«Ψυχραιμία στις προκλήσεις»

«Ψυχραιμία στις προκλήσεις»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Σαρρής, μίλησε για τα όσα λέχθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Διοίκησης της ΠΑΕ (9/05).

Μερικές ώρες μετά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παρέθεσε το ΔΣ της ΠΑΕ Άρης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της διετούς θητείας της, ο Δημήτρης Σαρρής φιλοξενήθηκε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου και στην εκπομπή του Super 3 όπου αναφέρθηκε στην χθεσινή (9/05) συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σαρρή στον «ΑΡΗΣ FM»:

«Είχαμε εξαγγείλει κάποια πράγματα πριν από δύο χρόνια στο Σώμα της Λέσχης Φίλων Άρη, ζητώντας να αναλάβουμε το χρίσμα της διοίκησης της ΠΑΕ. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους αυτά τα δύο χρόνια, καταρρακώσαμε ακόμα και την προσωπικότητά μας, βάζοντας πάνω από όλα το καλό του συλλόγου, σε όλα αυτές τις συκοφαντίες που ακούγονταν εις βάρος του Άρη αλλά και εις βάρος μας» είπε αρχικά ο κ. Σαρρής και συνέχισε: «Ο Άρης δεν είναι κάποιο «μικρομάγαζο» για να απαντάμε καθημερινά σε αυτά που ακούγονται. Οφείλουμε να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι και κατά περιόδους να δίνουμε εξηγήσεις στον κόσμο μας και πολύ περισσότερο, στα μέλη της Λέσχης.

Κατορθώσαμε να κλείσουμε τα περισσότερα ανοιχτά «μέτωπα» ώστε να μη σέρνεται ο Άρης στα δικαστήρια για το παραμικρό. Τις λίγες, και πιο σοβαρές υποθέσεις, που δεν καταφέραμε να κλείσουμε συμβιβαστικά, τις φτάσαμε σε ένα σημείο ώστε η ΠΑΕ να έχει μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης.

Επιπλέον, ξεκαθαρίστηκαν πολλά πράγματα για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από ότι δύο χρόνια πριν, όταν υπήρξε από εμάς η ανάληψη της διοίκησης, ενώ καταρρίφτηκαν, με νούμερα, όσα ψευδή έχουν αναφερθεί για υψηλό μπάτζετ, μεγάλο κόστος ταξιδίων, άσχημη κατάσταση της Άρης Εμπορική.

Από «μικρομάγαζο», λοιπόν, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έγινε εταιρία, με κατανομή ρόλων και καθημερινή προσπάθεια για το καλύτερο του συλλόγου».

Αναφορικά με την υπόθεση κατοχύρωσης του σήματος της ΠΑΕ είπε: «Αυτό που αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, το οποίο παραποιήθηκε εντέχνως την επόμενη μέρα, είναι ότι έπρεπε να κατοχυρώσουμε το σήμα της Άρης ΠΑΕ. Το σήμα του Άρη ανήκει στον ΑΣ Άρης, το σήμα της Άρης ΠΑΕ, στην Άρης ΠΑΕ, το σήμα της Άρης ΚΑΕ, στην Άρης ΚΑΕ, το σήμα του Super 3, στον Super 3.

Διαπιστώσαμε με τον κ. Χριστοφορίδη ότι η 10ετία της κατοχύρωσης, είχε λήξει. Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, γιατί έπρεπε να επανασυστήσουμε τον φάκελο, καθώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά φάκελοι νομικών υποθέσεων στην ΠΑΕ Άρης.

Το ξαναλέω, επειδή κάποιοι μάλλον δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική, ότι κατοχυρώσαμε το σήμα της Άρης ΠΑΕ, το οποίο θα μπορούσε ο κάθε ένας να εκμεταλλεύεται, χωρίς να μπορεί ο ίδιος ο Άρης να αντιδράσει.

Η υπόθεση αυτή ήταν «μια σταγόνα στον ωκεανό» που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά οι «σταγόνες» αυτές ήταν πολλές. Μάλιστα, πολλές από τις υποθέσεις τις μαθαίναμε κατά λάθος (!), επειδή η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε την τιμή να μας ενημερώσει για αυτές, προφανώς με το σκεπτικό ότι μπήκαμε σε κάποιο δικό της «μαγαζί»».

Σχετικά με την υπόθεση Ξηροκώστα πρόσθεσε: «Όταν αναλάβαμε την ΠΑΕ Άρης, η υπόθεση είχε χαθεί και στο εφετείο. Ο Ξηροκώστας ζητούσε 1.500.000 ευρώ, ουσιαστικά, δηλαδή, ο Άρης θα όφειλε να πληρώνει τον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ εφ’ όρου ζωής, αν δεν πηγαίναμε στον Άρειο Πάγο. Δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση από τον επίσημο Άρη.

Η ΕΠΑΕ έκανε αναίρεση και για λογαριασμό του Άρη στον Άρειο Πάγο, που έλαβε υπόψη το απαλλακτικό βούλευμα που είχε εκδοθεί για τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Γράντα.

Με αυτή την εξέλιξη, ελπίζουμε ότι θα δικαιωθούμε στο εφετείο και δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τόσο επιβαρυντικό ποσό για τη λειτουργία της ομάδας».

Στη συνέχεια μιλώντας για τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης τόνισε: «Ήταν επιλογή του κ. Σκόρδα να έχει συνεχώς κατασχέσεις εις βάρος περιουσιακών στοιχείων του Άρη και εις βάρος των χορηγών της ΠΑΕ, γιατί θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορούσαν όσοι είχαν λαμβάνειν από την ΠΑΕ επί προεδρίας του «πατούνε» πάνω σε αυτά.

Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί κάθε περιουσιακό στοιχείο μπορεί να έχει «πάνω του» πολλά βάρη. Άρα, αυτή η δήθεν πρακτική δεν είχε καμία ουσία και βέβαια, στραγγάλιζε οικονομικά τον σύλλογο. Η συμπεριφορά του κ. Σκόρδα ήταν αλαζονική και απαξιωτική προς όλα.

Αυτά τα δύο χρόνια, για παράδειγμα, οι χορηγίες αυξήθηκαν κατά 1.500.000 ευρώ, γιατί μπορέσαμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους οι οποίοι δεν έβρισκαν σημείο αναφοράς με την προηγούμενη διοίκηση.

Στις επερχόμενες εκλογές, τα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη έχουν να επιλέξουν ένα από τα δύο ψηφοδέλτια, καθώς το τρίτο, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί. Οι άνθρωποι που θα λάβουν την πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες, θα έχουν την υποχρέωση να διοικήσουν αφενός μια τεράστια εταιρία, αφετέρου ένα τεράστιο συναίσθημα. Τα πράγματα δεν είναι απλά, αντιθέτως πολύ δύσκολα».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ μιλώντας για την έκτακτη γενική συνέλευση (11/5) αλλά και τις επερχόμενες εκλογές, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Τα μέλη της Λέσχης επιβάλλεται να διαλέξουν αυτούς που εγγυώνται βιωσιμότητα και το καλύτερο δυνατό για τον Άρη. Η ψηφοφορία για τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν χωράνε νοοτροπίες του στιλ «δεν ψηφίζω τον τάδε επειδή είναι Super 3», «δεν ψηφίζω τον δείνα επειδή δεν είναι Super 3», «δεν ψηφίζω τον τρίτο επειδή μιλάει με τον τέταρτο».

Ο Άρης είναι ένα τεράστιο καράβι που έχει να ανταπεξέλθει σε μια μόνιμη φουρτούνα. Η ενότητα που θεωρητικώς ή τεχνηέντως χρησιμοποιεί η άλλη πλευρά, υπάρχει ούτως ή άλλως στον Άρη. Αυτό που ζητάμε είναι περισυλλογή, σκέψη, ευθύνη, για το συμφέρον και την προκοπή του συλλόγου που αγαπάμε.

Στη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα επιδιώξουν την ένταση. Θα προσπαθήσουν να «διαλύσουν» τη συνέλευση, με συνεχείς λεκτικές επιθέσεις. Ζητώ από όλους και ειδικά τα νεότερα παιδιά, που το αίμα τους «βράζει» και ίσως να μη γνωρίζουν τι έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι, δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να απαντηθεί, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της ΠΑΕ Άρης και των θεσμών του συλλόγου. Δεν πρέπει οι «θύτες» ζημιογόνων καταστάσεων για την ομάδα, να μετατραπούν σε «θύματα». Οι προκλήσεις θα είναι πολλές και θα πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ηρεμία μας. Όλα θα αντιμετωπιστούν. Ο Άρης είναι καθαρός, δυνατός, ενωμένος και οι «Εφιάλτες» θα απομονωθούν από μόνοι τους».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved