Σπύρος Ρισβάνης: Μια καριέρα γεμάτη αντιθέσεις

Σπύρος Ρισβάνης: Μια καριέρα γεμάτη αντιθέσεις

Ο νέος στόπερ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Ζέεφελντ έχοντας εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Διαβάστε στο Onsports όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την περιπετειώδη καριέρα του πολλά υποσχόμενου στόπερ των «ερυθρόλευκων».

Από το 2005 μέχρι το 2013 ήταν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Πήρε μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας των «πρασίνων» για δυο χρόνια κατά τα οποία μέτρησε μόλις 17 συμμετοχές (15 την πρώτη χρονιά και δύο την επόμενη).

Ο Σπύρος Ρισβάνης στη συνέχεια μετακόμισε στον Πανιώνιο και κατάφερε να γίνει μέχρι και «κόκκινο πανί» για τους οπαδούς της πρώην του ομάδας. Όχι επειδή αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον «αιώνιο αντίπαλο» Ολυμπιακό, αλλά επειδή τόλμησε να τα βάλει με τον αγαπημένο της «πράσινης κερκίδας», Μάρκους Μπεργκ.

Φυσικά πριν από αυτό είχε φροντίσει να επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις του στην πλατεία ότι το μέλλον του ανήκει. Ένας δυναμικός στόπερ που διαθέτει δύναμη, τεχνική κατάρτιση και το κατάλληλο ύψος για να είναι ανίκητος στον αέρα.

Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού αγωνιζόταν αρχικά στην επίθεση, γεγονός που τον βοήθησε αρκετά στη νέα του θέση αφού πλέον έχει μετατραπεί σε έναν στόπερ που μπορεί με άνεση να κόψει την μπάλα, να την περάσει εύκολα στο χαφ της ομάδας του και να γίνει ο άνθρωπος που δίνει την πρώτη πάσα για την επίθεση, ή την αντεπίθεση.

Διακρίνεται για τον αυθορμητισμό του, ενώ δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα «βγάλει θέμα» αφού οι δηλώσεις του γίνονται με το σταγονόμετρο. Ίσως για αυτό κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος στους στόχους τους δικούς του αλλά και της ομάδας του. Επειδή η δημοσιότητα δεν τον απασχόλησε έντονα ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός και το γυαλί που ράγισε

Όταν ο Αναστασίου είδε τον Ρισβάνη στην ομάδα του Παναθηναϊκού είχε σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση. Πίστευε πως πρόκειται για έναν πολύ εξελίξιμο ποδοσφαιριστή και είχε αποφασίσει να τον εμπιστευθεί. Όμως τελικά η σχέση τους πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι τελικά ο ποδοσφαιριστής να αναζητήσει αλλού την τύχη του και συγκεκριμένα στον Πανιώνιο.

Λέγεται ότι αυτό έγινε με δική του ευθύνη, αφού ο λόγος που έφυγε από τους «πράσινους» ήταν το γεγονός ότι δεν δούλευε όπως θα ήθελε ο προπονητής του. Πήγαινε στις προπονήσεις τελευταίος και έφευγε πρώτος, ενώ δεν ακολουθούσε τα προγράμματα που του έδινε ο προπονητής του. Ο Αναστασίου ήταν φυσιολογικό να ξενερώσει και τη δεύτερη χρονιά του Ρισβάνη στην ομάδα, να του δώσει μόλις δύο ευκαιρίες να αγωνιστεί.

Κάπως έτσι ο Έλληνας αμυντικός πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Σμύρνη το 2015. Έκτοτε η πορεία του ήταν ανοδική. Εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος της Super League και αυτό το εξαργύρωσε με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Πλέον στους ερυθρόλευκους ξέρει και ο ίδιος ότι έχει δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει. Αυτόν της αδιαφορίας που τον έφερε στην πόρτα της εξόδου του Παναθηναϊκού, ή αυτόν της σκληρής δουλειάς που τον έκανε να περάσει τις πύλες του Ρέντη.

Η απόφαση δική του…

Διαβάστε επίσης:

Με Κασάμι, χωρίς Τσόρι – Καμπιάσο η «πρώτη»

Φιλικό με αντίπαλο τον Κολοβό

Χάνεται ο Μπονγκοντά;



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved