάλι ο Χρήστος Ταπούτος, ενώ οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη απογοήτευσαν ξανά εκτός των τειχών τους, παραμένοντας χωρίς «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Άρη στην αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό. Με εξαιρετική άμυνα και τους Ντέιβις - Ταπούτο να ηγούνται στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 13-0 στο 4’. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν από το πολύ δυνατά ξεκίνημα των Θεσσαλονικιών, ενώ δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Με τον Γκάρντενερ Χολ να ξεκινάει το ματς με 0/4 δίποντα, ο Ηλυσιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις στη ρακέτα και ουσιαστικά ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν ο παίκτης που δεν επέτρεψε, στη συνέχεια, να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις η διαφορά στο σκορ. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 27-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και με τους Κεϊρούς, Τζέιμς και Κρούσιτς να δίνουν λύσεις επιθετικά στη δεύτερη περίοδο διατήρησαν ικανοποιητική διαφορά στο σκορ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (46-34).

Τα προβλήματα για την ομάδα των Ιλισίων συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, δίνοντας την ευκαιρία στον Άρη να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του. Με εξαίρεση τους Νάνα και Κασελάκη, άλλωστε, ο Κώστας Φλεβαράκης δεν είδε κανένα από τα υπόλοιπα ατού της ομάδας του να μπαίνουν στο κλίμα του αγώνα και μοιραία οι φιλοξενούμενοι παραδόθηκαν στις άγριες ορέξεις του Χρήστου Ταπούτου και της παρέας του.

Οι Θεσσαλονικείς, με τον έμπειρο φόργουορντ να φτάνει τους 17 πόντους, προηγήθηκαν 60-43 στο 27ο λεπτό, κλειδώνοντας επί της ουσίας την υπόθεση κατάκτησης του ροζ φύλλου. Εξακολουθώντας να επιδεικνύει την ίδια συνέπεια στην άμυνα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του κι έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στην κατάκτηση της νίκης, με 83-67.

Διαιτητές: Σχοινάς, Μάνος, Γεωργιάδης.
Δεκάλεπτα: 27-16, 46-34, 66-51, 83-67.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 8, Κεϊρούς 16 (2), Ταπούτος 17 (3), Τζέιμς 8 (1), Τσαϊρέλης 3 (1), Ντέιβις 9 (3), Κρούσιτς 6, Μπόγρης 2, Μόλντροου 2, Τσαλδάρης 8 (2), Βεργίνης 4, Δήμας.
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 1, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 2, Τόντιτς 4, Νάνα 17, Χατζής 6, Αποστολίδης 7, Τόμπσον 7 (1), Χολ 7, Κασελάκης 14 (1), Τσαπρούνης, Γαλιώτος 2.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved