Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1: Λυτρωτής ο Ιντέγε

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1: Λυτρωτής ο Ιντέγε

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τον Ατρόμητο, αλλά το γκολ του Ιντέγε στο 54’ του έδωσε το «τρίποντο» και του επέτρεψε να φύγει αλώβητος από το Περιστέρι.

Η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη ήταν αυτή που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι της, ωστόσο, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως από τον Στόιτσεφ και η δυνατότητα του Ιντέγε να μετουσιώσει σε γκολ την καλύτερη πάσα που πήρε μέσα στην περιοχή, έδωσε στο «συγκρότημα» του Πάουλο Μπέντο τη νίκη για την 9η αγωνιστική, ανοίγοντας παράλληλα την… ψαλίδα από τους διώκτες του στους επτά βαθμούς, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ατρόμητου, έπειτα από τέσσερα θετικά αποτελέσματα, αλλά και η πρώτη του Γιώργου Κορακάκη στον πάγκο της ομάδας της δυτικής όχθης. Πάντως, οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται για μερικές υποδείξεις του Δελφάκη και των βοηθών του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία για να πετύχουν ένα τέρμα. Στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά και μερικές στιγμές που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις υποδείξεις του Δελφάκη και των βοηθών του. Μάλιστα, στο 7’ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ντα Κόστα μέσα στην περιοχή, έπειτα από προσπάθεια του Στόιτσεφ, σε μία φάση που ο Σέρβος ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, που δεν καταλογίστηκε.

Η… απάντηση των Πειραιωτών ήρθε τρία λεπτά αργότερα, σε μία αντεπίθεση, όταν ο Ρέτσος βρήκε τον Ελιουνούσι, αυτός σέντραρε, όμως, η κεφαλιά του Ιντέγε ήταν αδύναμη και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Νορβηγός απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Για την ομάδα του Κορακάκη, μεγάλος κίνδυνος για την αντίπαλη εστία ήταν ο Στόιτσεφ, ο οποίος έκανε ότι… ήθελε την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού.

Πάντως, στο 19’ ο Σέρβος έχασε μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν πήρε την μπάλα από τον Λε Ταλέκ, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση, έφυγε άουτ, και στο 25’ έπειτα από νέα μπαλιά του Γάλλου, δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Στο 27’ ήταν η δεύτερη φορά που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όταν ο Λε Ταλέκ σκόραρε, αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Η… τρίτη ήταν στην εκπνοή, όταν ο Κεϊτά βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Δελφάκης έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Αφρικανό για «θέατρο».

Εκκίνηση με γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, ήτοι με γκολ. Ήταν το 54ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας, όταν ο Φορτούνης έκανε την μπαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Ατρόμητου, ο Ιντέγε ήταν μόνος του και με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Γκορμπούνοφ, γράφοντας το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να πιέσουν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως, δεν κατάφεραν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην εστία του Καπίνο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία, αυτή την φορά με το σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 65’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 70’ ο Ιντέγε έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε.

Στα τελευταία λεπτά του ματς οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και στο 81’ έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Λε Ταλέκ πήρε την κεφαλιά, ο Στόιτσεφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Καπίνο τον σταμάτησε.

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κατράνης, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Ουμπίντες, Στόιτσεφ (85' Παπαδόπουλος), Κεϊτά, Μπάγκα (64' Μπρίτο), Βασιλείου (72' Λημνιός), Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (85' Πάρντο), Φορτούνης (89' Ρομαό), Σεμπά, Ιντέγε.



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των ηρώων που «άλωσαν» την Πόλη (vids+pics)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved