Champions... Gilberto!

Champions... Gilberto!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας των Play Offs. Σκόρερ στο αντίο ο Ζιλμπέρτο, αλλά από θέση οφσάιντ.

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της πρώτης θέσης των play off που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι από το βράδυ της Κυριακής (22/05) ο Παναθηναϊκός, καθώς πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 1-0 που τον έφερε στους 10 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερους τους Θεσσαλονικείς με 9.

Στην 3η θέση με 8 έπεσε η «Ένωση» μετά την ήττα της στον Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, που έφτασε τους 6 βαθμούς.

Αποθέωση για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στο τελευταίο του, όπως όλα δείχνουν, παιχνίδι, μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και πέτυχε το γκολ που έλυσε το «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του ΠΑΟΚ. Χειροκροτήματα και για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κατά την αντικατάστασή του, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ζητά τη νίκη επί της ΑΕΚ και να αποδοκιμάζει τους μετόχους της ΠΑΕ.

«Εκπλήξεις» από Ζεσουάλδο

Τη σίγουρη απουσία του Κατσουράνη, αλλά όχι τη χρησιμοποίηση του Καραγκούνη φανέρωσε ο Φερέιρα στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Σιμάο πήρε τη θέση του τιμωρημένου Πατρινού, ενώ στην άμυνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν ήταν στο αρχικό σχήμα με τον Γιόσου Σαριέγκι να παίρνει τη θέση του δίπλα στον Σεντρίκ Καντέ και τον Νίκο Σπυρόπουλο να δίνει κανονικά το «παρών» στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τον Πορτογάλο τεχνικό που είχε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Λουκά Βύντρα και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Λέτο στο αριστερό άκρο και τον Νίνη στο δεξί να πλαισιώνουν τον Λουίς Γκαρσία που αγωνίστηκε στην «πλάτη» του Σισέ.

Καμία έκπληξη από Χάβο

Αντίθετα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έκανε καμία αλλαγή στα πλάνα του σε σχέση με ό,τι δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κώστας Χαλκιάς, ενώ οι Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Έτο αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά.

Στη μεσαία γραμμή, ο Τσουκαλάς ήταν αυτός που πήρε τη θέση του τιμωρημένου Πάμπλο Γκαρσία και αγωνίστηκε στο πλευρό του Βίκτορ Βιτόλο, ενώ στο αριστερό άκρο διατήρησε τη θέση του ο Βιεϊρίνια με τον Σαλπιγγίδη να κινείται στη δεξιά πτέρυγα. Ο Φωτάκης, ήταν αυτός που τοποθετήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Δυναμικό ξεκίνημα, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλησε και κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να τελειώσει τις όποιες φάσεις δημιούργησε. Τα μακρινά σουτ των Βύντρα και Νίνη δεν ήταν αρκετά για να νικήσουν τον Χαλκιά, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με κάποιες αντεπιθέσεις να φανεί επικίνδυνος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η φάση που σίγουρα σημάδεψε το πρώτο μέρος, έγινε στο 25’ όταν ο Τάσος Κάκος είδε την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Τσιρίλο και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο ωστόσο ανακάλεσε όταν συμβουλεύτηκε τον βοηθό του, απόφαση σωστή ουσιαστικά, καθώς ο Ιταλός δεν είχε κάνει παράβαση. Από εκεί και πέρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή, αλλά να κάνει αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και να μην τελειώνει τις φάσεις, κύλησε όλο το πρώτο μέρος.

Λάζαρος αντί Γκαρσία…

Ο Φερέιρα βλέποντας τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει με την ανάπτυξη από τον άξονα, πέρασε στο παιχνίδι τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Λουίς Γκαρσία, θέλοντας να επιτεθεί πλέον από τα άκρα με τον Έλληνα μέσο από δεξιά και τον Λέτο αριστερά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να γίνουν πιο κινητικοί και να κάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η πρώτη ήταν με ένα φάουλ του Αργεντινού στο 49’, που πέρασε λίγο άουτ και η δεύτερη στο 54’, όταν ο Λέτο ξανά με ένα αριστερό βολέ ανάγκασε τον Χαλκιά σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Καραγκούνη και τον Μαρίνο να περνούν στο ματς αντί των Νίνη και Σπυρόπουλου, κάτι που λειτούργησε για το «τριφύλλι» και έφερε ακόμα περισσότερο τη δράση προς τα καρέ του Χαλκιά. Οι προσπάθειες του Σισέ και του Λέτο δεν είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο το γκολ ήρθε… με τον καλύτερο τρόπο.

Χάρισε σεντόνι στο αντίο

με γκολ οφσάιντ...

goal

Ήταν το 74ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν μετά από στημένη φάση των «πράσινων» που έφερε αναταραχή στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (από θέση οφσάιντ, τη στιγμή που έκανε το σουτ ο Τζιμπρίλ Σισέ) νίκησε τον Χαλκιά και έβαλε … «φωτιά» στο ΟΑΚΑ που σύσσωμο τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. 

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό που «έκατσε» κάπως μετά το γκολ κι έτσι ο κόσμος πήρε αφορμή στις εξέδρες για συνθήματα κατά των μετόχων.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να βγει και ο ΠΑΟΚ από το καβούκι του και να αναζητήσει με κάποιες αντεπιθέσεις την ισοφάριση και σε μια από αυτές στο 85’ μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια λίγο έλειψε το πλασέ του Μουσλίμοβιτς να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, ωστόσο η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ως το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, δεν άλλαξε κάτι στο ΟΑΚΑ με το φινάλε να βρίσκει τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν την πολύ σημαντική αυτή νίκη και τον κόσμο να αποθεώνει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που χάρισε το τρίποντο στο, όπως όλα δείχνουν, αντίο του προς τον «πράσινο» κόσμο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία των Τζιμπρίλ Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γιώγου Καραγκούνη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μαζεύτηκαν μετά τη λήξη του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου και χαιρέτησαν τον κόσμο που βρέθηκε κοντά στην ομάδα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδια για φέτος.

Θυμηθείτε LIVE την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ

Θυμηθείτε το pregame του αγώνα πατώντας ΕΔΩ



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved