Κόουλμαν: «Θα ανατρέψω το κλίμα»

Κόουλμαν: «Θα ανατρέψω το κλίμα»

Πραγματοποιήθηκε, στο AEL FC Arena,  η παρουσίαση του νέου προπονητή της Λάρισας, Κρις Κόουλμαν.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια  στον Ουαλό τεχνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη:

«Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκονται τέτοιας βαρύτητας άνθρωποι στην χώρα μας. Θα θέλαμε να βρισκόταν εδώ από τον Γενάρη, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε  το έργο των Κωστένογλου και Άντερσεν. Φέραμε τον Κόουλμαν εδώ, κόντρα στα σενάρια, που θέλουν, ότι θα πρέπει να φέρεις κάποιον της πιάτσας, στον πάγκο της ομάδας για τη Β΄ Εθνική».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κρις Κόουλμαν:

«Είναι ευχαρίστηση και τιμή μου να βρίσκομαι εδώ πέρα και να είμαι προπονητής της ΑΕΛ. Ανυπομονώ για αυτή τη πρόκληση για περιπέτεια που μου παρουσιάζεται. Γνωρίζω ότι το κλίμα που είχε δημιουργηθεί την περσινή σεζόν ήταν αρνητικό, καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε. Όμως θέλω να το ανατρέψω».

Για την ελληνική αγορά: «Χρειάζομαι κάποιον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Γνωρίζω κάποια πράγματα, άλλα όχι όλα για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και για τους παίκτες του.

Πρέπει να κινηθούμε έξυπνα, ώστε με καλή συνεργασία με τον πρόεδρο και τους αξιόλογους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα, να φέρουμε τους καλύτερους».

Για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει: «Η καλύτερη φιλοσοφία, είναι αυτή που φέρνει τη νίκη. Στη Φούλαμ αγωνιζόμουν με 4-3-3, όμως, όταν πήγα στην Ισπανία, αναγκάστηκα να το αλλάξω.

Αυτό εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις. Έχω μιλήσω με τον Σε Άλεξ Φέργκιουσον και με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Και αυτοί το ίδιο μου είπαν, ότι αλλάζουν το σύστημα, ανάλογα το παιχνίδι».

Για το γήπεδο: «Δεν ανήκει το γήπεδο και αυτές οι εγκαταστάσεις στη Β’ Εθνική. Επισπεύτηκα σήμερα και τις εγκαταστάσεις του προπονητικού στα Δέντρα και οι εντυπώσεις από εκεί ήταν καλές».

Για τον λόγο που δεν ήρθε τα Χριστούγεννα: «Απογοητεύτηκα που δεν μπόρεσα να έρθω από τα Χριστούγεννα και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Είχα, όμως, συμβόλαιο με την προηγούμενη μου ομάδα, την Κόβεντρι και δεν μπορούσα να έρθω. Όμως τώρα βρίσκομαι εδώ και θα την βοηθήσω, σε οτιδήποτε χρειαστεί».

Για το πώς βλέπει το γεγονός  ότι θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στη Β’ εθνική και η ομάδα θα αγωνίζεται σε δύσκολους αγωνιστικούς χώρους: «Όμοια περίπτωση αντιμετώπισα και με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όταν αυτή ήταν στη Segunda Division.

Η Σοσιεδάδ είχε ένα καταπληκτικό γήπεδο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες, όμως, εμείς θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την περίσταση. Το πως θα αγωνιζόμαστε εξαρτάται από εμάς και όχι από τα γήπεδα».

Για την διαφορά ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα και το παρασκήνιο: «Παντού κυριαρχεί το παρασκήνιο, απλά στην Αγγλία τα σκάνδαλα έχουν να κάνουν με τους μάνατζερ των παικτών.

Δεν ήρθα στη Λάρισα για να κάνω διακοπές. Ήρθα για να παλέψω, ενάντια σε όποιον χρειαστεί. Αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση, ως μια περιπέτεια».

Για τα αν έχει πλήρη εικόνα για το ροστερ της ομάδας: «Τους είδα στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου και έλειπε η πίστη και η ενότητα από τους παίκτες της ΑΕΛ.

Εμείς χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που να είναι χαρούμενοι που αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα. Ακόμα και ας μην είναι τόσο ικανοί, θα πρέπει να δίνουν το 100% του εαυτού τους.

Όπως και να έχει, δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει τους παίκτες, αν πρώτα δεν δουλέψει μαζί τους».

Για το αν του δόθηκε η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που εξετάζει η ομάδα: «Είναι εύκολο να κάνεις μια λίστα. Όλοι οι σύλλογοι έχουν από μία. Όλοι θέλουν τους καλύτερους παίκτες, αλλά το δύσκολο είναι να τους αποκτήσεις».

Για τον βοηθό του και τα άτομα που θα έχει δίπλα του: «Χρειαζόμαστε κάποιον που να ξέρει τη Β’ Εθνική και τους παίκτες της.

Σκέφτηκα να φέρω τον βοηθό μου από την Κόβεντρι ή άλλους βοηθούς που είχα στην Αγγλία, όμως, εμείς χρειαζόμαστε έναν γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας».

Για τον αν έψαξε πληροφορίες για την ΑΕΛ, πριν λάβει την απόφαση να αναλάβει την ομάδα: «Μίλησα με πολλούς ανθρώπους.

Έψαξα πληροφορίες για τον πρόεδρο της ομάδας. Δεν ξέρω αρκετά πράγματα για την ΑΕΛ, αλλά όχι και τίποτα. Δεν γινόταν να πω, πως δεν χρειάζονται πληροφορίες. Ενημέρωση χρειάζομαι, αλλά και κάποιον να με βοηθήσει και να είμαι δίπλα μου».

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ, αλλά υπόσχομαι πως θα φέρω τοπ συντομότερο δυνατό τους καλύτερους παίκτες που μπορώ.

Όμως, είναι κάτι που δεν μπορώ να εγγυηθώ. Θα ήθελα να έχω χρόνο με τους παίκτες μου. Εδώ, πάντως, έχω προγραμματίσει  ένα πρόγραμμα, οκτώ βδομάδες πριν την έναρξη της σεζόν».

Για το αν είναι πίεση, το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει άμεσα την άνοδο της ομάδας: «Κατανοώ την θέληση ου κόσμου για άνοδο στην Super League.

Παράλληλα, όμως, είναι και ο δικός μου σκοπός. Ζητάω απλά υπομονή από τον κόσμο. Όλοι θέλουν από… χθες την επιτυχία και χρειαζόμαστε την βοήθεια τους, για να τα καταφέρουμε».

Για το αν αξιοποιήσει τα τμήματα υποδομών της ομάδας: «Δεν είναι εύκολο να εντάξεις του νεαρούς παίκτες στην ομάδα, όταν υπάρχει πίεση. Έχω πάρει αρκετές πληροφορίες, από τον προπονητή της ομάδας Νέων. Πιστεύω πως, αν κάποιος νεαρός παίκτης είναι καλός και έχει τα στοιχεία που χρειάζονται, τότε θα έχει και την ευκαιρία του.

Δεν ψάχνουμε 14χρουνους, αλλά ποδοσφαιριστές γύρω στα 16 -17, έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα, σε 2-3 χρόνια.

Ευχαριστώ για τις δίκαιες ερωτήσεις σας. Ξεκινάω μια νέα χρονιά, ας το διασκεδάσουμε».

«Αχάριστος ο Ταυλαρίδης»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος της Λάριας, Κώστας Πηλάδάκης.

Για τις αλλαγές στις επόμενες ημέρες: «Σε δέκα το πολύ ημέρες θα γίνει ενημέρωση, σχετικά με τα εισιτήρια. Οι τιμές θα είναι λογικές και θα υπάρξει έκπτωση περίπου 20%.

Πρώτο και κύριο μέλημα μας, είναι να κάνουμε σωστές επιλογές. Πιστεύω πως την κάναμε, επιλέγοντας τον Κρις Κόουλμαν, στη θέση του προπονητή.

Ο Μίμης Τσακμακίδης, αναλαμβάνει ο πόστο του γενικού αρχηγού και ο Ζήσης Ζιάκας, μεταφέρεται στο τμήμα σκάουτινγκ, εκεί όπου θα έχει τη βοήθεια ενός νέου τεχνικού συμβούλου.

Αναζητούμε αυτές τις ημέρες, ένα βοηθό και έναν τεχνικό σύμβουλο, γνώστη των κατηγοριών και αν δεν βρεθεί τεχνικός διευθυντής θα καταφύγουμε στη λύση του τεχνικού συμβούλου

Παράλληλα, από τώρα και στο εξής θα βρίσκεται μόνιμα στην πόλη, ο αδερφός μου, Σταύρος Πηλαδάκης, ουσιαστικά στη θέση μου, όσο θα λείπω.

Μπορεί φέτος η Πολιτεία να αθέτησε την υπόσχεση της, για βοήθεια, να υποβιβάστηκε η ομάδα και να υπάρχει και η παγκόσμια οικονομική κρίση, όμως, η ομάδα ήταν σωστή στις υποχρεώσεις της

Υπήρχαν άνθρωποι που έτρεξαν μέσω της δικαστικής οδού, για να μην χάσουν τα χρήματά τους. Βαρέθηκα να τα καταπίνω όλα αυτά και να μην μιλάω.  Παρόλο που βρισκόμαστε σε δύσκολα χρόνια, η ΑΕΛ θα παραμένει πάντα όρθια.

Θέλω να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των παικτών που φέρθηκαν και κινήθηκαν αντρίκια και ανέλαβαν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, που παρότι εκκρεμεί,  μέχρι τις 30 Ιουνίου, η πληρωμή τους, δεν πίεσαν την ομάδα για να πληρωθούν.

Μετά από κάποιο παιχνίδι, ο γενικός αρχηγός είχε πάει στα αποδυτήρια και τους είχε πει, πως θα επιβληθεί πρόστιμο και οι παίκτες είχαν συμφωνήσει, γιατί ανέλαβαν την ευθύνη. Όμως, τώρα διαβάζουν κάθε όρο του συμβολαίου τους και απαιτούν τα χρήματα

Θέλω να ευχαριστήσω, λοιπών, τους Νταμπίζα, Ρομέο, Ταλ, Μετίν, Κατσιαρό και Βενετίδη, που καταλάβανε την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, παρόλο που τους έγινε και μείωση αποδοχών, τάξεως 10-15%.

Αυτός, όμως, που φάνηκε πιο αχάριστος από όλους, ήταν ο Ταυλαρίδης, ο οποίος έχει εξοφληθεί μέχρι στιγμής και ζητάει, για την επόμενη σεζόν, 480.000 ευρώ.

Είναι ο μόνος που πιστεύει πως δεν φέρνει καμία ευθύνη για τον υποβιβασμό της ομάδας. Τον πληρώσαμε και του είπαμε πως μπορεί να φύγει, αν το θέλει, όμως, αυτός ζητάει να πάρει χρήματα, τα οποία δεν έχει δουλέψει, της επόμενης χρονιας, τη στιγμή που κάποιοι δεν παίρνουν ούτε τα 600-700 ευρώ, από τις δουλειές τους.

Μπορεί να τα πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, όμως, η ηθική, η δική μας δεν θα εξαγοραστεί ποτέ! Παρόμοια κινήθηκε και ο Σίμιτς, αλλά και ο Κανόμπιο.

Αυτοί οι άνθρωποι ζητάνε τα χρήματά τους, τη στιγμή που τον χειμώνα, αποφάσισαν να κάνουν εγχείριση και να αφήσουν ξεκρέμαστη την ομάδα, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι τη νέα σεζόν, να κάνουν νέο συμβόλαιο.

Όπως συνέβη και με τον Βελάσκο, που ζητάει το σύνολο των χρημάτων. Έχω μπουχτίσει να κρύβονται τέτοιοι άνθρωποι και να ακούω συνεχώς πράγματα. Φροντίσαμε, για τον Ταυλαρίδη, να πληρωθεί και να μείνει ταυτόχρονα στην ομάδα. Δεν μπορεί να ζητάει χρήματα που δεν έχει δουλέψει και θέλει να φύγει».

Για την ΕΡΓΟ 3: «Η γήπεδο ΑΕ δεν έχει αφήσει απλήρωτο, ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με την ΕΡΓΟ 3. Έχω αφήσει την υπόθεση στους δικηγόρους και θα την φτάσω στα άκρα, προκειμένου να βοηθήσω κάθε Λαρισαίο να πληρωθεί.

Παράλληλα, μέχρι τέλος του Ιουνίου, θα υπάρξει ανακοίνωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος συμμετέχει θα έχει και έμμεση συμμετοχή στο γήπεδο. Θα χαρίσω το 20-25 % του γηπέδου στην ομάδα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».

Λάρισα: Αναστασία Ψύρρα



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved