«Δε φοβόμαστε τον έλεγχο»

«Δε φοβόμαστε τον έλεγχο»

Το ότι ο Ηρακλής δε φοβάται τους ελέγχους της επιτροπής αδειοδότησης επισήμανε ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ , Γιάννης Τάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, o κ. Τάκης υποστήριξε ότι ο «γηραιός» έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ έτσι ώστε να δοθεί άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι δε φοβάται τους ελέγχους αρκεί να είναι ουσιαστική και προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Χρειάζεται κάποιες συμπληρωματικές διευκρινήσεις που στείλαμε σήμερα το πρωί. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η ιστορία γιατί ο Ηρακλής είχε ταλαιπωρηθεί και πέρσι. Έχουμε και την εμπειρία από πέρσι και θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει γρήγορα», είπε αρχικά ο Γιάννης Τάκης για τα επιπλέον έγγραφα που ζητήθηκαν από την ΠΑΕ Ηρακλής.

Όσο για το τι έγγραφα είναι αυτά, σχολίασε: «Είναι μια σειρά από διευκρινίσεις που πρέπει να παρουσιαστούν τεκμηριωμένα. Εμείς τα ετοιμάσαμε, τα στείλαμε και ελπίζω σήμερα η επιτροπή να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για εμάς που μας αφορά και περισσότερο».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Τάκης πρόσθεσε: «Ο Ηρακλής έχει ένα βαρύ φορτίο από το παρελθόν, που περιλάμβανε οφειλές σε ποδοσφαιριστές και ανθρώπους που πέρασαν από την ομάδα με αποτέλεσμα τώρα να ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο από άλλες ομάδες από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης που έχει ξεκινήσει η ΕΠΟ στα πλαίσια της εναρμόνισης με τους κανόνες της UEFA. Εμείς δε φοβόμαστε αυτή τη διαδικασία γιατί είναι καλό να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι».

Όσο για τις ως τώρα κινήσεις της διοίκησής του, σχολίασε: «Μπήκαμε στον Ηρακλή με τη μορφή διοίκησης πρωτοδικείου, σε δύσκολες συνθήκες και σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της ομάδας. Αυτό μας αναγκάζει να έχουμε περισσότερες… στροφές στο δρόμο μας, αν λάβουμε υπόψη και τη δύσκολη συγκυρία που υπάρχει γενικά με την οικονομία στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής ρωτήθηκε για το αν αισιοδοξεί για την άδεια και επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας: «Μέχρι να τελειώσει κάτι καλό είναι να μην είμαστε εφησυχασμένοι και να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα».

Για το αν τα στάνταρ που ζητάει πλέον η ΕΠΟ και η UEFA είναι υψηλά, τόνισε: «Έχει ψηλά και ζόρικα στάνταρ, για να μιλάμε με τη γλώσσα της πραγματικότητας. Νομίζω ότι αν θέλουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τα στάνταρ που ισχύουν παντού. Είναι δύσκολο, ταλαιπωρεί ομάδες όπως ταλαιπωρεί και εμάς, αλλά είναι βήμα εμπρός. Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον από αυτό».

Ενώ για το τι έχει σκοπό να κάνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, υποστήριξε: «Η δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε μια ισορροπία και μια ηρεμία στον Ηρακλή που ταλαιπωρήθηκε από διοικητικές αλλαγές και διοικητική ανυπαρξία. Είναι καθοριστική χρονιά γιατί η διοίκηση πρωτοδικείου έχει συγκεκριμένο σκοπό και ρόλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε πολλά χρόνια μπροστά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι. Ο Ηρακλής κουβαλάει μια ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα. Από την άλλη πρέπει να αναδιοργανώσουμε το σωματείο για να εναρμονιστεί με τις ανάγκες της εποχής».

Για να συμπληρώσει παράλληλα πως: «Η διαδικασία της αδειοδότησης είναι η μόνη που φέρνει το ελληνικό ποδόσφαιρο κοντά στο ευρωπαϊκό, γιατί σε άλλα πράγματα φοβάμαι ότι δε θα πλησιάσουμε ποτέ».

Όσο για τα προβλήματα του Ηρακλή και την… παραλίγο αποχή των παικτών, τόνισε: «Δεν είναι θέμα επιτυχίας που δεν απείχαν οι παίκτες. Ζούμε σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας και στη χώρα μας η οικονομία έχει μπει στη καθημερινότητα. Κάθε επαγγελματίας θέλει να διασφαλίσει το μέλλον του, έτσι και οι ποδοσφαιριστές. πολλές ομάδες πέρασαν δύσκολες στιγμές, τα πράγματα είναι λίγο μεγεθυμένα σε εμάς γιατί και αρκετοί παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, είχαν ταλαιπωρηθεί και αλλού».

Για την τωρινή κατάσταση του Ηρακλή, σχολίασε: «Σιγά-σιγά φτάνουμε σε μια κατάσταση όπου θα υπάρξει ισορροπία σε αυτά που θέλουμε για την ομάδα και σε αυτά που έχουμε πει. Ο Ηρακλής αρχικά στο μυαλό πολλών ήταν το πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί, όμως η φανέλα είναι βαριά».

Σε ερώτηση για το αν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς, δήλωσε: «Εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε ανεξάρτητα από αυτό που μπορεί να συμβαίνει και να την ξεστρατίζει. Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα να σχεδιάσουμε αυτό που πρέπει να γίνει, στο χρόνο που πρέπει να γίνει. Τώρα που έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, έχουμε ποιο καθαρή εικόνα για το που θα ενισχυθεί η ομάδα. Μετά από εννιά μήνες είμαστε πιο έμπειροι, δεν είχαμε καμιά μεγάλη παραγοντική παρουσία».

Για το αν έφυγε ο Ελευθερόπουλος, απάντησε: «Δεν έφυγε ο Ελευθερόπουλος. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι που τον είχαμε τον Δημήτρη όλη την χρονιά. Έχει αποδείξει τι παιδί είναι και τι επαγγελματίας είναι. Όλη τη χρονιά ήμασταν τυχεροί που είχαμε αθλητές όπως ο Ελευθερόπουλος. Όταν ξεπεράσουμε τη φουρτούνα που περνάμε τώρα, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι να δούμε τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει, αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά και θα δούμε πως θα πορευτούμε στο μέλλον».

Ενώ τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά μας, γιατί το σημαντικό δεν είναι να σχεδιάζεις αλλά να υλοποιείς. Από εκεί και πέρα, υπάρχει χρόνος, θα δούμε τι χρειάζεται η ομάδα και που πρέπει να κινηθούμε, για να πράξουμε ανάλογα».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved