Σαν σήμερα το «αίσχος» της Ριζούπολης!

Σαν σήμερα το «αίσχος» της Ριζούπολης!

Σαν σήμερα στη Ριζούπολη πριν από 14 χρόνια ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο βίωσαν το τι θα πει «νίκη με κάθε τρόπο» που εφαρμόζει ο ΟΣΦΠ εδώ και μια 20ετία…

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την αηδία και την αλητεία που βιώσαμε άπαντες εκείνη την ημέρα. Εκείνη η Κυριακή στη Ριζούπολη, θα μείνει για πάντα στο μυαλό όλων ως το μεγαλύτερο μνημείο ξεφτίλας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα όσα έχουν γίνει, γνωστά σε όλους αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης και για αυτό κανείς και ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο βιάστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο και στερήθηκε ο Παναθηναϊκός ένα ακόμα πρωτάθλημα, από τους επιστήμονες του Πειραιά που είχαν οργανώσει τα πάντα και έκαναν όσα έκαναν υπό την ανοχή του κράτους, της αστυνομίας και φυσικά της παε οσφπ!

Όπως έχει δηλώσει κι ο Γιώργος Καραγκούνης, όταν ακόμα ήταν μάλιστα εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής ομάδας και κανείς δεν τόλμησε να τον εγκαλέσει για όσα είπε (γιατί άραγε; ), όποιος είχε επιτελική θέση και είχε οριστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, στη συνέχεια δούλεψε ΕΠΙΣΗΜΑ για τον Ολυμπιακό. Ο παρατηρητής Μπαλώκας; Ο αστυνομικός διευθυντής Τσιρώνης; Αμφότεροι μέλη της «Ερυθρόλευκης» ΠΑΕ για χρόνια… Όσο για τον ρέφερι που αποφάσισε πως σε αυτό το τοπίο… Βαγδάτης, σε αυτό το τοπίο αρένας με τους «πράσινους» σε ρόλο… χριστιανών, αυτός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Μποροβήλο. Που επιβραβεύτηκε στο πέρασμα των χρόνων από το σύστημα του ΟΣΦΠ και έφτασε ως και να είναι πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Σας κάνει εντύπωση; Για την Ελλάδα μιλάμε, ας είμαστε σοβαροί!

Τι ζήσαμε λοιπόν στη Ριζούπολη; Το πούλμαν του Παναθηναϊκού να περνάει ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ μέσα από την πλατιά μάζα των οπαδών του οσφπ. Να αφήνετε εκτεθειμένο, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, σε πέτρες, φωτοβολίδες, καθίσματα και κάθε λογής αντικείμενα. Την ομάδα να μπαίνει με τα χίλια ζόρια στα αποδυτήρια και τα ΜΑΤ να μην υψώνουν καν, για τα μάτια του κόσμου, τις ασπίδες για να προστατεύσουν την αποστολή. Στη συνέχεια, στα αποδυτήρια μπήκαν… άσβερκοι τύποι που έφεραν και διακριτικά σεκιούριτι της γηπεδούχου, απειλώντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού και κλωτσώντας και σπάζοντας πόρτες και ό,τι άλλο βρήκαν στο διάβα τους.

Είδαμε τον Άγγελο Μπασινά να κάνει το… λάθος να βγει για αναγνωριστικό περίπατο και να αποκόπτεται από την υπόλοιπη ομάδα για αρκετή ώρα, αφού στη φισούνα υπήρχε το… κράτος του ΟΣΦΠ και δεν μπορούσε ούτε εκείνος να μπει, αλλά  ούτε και η υπόλοιπη ομάδα να βγει. Είδαμε οπαδούς να σκίζουν με μαχαίρια τη φισούνα και να απειλούν πως θα… σφάξουν τους πάντες. Είδαμε την αστυνομία απλά να παρακολουθεί μια βροχή από χιλιάδες φωτοβολίδες-στιλό και καπνογόνα να ραίνουν τους… πράσινους όταν κατάφεραν να βγουν. Είδαμε μια ομάδα να κάνει ζέσταμα σε χώρο μικρότερο των 10 τμ, και να κάνει… σλάλομ ανάμεσα σε φωτοβολίδες αντί για τους παραδοσιακούς κώνους που χρησιμοποιούν οι ομάδες… Και πόσα ακόμα, που συνέβησαν εκείνο το βράδυ αλλά για τους αρμόδιους και για τους «ερυθρόλευκους»… δεν έγινε και τίποτα. Όλα καλά.

Αυτή η αηδία που παρακολούθησαν άπαντες σε πανελλαδική μετάδοση, αυτό το μνημείο αλητείας, πανηγυρίστηκε και πανηγυρίζεται ακόμα. Ο εμετός της Ριζούπολης, μάλιστα, δεν καυτηριάστηκε όσο έπρεπε ακόμα και από… πράσινης απόχρωσης μέσα που ανέφεραν πως ο οσφπ ήταν καλύτερος και μπράβο του που το πήρε… Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Κανείς δεν ξέρει τι σκέφτονταν. Όπως κανείς δεν ξέρει και τι μπορεί να σκέφτηκαν στην τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού όταν άφησαν την ομάδα να πάει όχι απλά ως πρόβατο επί σφαγή αλλά ως… άμαχος επί σφαγή από τον ISIS στη Ριζούπολη…

Θυμηθείτε στη gallery του Leoforos.gr τι είχε γίνει.



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved