Γίνεται βιώσιμος…

Γίνεται βιώσιμος…

Ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League, αλλά και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών μπορεί να «αναπνεύσει» και πάλι οικονομικά.

Το ενδιαφέρον όλων στο «τριφύλλι» στρέφεται πλέον προς τις διοικητικές εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με τα οικονομικά της ΠΑΕ, αλλά και με το σχεδιασμό που θα γίνει για τη νέα περίοδο και το ποιοι θα αποτελούν τον Παναθηναϊκό του 2012, ο οποίος καλείται να… «σκοτώσει για να ζήσει», με το σκεπτικό ότι η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα αποφέρει στην ομάδα κέρδη ικανά να εξαλείψουν το μισό σχεδόν άνοιγμα που υπάρχει στα ταμεία της ΠΑΕ.

Τα κέρδη του «σεντονιού»

Οι «πράσινοι» κατάφεραν με το… ντεμαράζ που έκαναν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές των play off να πάρουν την πρώτη θέση και να εξασφαλίσουν με το… καλησπέρα 150.000 ευρώ περίπου, αφού θα πάρουν μέρος στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μάλιστα, οι πιθανότητες του «τριφυλλιού» να βρεθούν στα play off και να εξοικονομήσουν ακόμα 2,1 εκατ. ευρώ περίπου, είναι αυξημένες, αφού θα είναι ισχυροί στην κλήρωση.

Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να περάσουν και από αυτή τη φάση και πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους, τότε θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ συνολικά 17 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα από τη συμμετοχή στους αγώνες, το μπόνους πρόκρισης, αλλά και τα 5 εκατ. ευρώ του market pool της UEFA, σε συνδυασμό με τις εισπράξεις από τα παιχνίδια συμπληρώνουν αυτό το ποσό που ξεπερνάει και κατά 2 εκατ. ευρώ τα χρήματα που ήθελαν να βάλουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι «πράσινοι» μέτοχοι.

Πωλήσεις και αποχωρήσεις

Ένα ακόμα «καυτό» ζήτημα για τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι, είναι και αυτό των πωλήσεων. Το συγκεκριμένο θέμα ίσως αποτελέσει και «δίκοπο μαχαίρι» για την ομάδα, αφού ναι μεν μπορούν να μπουν αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας από την πώληση παικτών όπως οι Σισέ, Τζόρβας, Λέτο και Νίνης, ωστόσο η ομάδα θα χάσει σε ανταγωνιστικότητα και θα τεθεί σε αμφιβολία το πόσο θα μπορεί να «χτυπήσει» την πρόκριση στους ομίλους.

Πρώτος υποψήφιος για πώληση, είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μπορεί να φέρει από 8 ως 12 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ παράλληλα από μια πιθανή του πώληση θα εξοικονομηθούν και τα 2,5 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνειν βάσει συμβολαίου.

Από εκεί και πέρα, υψηλό κασέ, αλλά και καλά χρήματα από μια πιθανή αποχώρησή του, μπορεί να αποφέρει και ο Σεμπάστιαν Λέτο με ένα ποσό κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Αργεντινού να είναι τα χρήματα που εκτιμάται ότι μπορεί να «κερδίσει» ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που μπορούν να αποχωρήσουν, ωστόσο αν υπάρξουν μεγάλα «deal» δεν θα αποψιλωθεί όλος ο κορμός, αφού θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει αδύναμος αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός.

Στα συν, πάντως, για τα «πράσινα» ταμεία, είναι και το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν συμβόλαια υψηλά, για παίκτες που δεν έχουν την ανάλογη αγωνιστική προσφορά, αφού οι Σεϊταρίδης, Γκοβού, Γκαρσία και Πλεσί είναι υποψήφιοι για αποχώρηση, όπως και οι Μάντζιος και Γκαλίνοβιτς που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται από το «τριφύλλι».

Το σχέδιο για του χρόνου

Δεδομένα με την υπάρχουσα κατάσταση, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κάνει τις κινήσεις των τριών προηγούμενων καλοκαιριών. «Βόμβες» και «deal» εκατομμυρίων για παίκτες που θα έρθουν στην Παιανία πολύ δύσκολα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Οι «πράσινοι» θα δουλέψουν περιπτώσεις παικτών που μπορούν να αποκτηθούν με μικρά χρηματικά ποσά ή που θα είναι ελεύθεροι και που παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την ομάδα σε άκρως ανταγωνιστικό επίπεδο.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές των Αμπντούν και Ντουγκλάο από την Καβάλα, Γεωργιάδη από τον Πανσερραϊκό, αλλά και του Ίσμαελ Μπλάνκο, που μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Παράλληλα, οι «πράσινοι» θα κινηθούν και για νεαρούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους αρέσκεται να δουλεύει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που δείχνει να «κερδίζει» την παραμονή του, μετά την επιτυχή κατάληξη των play off.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved