Γκολ πιο γρήγορα κι από τον… Μπολτ στο Champions League!

Γκολ πιο γρήγορα κι από τον… Μπολτ στο Champions League!

Αυτά είναι τα δέκα πιο γρήγορα γκολ που σημειώθηκαν στο Champions League

Σαν σήμερα (7/3) ο Ρόι Μακάι έγραφε ιστορία πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Champions League. Ήταν 7 Μαρτίου του 2007 όταν ο Oλλανδός σκόραρε με τη φανέλα της Μπάγερν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις στα δέκα δευτερόλεπτα.

Αυτό το τέρμα παραμένει έως και σήμερα στην κορυφή της λίστας του Champions League και φαντάζει δύσκολο να το σπάσει κάποιος άλλος το ρεκόρ του Μακάι. Τουλάχιστον άμεσα.
Με αφορμή το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, σας παρουσιάζουμε τα πιο γρήγορα «πιστόλια» που είδαμε σε αναμετρήσεις του «σεντονιού».

 

Μπάγερν - Μάντσεστερ Γ. 2-1 (Γουέιν Ρούνεϊ 64 δευτερόλεπτα)

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ότι μπορούσε εκείνη τη σεζόν για να στείλει τη Γιουνάιτεντ στον τελικό. Το γκολ του μάλιστα μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν για τα προημιτελικά ήρθε μόλις ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα.

Παρόλα αυτά οι Βαυαροί έκαναν την ανατροπή κερδίζοντας με 2-1, ενώ στο Ολντ Τράφορντ πέρασαν στα ημιτελικά παρότι έχασαν με 3-2.

 

 

 

Άντερλεχτ - Ντιναμό Κιέβου 4-2 (Κάχα Καλάντζε 44 δευτερόλεπτα)

Πριν τη Μίλαν, ο Κάχα Καλάτζε αγωνιζόταν στην Ντιναμό Κιέβου με τη φανέλα της οποίας πέτυχε ένα από τα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού. Στην ήττα με 4-2 από την Άντερλεχτ ο Γεωργιανός είχε ανοίξει το σκορ στα 44 δευτερόλεπτα.

 

Παναθηναϊκός - Άαλμποργκ 2-0 (Αλέξης Αλεξούδης 28 δευτερόλεπτα)

Όταν ακούει κανείς για γρήγορα γκολ στο Champions League, δεν ξεχνά ποτέ το γκολ-αστραπή του Αλέξη Αλεξούδη εναντίον της Άαλμποργκ. Ο Έλληνας επιθετικός είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ μόλις στα 28 πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα.

 

 

Βίλεμ - Σπάρτα Πράγας 3-4 (Μπομπάρδα 28 δευτερόλεπτα)

Στην ίδια θέση με εκείνο του Αλεξούδη βρίσκεται εκείνο του Μπομπάρδα στο εξαιρετικό Βίλεμ-Σπάρτα Πράγας 3-4. Η ολλανδική ομάδα μπορεί να μη συγκέντρωσε παραπάνω από 2 βαθμούς στον όμιλό της τη σεζόν 1999-00, ωστόσο πέτυχε ένα από γρηγορότερα τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

 

Ίντερ - Σάλκε 2-5 (Ντέγιαν Στάνκοβιτς 25 δευτερόλεπτα)

Μπορεί η Ίντερ να ηττήθηκε με το βαρύ 5-2 στο Μιλάνο και να αποκλείστηκε από την Σάλκε, αλλά το γκολ του Σέρβου ήταν χάρμα ιδέσθαι από το κέντρο του γηπέδου μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο.

 

 

Μπριζ - Ραπίντ Βιέννης 3-2 (Μάρεκ Κινκλ 25 δευτερόλεπτα)

Τον Νοέμβριο του 2005 Μάρεκ Κινκλ έκανε όλο τον κόσμο να τον μάθει. Πώς έγινε αυτό; Φορώντας τη φανέλα της Ραπίντ έδωσε το προβάδισμα στην αυστριακή ομάδα 25 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα με την Μπριζ.

 

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (Πάτο 24 δευτερόλεπτα)

Η Μίλαν έρχεται φορτσάτη στο Καμπ Νόου απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ανοίγει το σκορ μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο με γκολ του Πάτο το Σεπτέμβρη του 2011.
Σε εκείνο το ματς η Μίλαν χτύπησε στην αρχή και στο τέλος καθώς προηγήθηκε με τον Πάτο και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά ο Τιάγκο Σίλβα.

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους 3-2 (Aλεσάντρο Ντελ Πιέρο 20 δευτερόλεπτα)

Οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους έχουν πάντα ενδιαφέρον. Στην μεταξύ τους συνάντηση για το Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1997-98 ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σημείωσε γκολ μετά από 20,12 δευτερόλεπτα.

 

Αϊντχόφεν - Άρσεναλ 0-4 (Ζιλμπέρτο Σίλβα 20 δευτερόλεπτα)

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε ανοίξει το σκορ και τον δρόμο για την «τεσσάρα» της Άρσεναλ επί της Αϊντχόφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο του 2005. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε μόλις στο πρώτο λεπτό (20,07).

 

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (Ρόι Μακάϊ 10 δευτερόλεπτα)

Το γκολ του Ολλανδού μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στην διαφορά των γκολ.

 

Bonus: To πιο γρήγορο ever στον κόσμο

Σημειώθηκε σε σε αγώνα Νέων στην Σερβία ανάμεσα στην Πολέτ και την Ντορκόλ δύο δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα!

 

Το πιο γρήγορο goal ever


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήδη «απέκλεισε» την Μπαρτσελόνα η UEFA!

Ήδη «απέκλεισε» την Μπαρτσελόνα η UEFA!

Σφυρίζει Champions League ο Σιδηρόπουλος

Σφυρίζει Champions League ο Σιδηρόπουλος

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved