Ντιόπ: «Θέλω να μείνω»

Ντιόπ: «Θέλω να μείνω»

Η φετινή χρονιά της ΑΕΚ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ευτράπελα, αλλά ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ θέλει να μείνει στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ αποτέλεσε το μεταγραφικό σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού για την Ενωση και ερχόμενος στην Ελλάδα γνώρισε έναν… διαφορετικό ποδοσφαιρικό κόσμο. Χρειάστηκε να περάσει μέσα από καπνογόνα για να δώσει ασίστ, αναγκάστηκε να μπει σε ταξί για να πάει στο γήπεδο, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου, οπαδοί τον… έγδυσαν και τον άφησαν με το σλιπάκι. Όμως ο Ντιόπ αντιλήφθηκε ότι οι οπαδοί που τη μια μέρα τον αποθεώνουν, στην επόμενη ήττα μπορεί να τον βρίσουν, αλλά παρόλα αυτά, μιλώντας στο aekvoice, είναι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και θα ήθελε να παραμείνει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ήρθες σαν μεσσίας στην ΑΕΚ μιας και τέτοια υποδοχή σου επιφύλαξαν οι οπαδοί της. Είσαι ικανοποιημένος από την προσφορά σου;

«Είχα ακούσει από παλιά για την ΑΕΚ. Όταν ερχόμουν στην Αθήνα γνώριζα ήδη κάποια πράγματα για την ομάδα. Στο θέμα της προσφοράς, προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο για να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που είναι πολύ εκδηλωτικοί και προσπαθούν να μας εμψυχώνουν συνέχεια».

Έχεις μεγάλη εμπειρία και γνωρίζεις καλά, πλέον την ομάδα. Πού χρειάζεται ενίσχυση και τί πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να είναι πιό ανταγωνιστική;

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας που πρέπει να ενδυναμωθεί η ομάδα. Η ΑΕΚ έχει πολλούς νέους παίκτες οι οποίοι έχουν καλή προοπτική και μαθαίνουν από εμάς, τους μεγαλύτερους. Κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής αλλά στην πορεία του χρόνου μπορούν να βοηθήσουν. Γενικά μέσα από την ομαδικότητα  πρέπει να κοιτάξουμε να πάμε την ομάδα μπροστά, δουλεύοντας όλοι μαζί και όχι μεμονωμένα. Για παράδειγμα φέτος η ΑΕΚ με τόσα προβλήματα φέτος, είχε καλές και κακές στιγμές, παρόλα αυτά καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός τίτλου».

Ποιός συμπαίκτης σου πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Αρκετοί συμπαίκτες μου θα μπορούσαν να παίξουν. Κάποιοι έχουν ήδη παίξει σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Το θέμα είναι να έχεις αποφασιστικότητα για να πας σε αυτά τα πρωταθλήματα. Να το έχεις μέσα στην καρδιά σου και να πιστέψεις στον εαυτό σου¨».

Ποιά είναι η χειρότερη στιγμή που έζησες στη φετινή σεζόν;

«Χειρότερη στιγμή είναι σίγουρα το 6-0 από τον Ολυμπιακό. Εμείς γιορτάζαμε ακόμα την νίκη στην Τούμπα και την πρόκριση στον Τελικό. Ήταν τεράστιο λάθος γιατί πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Μέχρι τον Τελικό είχαμε ακόμα ένα μήνα και εμείς είχαμε ήδη το μυαλό μας εκεί. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και ήρθε αυτό το βαρύ αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό. Άσχημη στιγμή ήταν επίσης τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε στην έδρα μας από τον Ολυμπιακό Βόλου».

Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι θα πρέπει να πάτε στο γήπεδο με ...ταξί;

«Στην Ελλάδα βλέπεις πολλά πράγματα! Σε ένα χρόνο είδα πάρα πολλά. Οι Έλληνες έχουν διαφορετική νοοτροπία. Σε κάθε χώρα υπάρχει διαφορετική νοοτροπία. Αλλιώς είναι στη Γερμανία, αλλιώς στην Αγγλία και διαφορετική στην Ελλάδα. Εδώ είναι πολύ παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, σε σημείο που κάποιες φορές δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους. Για παράδειγμα στον τελικό ενώ είχαν απομείνει λίγα λεπτά για να τελειώσει ο αγώνας δεν μπορούσαν να περιμένουν και μπήκαν στο γήπεδο. Κάθε μέρα στην Ελλάδα μαθαίνω καινούργια πράγματα! Ξέρω ότι τώρα μας αποθέωσαν που πήραμε το Κύπελλο και αύριο αν χάσουμε μπορεί να μας βρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι».

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι θα χρειαζόταν ποτέ να κάνεις κούρσα μέσα από καπνογόνο για να δώσεις την ασίστ που θα κρίνει ένα ντέρμπι;

«Ήταν πολύ αστείο! Μου κάνουν όλα εντύπωση. Ακόμα και μετά τον τελικό ήρθαν αρκετοί οπαδοί μας που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο  για να μου πάρουν τη φανέλα. Ακόμα και το σορτσάκι. Με έγδυσαν! Ήταν απίστευτο!».

Με ποιόν παίκτη ήρθες πιο κοντά στην ΑΕΚ; Γνωρίζουμε ότι ήσουν φίλος με τον Τζιμπούρ, ο οποίος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για σένα.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα ο Ράφικ με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου. Ήμασταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο στην προετοιμασία στην Αυστρία. Κυκλοφορούσαμε μαζί στην Αθήνα με βοήθησε να γνωρίσω κόσμο γιατί ήταν εξοικειωμένος εδώ. Ζει αρκετά χρόνια εδώ. Μετά έφυγε και πήγε στον Ολυμπιακό. Και τώρα κάνουμε παρέα. Πάμε για φαγητό και συζητάμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε επαγγελματίες. Χάρηκα που κατέκτησε το πρωτάθλημα».

Σε πείραξε που έφυγε με περίεργο τρόπο από την ΑΕΚ;

«Ναι με πείραξε».

Τι άλλαξε η άφιξη Χιμένεθ; Παρατηρήθηκε μεγάλη αστάθεια στην απόδοση της ομάδας.

«Έγιναν πολλές αλλαγές στην ομάδα με τον νέο προπονητή. Ξεκίνησε καλά με εντυπωσιακή νίκη με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Έχει πολύ καλή νοοτροπία και μας τη μεταδίδει σωστά. Μας εμψυχώνει. Είναι πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος και βοήθησε την ομάδα».

Θα μείνεις του χρόνου στην ΑΕΚ;

«Τώρα είμαι στην ΑΕΚ. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Ασχολούμαι μόνο με τα έξι παιχνίδια που ακολουθούν στα πλέι οφ και ανυπομονώ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να μείνω. Είμαι ευχαριστημένος εδώ».

Το καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει φέτος;

«Νομίζω ότι ήταν αυτό με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και στον Τελικό Κυπέλλου».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved