«Κυνηγώντας» το The Witcher III: Wild Hunt (photos)

«Κυνηγώντας» το The Witcher III: Wild Hunt (photos)

Για τους φανατικούς των παιχνιδιών η κυκλοφορία του The Witcher III: Wild Hunt ήταν από τις πλέον αναμενόμενες όσον αφορά τη φετινή χρονιά.

To The Witcher III: Wild Hunt, αποτελεί το τρίτο κατά σειρά τίτλο της σειράς The Witcher και είναι δημιούργημα της πολωνικής CD Projekt RED. Βασίζεται, όπως και τα δύο προηγούμενα κεφάλαια (The Witcher και The Witcher 2: Assassins of Kings), στις ομώνυμες νουβέλες φαντασίας του Andrzej Sapkowski, επεκτείνοντας στην ουσία το φανταστικό και γεμάτο περιπέτειες, ζοφερό κόσμο του συγγραφέα.

Η ομάδα της CD Projekt RED κατάφερε αυτή τη φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της και να φέρει στην αγορά ένα role playing παιχνίδι (RPG) επικών διαστάσεων, η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται μέσα σε έναν αριστουργηματικά «κεντημένο» ανοιχτό κόσμο, 35 φορές μεγαλύτερο από εκείνον του δευτέρου μέρους.

Άρτια γεωγραφημένο περιβάλλον, γεμάτο με σκοτεινά μονοπάτια, όμορφα και συνάμα άγρια τοπία, όπου σατανικά πλάσματα και υποχθόνιες δυνάμεις φωλιάζουν υπομονετικά, περιμένοντας να κατασπαράξουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Άλλωστε αυτή είναι και η ζωή του Geralt of Rivia - κεντρικού ήρωα του The Witcher.

Το σκηνικό

Ο φανερά μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά εξαιρετικά ικανός Geralt, ένας μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων, είναι μία πολεμική μηχανή της οποίας τα αντανακλαστικά σφυρηλατήθηκαν στα πεδία των μαχών. Κινείται με μεγάλη προσοχή σε ένα γνώριμο και αφιλόξενο περιβάλλον, συλλέγοντας πληροφορίες και χρήσιμα αντικείμενα, αυξάνοντας συνεχώς τη δυναμική του - άλλοτε αλληλεπιδρώντας με την τεχνητή νοημοσύνη των χαρακτήρων και άλλοτε επιδεικνύοντας την σιδερένια του πυγμή.

Καβάλα στο πιστό του άλογο, ο γκριζομάλλης Geralt ξεκινά την τρίτη και κατά πολλούς τελευταία περιπλάνηση του, έχοντας ανακτήσει πλήρως τη χαμένη του μνήμη. Στην πορεία συναντά την περίφημη Yennefer του Vengerberg, ισχυρή μάγισσα και μητρική φιγούρα της Ciri (θετής τους κόρης), την οποία και αναζητούν. Δια πυρός και σιδήρου, θα περιπλανηθεί στα μονοπάτια της Velen, της Novigrad και των Skellige, κατακρεουργώντας μυθικά πλάσματα και αντιμετωπίζοντας την αδίστακτη αυτοκρατορία του Nilfgaard - η οποία καίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Τα χαρακτηριστικά

Το στήσιμο του παιχνιδιού θυμίζει αρκετά Assassin's Creed αλλά η κινησιολογία που επέλεξε να αποδώσει στον χαρακτήρα της η CD Projekt RED τείνει μάλλον προς Nathan Drake (Uncharted).

Σημαντικό ρόλο στην φυσικότητα, τόσο των χαρακτήρων όσο και του πολύπλοκου αυτού περιβάλλοντα χώρου, έπαιξε η βελτίωση της μηχανής γραφικών της πολωνικής εταιρείας (REDengine 3), η οποία εκμεταλλεύτεται πλέον τις 64-bit αρετές των σύγχρονων συστημάτων.

Και όταν αυτός ο μαγικός κόσμος είναι μεγαλύτερος και από εκείνον του The Elder Scrolls V: Skyrim (Bethesda Game Studios), αντιλαμβάνεστε ότι η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, κορυφώνοντας την εμπειρία αλλά και την άσβεστη για περιπέτεια δίψα του χρήστη.

Τα ρεαλιστικά «Next-Gen» γραφικά, η εντυπωσιακή διαχείριση σε επίπεδο σωματιδίων (καπνός, ομίχλη, σύννεφα), οι αξεπέραστες αντανακλάσεις και η απαράμιλλη αίσθηση του βάθους μετατρέπουν το The Witcher III σε σημείο αναφοράς για το σύγχρονο gaming.

Ικανό να σας κρατήσει εγκλωβισμένους στη μαγεία του ακόμα και για 200 ώρες - αν το αποφασίσετε να χαρτογραφήσετε κάθε γωνιά του μυσταγωγικού του κόσμου, τo ήδη πολυβραβευμένο The Witcher III: Wild Hunt κυκλοφορεί στη χώρα μας και στις τρεις διαθέσιμες πλατφόρμες (PS4/Xbox One/PC), με φθηνότερη την έκδοση για PC.

Προσέξτε πάντως τις προδιαγραφές που απαιτούνται όσον αφορά την έκδοση του PC, καθώς κατ' ελάχιστο ζητούνται 64-bit Windows 7 ή Windows 8.1, επεξεργαστής της τάξεως των Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz ή AMD CPU Phenom II X4 940, 6 GB RAM, κάρτα γραφικών τύπου Nvidia GPU GeForce GTX 660 ή AMD GPU Radeon HD 7870 αλλά και 35 GB διαθέσιμα στο δίσκο.

Για ακόμη καλύτερη εμπειρία βέβαια, προτείνεται να έχετε 8 GB μνήμη RAΜ, επεξεργαστή Intel Core i7 και κάρτα γραφικών τύπου Nvidia GPU GeForce GTX 770 / AMD GPU Radeon R9 290.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved