Ιτούδης: «Όλα ήταν δουλεμένα στην προπόνηση»

Ιτούδης: «Όλα ήταν δουλεμένα στην προπόνηση»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στον NOVA ΣΠΟΡ FM τόνισε ότι η ανατροπή που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα κόντρα στη Μάλαγα και τα τελευταία καλάθια του Διαμαντίδη, ήταν δουλεμένα στην προπόνηση.

Αρχικά ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι από το μυαλό του ίδιου και γενικά της ομάδας του Παναθηναϊκού, πέρασε η πιθανότητα της ήττας. «Αυτό είναι φυσιολογικό. Να σκεφτούμε δηλαδή ότι μπορεί να ηττηθούμε. Ήμασταν σε δύσκολη θέση σε εκείνο το διάστημα», είπε αρχικά. 

Σε ερώτηση για το αν ένας προπονητής θα έδινε στον Δημήτρη Διαμαντίδη τις τελευταίες επιθέσεις είπε:

«Δεν μιλάμε για απλά έναν προπονητή. Μιλάμε για τον Ομπράντοβιτς. Στον Παναθηναϊκό τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ο Διαμαντίδης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Όλες οι τελευταίες φάσεις βγήκαν μέσω των προπονήσεων».

Σχετικά με την βοήθεια των άλλων παικτών για το τελευταίο καλάθι είπε: «Στο συγκεκριμένο σημείο, μίλησε η ικανότητα όλων των παικτών. Τόσο στο σκριν, όσο και στην τελική πάσα. Η Μάλαγα δεν είχε προβλέψει αυτή την επίθεσή μας. Επίσης, ούτε η άμυνά μας στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε προβλεφθεί. Ξέραμε ότι η Μάλαγα θα κάνει αυτή την κίνηση και καταφέραμε να βγάλουμε καλή άμυνα».

Για το πόσο εύκολο είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να διαχειριστεί αυτούς τους παίκτες είπε: «Οι μεγάλοι παίκτες, θέλουν τους σωστούς ανθρώπους να τους δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις. Αυτή είναι η σχέση μας. Ο καθένας κάνει την δουλειά του στην ομάδα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είπε: «Προερχόμαστε από μία εκτός έδρας νίκη και είμαστε στην 2η θέση, ενώ μπορούμε να διεκδικήσουμε και την πρωτιά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικό μας παιχνίδι και η δική μας βελτίωση. Χτίζουμε διαφορές στα τελευταία παιχνίδια και έχουμε απωλέσει το προβάδισμα αρκετά εύκολα. Εμείς πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε. Στο να έχουμε διάρκεια. Έχουμε όμως και πολύ σοβαρούς αντιπάλους, όπως είναι οι ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός και Μάλαγα και σίγουρα παίζει ρόλο και το δικό τους παιχνίδι.

Για το αν η φετινή Ευρωλίγκα είναι πιο… ανταγωνιστική είπε: «Κάθε Ευρωλίγκα, κάθε χρόνο έχει τις δυσκολίες της. Σίγουρα φέτος αν θέσουμε υπόψη το ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες από το NBA, η ποιότητα είναι πιο υψηλή. Δεν ξέρω ποια θα είναι η διάρκεια και η κατάληξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος».

Τέλος για το αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο pick της απόδοσής του είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Δεν είμαστε στο 100%. Έχουμε αρκετές προκλήσεις και πολλά παιχνίδια σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα που προσπαθούν να προσαρμοστούν ακόμα. Υπάρχουν θέματα μεταξύ των παικτών, που θα τα λύσουν μόνοι τους. Δηλαδή να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου καλύτερα και να μπορεί να καλύψει ο ένας τον άλλον. Αυτό θα γίνει μέσω των προπονήσεων και των παιχνιδιών», κατέληξε ο Δημήτρης Ιτούδης.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved