Ιστορίες «ερυθρόλευκης» τρέλας (photos)

Ιστορίες «ερυθρόλευκης» τρέλας (photos)

Τα... σκηνικά που μετέφεραν τα ματς από τον αγωνιστικό χώρο στα αποδυτήρια του Ρέντη!

Η ήττα του Ολυμπιακού από τον ΑΠΟΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφερε εκνευρισμό στις τάξεις των ερυθρολεύκων. Όταν ο Πάολο Μπέντο θέλησε να κάνει αλλαγή τον Μαρίν, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός κούνησε το δάχτυλό του σε μια προσπάθεια να δείξει την αντίθεσή του στην απόφαση του προπονητή.

Λίγο αργότερα η κάμερα «συνέλαβε» τον Τσόρι Ντομίνγκεζ να δυσφορεί για το γεγονός ότι δεν θα έμπαινε στο χορτάρι για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να ισοφαρίσουν τους Κύπριους. Τα περιστατικά αυτά έδωσαν ακόμα πιο βαρύ τόνο στην ήττα του Ολυμπιακού, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο.

Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν καλά από... φουρτούνες, αφού το βράδυ της Πέμπτης δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων στραβώνουν με τους προπονητές τους. Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μάθει να ζουν στο «κόκκινο» αφού στο παρελθόν ήταν πολλές οι φορές που κάποιος προπονητής γινόταν αποδέκτης δυσφορίας των αθλητών του.

Το Onsports θυμήθηκε μερικές χαρακτηριστικές ιστορίες ερυθρόλευκης... τρέλας και σας τις παρουσιάζει:

Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο αρχηγός της μανούρας!

Ήταν το καλοκαίρι του 1999 ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς έβαζε την υπογραφή του στο αστρονομικό για την εποχή συμβόλαιο που του είχε προσφέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Εκείνη την περίοδο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήθελε να κάνει ηχηρές μεταγραφές και στο λιμάνι είχαν έρθει ο Σλοβένος παιχταράς που διέπρεψε με τη φανέλα της Πόρτο και ο Τζιοβάνι ο οποίος έπαιζε στην Μπαρτσελόνα.

Όμως ο ατίθασος χαρακτήρας του Ζάχοβιτς δεν είχε αργήσει πολύ να φανεί. Ο Ζλάτκο είχε γίνει αλλαγή σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και πηγαίνοντας στον πάγκο είχε πετάξει τη φανέλα του επιδεικτικά προς τον τότε τεχνικό του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μάλιστα ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έμεινε εκεί, αφού όταν πέρασε δίπλα από τον σερβοέλληνα, του είχε ψάλλει και μερικά... γαλλικά, δείχνοντάς του ότι δεν θα περνούσαν καλά μαζί. Τελικά νικητής βγήκε ο Ζάχοβιτς, αφού λίγο καιρό αργότερα ο Μπάγεβιτς έχασε την θέση του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζλάτκο την επόμενη σεζόν μπινελίκωσε και τον Αλμπέρτο Μπιγκόν, σε μια κίνηση που έκανε το ποτήρι να ξεχειλήσει και ανάγκασε την ΠΑΕ να τον στείλει δανεικό στην Μπενφίκα. Α, και να απολύσει και τον Ιταλό τεχνικό...

Μαντζουράκης – Χούτος

Ο Λάμπρος Χούτος είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2000-2001 και είχε όλες τις περγαμηνές να διαπρέψει με τα ερυθρόλευκα. Ωστόσο η απόφαση του Γιάννη Μαντζουράκη να μην τον χρησιμοποιεί στην Ευρώπη είχε εξοργίσει τον βραχύσωμο επιθετικό, με αποτέλεσμα μια μέρα στην προπόνηση ο ποδοσφαιριστής να ξεστομίσει προς τον προπονητή του την περίφημη ατάκα: «Μην έρχεσαι κοντά μου, βρωμάνε τα χνώτα σου». Ο Μαντζουράκης έστειλε στη διοίκηση τον παίκτη του, όμως όταν η ΠΑΕ ανακοίνωσε την τρίμηνη διακοπή του συμβολαίου στον έλληνα επιθετικό, ο πατέρας του και μάνατζέρ του είχε κάνει την περίφημη δήλωση «Πώς γίνεται να μην παίζουν οι Πόρσε και να αγωνίζονται τα ποδήλατα» επειδή τη θέση του βασικού επιθετικού κατείχε ο Αλέξης Αλεξανδρής. Κάπου εκεί, ο Λάμπρος ξέχασε ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό.

Ο Μπάγεβιτς και ο Ριβάλντο

Το είχε η μοίρα του του σερβοέλληνα να κοντράρεται με τα αστέρια της ομάδας. Κατά τη δεύτερή του θητεία στον Ολυμπιακό, ο «Ντούσκο» συνέπεσε με τον Ριβάλντο, ο οποίος ήταν ο πλέον ξακουστός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη χώρα μας.

Τη σεζόν 2004-2005 ο Ολυμπιακός φέρνει «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο Ριβάλντο αρχίζει να δείχνει τις προθέσεις του σχετικά με τον τεχνικό του: «Έτσι όπως παίζουμε, δεν θα βγούμε ούτε πέμπτοι» είχε πει στις δηλώσεις του στα αποδυτήρια. Τρεις μήνες μετά ο Ρίμπο ξαναχτύπησε, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται προπονητή με ευρωπαϊκή νοοτροπία και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προλαβαίνει τη διοίκηση και φεύγει μόνος του από το λιμάνι.

Ο Βαλβέρδε με τον Λέτο

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα επεισόδια σε αγωνιστικό χώρο, ήταν η κίνηση του Λέτο το 2008 να κλοτσήσει τα μπουκάλια οδεύοντας προς τον πάγκο, σε παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής είχε πειστεί από τον ισπανό τεχνικό να δοκιμάσει την καριέρα του στην Ελλάδα, ωστόσο η σχέση τους ράγισε αμέσως. Η πρώτη αφορμή ήταν όταν σε φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό ο Βαλβέρδε τον έκανε αλλαγή στο 20' και του έβαλε τις φωνές. Η τελευταία τους «σύγκρουση» που ήταν και η καθοριστική για το μέλλον του Λέτο στου Ρέντη ήταν όταν ο Βαλβέρδε αποφάσισε να τον αφήσει εκτός αποστολής σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τον Λέτο να βρίζει στην προπόνηση τόσο τον προπονητή του, όσο και τον βοηθό του, Γιόν Αστιάθου.



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved