«Να γίνουμε πιο δυνατοί»

«Να γίνουμε πιο δυνατοί»

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Κέρκυρα, μίλησε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Στον πάγκο του ΑΟΚ θα συνεχίσει να κάθεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοικούντων την ομάδα. Ο 42χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξέδρα» και αποκαλύπτει τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

-Έπειτα από μια σειρά καθημερινών επαφών με τη διοίκηση, ανανεώσατε τη συνεργασία σας  με τον ΑΟΚ και τη νέα σεζόν. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν…

«Ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε εδώ και καρό. Κανείς δεν ήθελε να ληφθεί μια βιαστική απόφαση. Όλα έπρεπε να συζητηθούν διεξοδικά και, όπως είπατε, τέλος καλό, όλα καλά. Φέτος φέραμε μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και το νησί. Και με τη θέληση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και τη διοίκηση, δώσαμε τα χέρια και αρχίζουμε μαζί μια νέα προσπάθεια».

-Τι τίτλο θα δίνατε στους έξι μήνες, που είστε στη Κέρκυρα;

«Ήταν έξι μήνες όμορφοι, με πολλές συγκινήσεις, εντάσεις και χαρές. Έξι μήνες κατά τους οποίους έμαθα πολλά και με γέμισαν ως άνθρωπο και προπονητή».

-Να υποθέσω  ότι με τον Γιώργο Λιμπάντση και τους συνεργάτες του είχατε τους ίδιος στόχους…

«Ακριβώς. Τόσο εγώ, όσο και η διοίκηση έχουμε ακριβώς τους ίδιους στόχους, κοινή φιλοσοφία μια πάνω σε αυτό βασίστηκε και η ανανέωση της συνεργασίας μας. Όταν δύο πλευρές έχουν τελείως διαφορετικές βλέψεις και απόψεις, δεν μπορούν να συμπορευτούν με επιτυχία. Εμείς έχουμε τους ίδιους στόχους, πλάνο, όραμα και κοινό τρόπο σκέψης».

-Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς και τις μεταγραφές έχει γίνει κάποια συζήτηση;
«Οι συζητήσεις είχαν αρχίσει εδώ και ημέρες, πριν ακόμη ανακοινωθεί η συνέχιση της μεταξύ μας συνεργασίας. Δεν θέλαμε να χαθεί χρόνος. Έχω μιλήσει με την διοίκηση και έχω δώσει πλάνο για τη νέα χρονιά».

-Υπάρχουν αρκετοί παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν σε λίγες ημέρες. Τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτούς;

«Είναι λογικό, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, αρκετοί παίκτες θα έρχονται και αρκετοί θα φεύγουν σε μια ομάδα. Ξέρω ποιους παίκτες θέλω να κρατήσω και ποιοι πρέπει να φύγουν. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν θέλω να έρθουν τα πάνω κάτω και να αρχίσουμε από το μηδέν».

-Δεν είστε δηλαδή οπαδών των ριζικών αλλαγών…

«Δεν νομίζω ότι βοηθούν . Και αν θέλουμε να κρατήσουμε κάποια καλά φετινά στοιχεία, δεν πρέπει να προβούμε σε ριζικές αλλαγές. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ίδια φιλοσοφία με τη διοίκηση»

-Κάνοντας απολογισμό των έξι μηνών που είστε στην ομάδα, τι θα κρατούσατε ενόψει της νέας χρονιάς και τι θα αφήνατε πίσω;

«Χαίρομαι πολύ που στα στοιχεία που θέλω να κρατήσουμε είναι το καλό κλίμα των αποδυτηρίων. Μέσα σε λίγο καιρό αυτή η ομάδα έδεσε σαν οικογένεια και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. Αν διατηρήσουμε αυτό το κλίμα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

- Αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία που είχατε με τους παίκτες σας άφησε πολύ ικανοποιημένο.

«Πάρα πολύ. Με τους παίκτες μου είχαμε απίστευτη χημεία. Τους εκτιμώ και με εκτιμάνε. Είχα θέσει από την αρχή της συνεργασίας μας κανόνες, τους οποίους όλοι υπάκουσαν και σεβάστηκαν. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Για τον λόγο αυτόν, όχι μόνο δεν πρέπει να κάνουμε ριζικές αλλαγές, αλλά πρέπει να προσέξουμε και πολύ τους παίκτες που θα έρθουν, για να μη χαλάσει το καλό κλίμα».

-Τι πρέπει δηλαδή να προσέξετε πολύ στις μεταγραφικές κινήσεις;

«Θέλω να έρθουν παίκτες που, εκτός από πείρα και δίψα για ποδόσφαιρο, θα είναι και άψογοι ως χαρακτήρες. Πρέπει να προσέξουμε πολύ, ώστε το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει στα αποδυτήρια να μη χαλάσει από κανέναν. Δεν θα το επιτρέψω».

-Τι πρέπει να βελτιώσετε ως ομάδα τη νέα χρονιά;

«Πρέπει να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση και με τις μεταγραφές που θα κάνουμε. Να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί».

-Οι προπονήσεις μέχρι πότε θα συνεχιστούν;

«Θέλω μέχρι και τις 20 Μαΐου να κάνουμε κανονικά προπονήσεις. Κατόπιν, όλοι οι παίκτες θα περάσουν από κάποιες εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και, βάσει των αποτελεσμάτων τους, θα δώσω σε κάθε ποδοσφαιριστή το δικό του πρόγραμμα που θα το ακολουθεί κατά γράμμα».

-Η καλοκαιρινή προετοιμασία πότε θα αρχίσει;

«Στις 4 Ιουλίου θα επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις. Θα γίνουν πάλι κάποια τεστ για να δούμε αν και κατά πόσο ακολούθησαν τα ατομικά τους προγράμματα και αμέσως αρχίζουμε δουλειά».

- Στόχος για τη νέα χρονιά θα είναι και πάλι η παραμονή;

«Ακριβώς. Θα είναι λάθος να πούμε ότι θέλουμε κάτι παραπάνω. Αρχίζουμε με στόχο μια άνετη παραμονή στη Super League.  Μετά, ό,τι καλύτερο προκύψει, θα είναι καλοδεχούμενο».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved