«Αναπνοή μου το ποδόσφαιρο»

«Αναπνοή μου το ποδόσφαιρο»

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως ζει για το ποδόσφαιρο και πως θέλει να δει την ΑΕΚ ενωμένη έτσι ώστε να εκπληρώσει τους στόχους της.

Ο αρχηγός του «δικεφάλου» παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» και υποστήριξε πως έγιναν λάθη την περσινή σεζόν, ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει αφού ζει για την κάθε στιγμή. Παράλληλα, ο Μεσσήνιος επιθετικός μίλησε για τον Μανόλο Χιμένεθ, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Σταύρο Αδαμίδη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

-Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισες να επιστρέψεις στην ΑΕΚ , σκεφτόσουν ότι έναν χρόνο μετά θα συζητούσες για νέο συμβόλαιο;

«Έχω σταματήσει να προγραμματίζω τη ζωή μου εδώ και κάποια χρόνια. Ήταν πολλές οι φορές που έβαζα κάτι σε πρόγραμμα και μου γυρνούσαν όλα ανάποδα. Πορεύομαι πλέον με τη σκέψη ότι ζω για να απολαμβάνω. Έχω σταματήσει να σκέφτομαι το μετά. Ζω για το τώρα. Ζω την κάθε μέρα, το ποδόσφαιρο είναι αναπνοή μου».

-Ήταν δύσκολη η απόφαση το να παραμείνεις Και ποιες τελικά ήταν αυτές οι περιβόητες εγγυήσεις που ζητούσες για να πεις το ναι;

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαίνουν και αναπαράγονται τέτοια πράγματα. Άκουσα και διάβασα διάφορα, για διαπραγματεύσεις, για διαφωνίες, για παζάρια… Κρίμα! Απορώ που τα βρίσκουν. Καταλαβαίνω ότι κάτι πρέπει να γράψετε, αλλά να λέτε την αλήθεια, να μην δημιουργείτε εντυπώσεις. Επίσης θέλω να πω ότι ουδέποτε ζήτησα εγγυήσεις για την επόμενη σεζόν, δεν είμαι προπονητής, ποδοσφαιριστής είμαι. Σαφώς και θέλω την ομάδα μου ισχυρή και ανταγωνιστική, αλλά δεν κάνω υποδείξεις στη διοίκηση. Ξέρω ότι οι άνθρωποι που διοικούν νοιάζονται και αγαπούν την ΑΕΚ. Πράττουν και αποφασίζουν για το συμφέρον της. Ως εκεί που μπορούν, μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι τους».

-Τι περιμένεις από την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν; Τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι;

«Θέλω να έχουμε μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα, η οποία θα ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Να έχουμε σταθερότητα, πλάνο και συνοχή. Δεν προσδοκώ σε μια ΑΕΚ που θα παίζει το σούπερ ποδόσφαιρο, αλλά σε μια ομάδα που θα χάνει δύσκολα, που θα είναι σκληρό καρύδι για όλους, που θα παίρνει το ματς με πλάνο, ομοιογένεια και τακτική. Σε κάθε έδρα, σε κάθε γήπεδο».

-Το μήνυμά σου για την επόμενη σεζόν;

«Να είμαστε όλοι μαζί, αγαπημένοι, μονιασμένοι, να αγαπάμε την ΑΕΚ και να παθιαζόμαστε γι αυτήν, αλλά χωρίς ακρότητες, χωρίς βία. Είναι πάνω από όλους μας, πρέπει να τη σεβόμαστε και να την προστατεύουμε, όχι να την πληγώνουμε. Να δώσουμε όλοι ο καθένας από το πόστο του αυτό που μπορεί, δίχως μιζέρια και διχόνοια. Και στο τέλος, όποιον και αν είναι το αποτέλεσμα, να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Το καλύτερο».

-Η πρώτη σου δήλωση για τον Χιμένεθ ήταν ότι αν δεν πετύχει αυτός στην ΑΕΚ δεν θα το καταφέρει κανείς. Το πιστεύεις ακόμα; Τι είδες για να το πεις αυτό, έχεις ακόμα την ίδια σκέψη;

«Είδα έναν προπονητή που δουλεύει πάρα πολύ, έναν προπονητή ο οποίος πιστεύει στα νέα παιδιά και θέλει να τα φέρει στον αφρό. Το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες, όσοι δεν το έχουν καταλάβει θα οδηγηθούν εκεί θέλοντας και μη. Αυτός ο άνθρωπος έχει τεράστια πείρα στο συγκεκριμένο κομμάτι και μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ αποτελέσματα. Αυτά είχα δει τότε και γι αυτό έκανα τη συγκεκριμένη δήλωση. Στην πορεία διαπίστωσα ότι είναι ένας ευέξαπτος χαρακτήρας, ένας άνθρωπος που λέει ότι σκέφτεται ανά πάσα στιγμή και αυτό ίσως να του κάνει κακό. Η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ να μπει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Αυτό που ήθελε να παίζουμε δεν ήταν εφικτό. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να ελίσσεσαι ανάλογα με το ρόστερ που έχεις. Άργησε πολύ».

-Ήταν ο Μπάγεβιτς το πρόβλημα;

«Όχι ο ίδιος αλλά όλο αυτό που υπήρχε γύρω του. Ήταν λάθος η επιστροφή του, δεν είχε στήριξη, επικρατούσε διχασμός. Εγώ καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Και εκείνους που δεν τον ήθελαν αλλά και εκείνους που τον αγαπούν. Όταν όμως οι οπαδοί της ίδιας ομάδας χωρίζονται σε στρατόπεδα, δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος. Καλώς ή κακώς, ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να έχει το μυαλό του συγκεντρωμένο στην ομάδα όταν υπήρχαν όλα αυτά γύρω γύρω. Όταν έγινε εκείνο το βρώμικο επεισόδιο στην Καλλιθέα, νομίζω ότι έπρεπε να φύγει. Δεν θα τελείωνε ποτέ αυτή η ιστορία, το βλέπαμε όλοι».

-Ήταν η πιο δύσκολη σεζόν από όσες έχεις ζήσει στην ΑΕΚ; Υπήρξαν πολλά περιστατικά τα οποία σας έφεραν σε δύσκολη θέση…

«Ναι ήταν ομολογουμένως κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Η επιθυμία μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα με ταυτότητα, μία ομάδα που θα ήταν συμπαγής και ανταγωνιστική. Δυστυχώς αυτό το είδαμε στο τέλος, όταν άρχισαν τα πλέι οφ. Ως τότε δεν ήμασταν ΑΕΚ. Κάτι άλλο ήταν αυτό, όχι ΑΕΚ. Με ενοχλεί και μόνο που το σκέφτομαι».

-Είσαι μια ζωή στο ποδόσφαιρο, πιστεύεις ότι οι χειρισμοί της διοίκησης είναι αυτοί που πρέπει ώστε να ορθοποδήσει η ΑΕΚ; Πως κρίνεις τις προθέσεις του Αδαμίδη, γενικότερα ταυτίζονται με τις απόψεις σας;

«Δεν μπορώ να ξέρω τι υπάρχει από πίσω στο οικονομικό υπόβαθρο, λέγονται και γράφονται πολλά. Όμως αυτό που βλέπω, αυτή η προσπάθεια από τους ανθρώπους που διοικούν, εμένα ως Νίκο Λυμπερόπουλο με πείθει. Εργάζονται και προσπαθούν καθημερινά για το καλό της ομάδας, χωρίς μεγάλες ανέσεις και εύκολα χρήματα, αλλά με αγάπη για την ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο και λογικό ότι όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ θα προτιμούσαν έναν άνθρωπο που θα είχε πολλά χρήματα και θα ξόδευε για να φέρει στην ομάδα παίκτες εγνωσμένης αξίας, ποδοσφαιριστές διεθνούς κλάσης. Τον βλέπετε πουθενά; Ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλοι, αυτοί είναι εκεί και οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε. Η κριτική είναι δεκτή αρκεί να μην είναι στείρα και άδικη. Υπάρχουν άλλοι δεν το ξέρουμε;».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved