Παναθηναϊκός: Αυτοί πρέπει να βγουν μπροστά για το πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός: Αυτοί πρέπει να βγουν μπροστά για το πρωτάθλημα!

Περισσότερους από 1328 αγώνες σε top επίπεδο έχουν οι παίκτες – ηγέτες του Παναθηναϊκού και πρέπει να βγάλουν την εμπειρία τους στο χορτάρι καθώς καλούνται να λάβουν… δράση

Αν και η χρονιά για τον Παναθηναϊκό κινδύνευσε να καταστραφεί πριν καν αρχίσει, το «τριφύλλι» οφείλει να σηκώσει κεφάλι και να δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό είναι και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ομάδα, για να… ξεπλύνει μέρος της ντροπής που βίωσαν άπαντες με τον αποκλεισμό από… κάποια Καμπάλα. Ο τίτλος είναι αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό και για να τον κατακτήσει θα πρέπει να εκμεταλλευτεί όλα τα «όπλα» που διαθέτει.

Ένα από αυτά, ίσως και το πιο σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, είναι η προσωπικότητα και η εμπειρία που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ. Στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές. Με προεξάρχοντα τον Μάικλ Εσιέν, που ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο με την πράσινη φανέλα, φυσικό ηγέτη τον Μάρκους Μπεργκ αλλά και ποδοσφαιριστές με παραστάσεις όπως οι Μλάντεν Πέτριτς, Ντάνιελ Πράνιτς και Σέρχιο Σάντσεθ.

Οι παίκτες αυτοί, είναι εκείνοι που τώρα οφείλουν να βγουν μπροστά. Με την εμπειρία τους και την ποιότητα που έχουν, να οδηγήσουν την ομάδα σε συνεχόμενες νίκες και φυσικά να πανηγυρίσουν στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου. Είναι, αν μη τι άλλο, ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει… χιλιάδες… ώρες πτήσεις σε κορυφαία πρωταθλήματα. Μιλάμε για αγώνες σε τρομερά υψηλό επίπεδο, όταν αναφερόμαστε σε Bundesliga, Premier League, Primera Division, Serie A, Ligue 1 και φυσικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΜΑΙΚΛ ΕΣΙΕΝ

1274806

Μιλάμε για το πλέον… γυαλιστερό «έκθεμα» στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ό,τι και να γράψει για την εμπειρία, την προσωπικότητα και την ποιότητα του Γκανέζου σούπερ σταρ θα είναι λίγο. Ο Μάικλ Εσιέν είναι αναμφίβολα ότι πιο ισχυρό διαθέτει το «τριφύλλι» σε αυτή την κατηγορία, αφού έχει να επιδείξει 346 αγώνες σε υψηλότατο επίπεδο πρωταθλημάτων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς και 76 ματς για το Champions League το οποίο έχει κατακτήσει. Οι παραστάσεις του 32χρονου αμυντικού χαφ, αναλύονται σε 168 αγώνες για την Premier League, 137 αγώνες για τη Ligue 1 της Γαλλίας, 21 παιχνίδια στην Primera Division και 20 παιχνίδια στη Serie A της Ιταλίας. Δεν χρειάζονται περισσότερες… συστάσεις για το πόσα θα δώσει η παρουσία του στον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια για πρωτάθλημα!

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ

1300035

Είναι αναμφίβολα ο ηγέτης της ομάδας την τελευταία τριετία και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δίνει ασφάλεια. Ο Μπεργκ κάνει… για πλάκα τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας δείξει στο παρελθόν την ποιότητά του και σε σπουδαιότερα πρωταθλήματα. Ο Σουηδός στράικερ, εκτός από τις εμφανίσεις που έκανε στην Γκέτεμποργκ μια από τις πρωτοκλασάτες ομάδες στην πατρίδα του, έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις σε Ολλανδία και Γερμανία. Όπου αποκόμισε παραστάσεις που τον κάνουν να είναι… πολλές σκάλες πάνω από κάθε άλλο επιθετικό στην Ελλάδα. Ο Μπεργκ έχει αγωνιστεί 81 φορές στην Eredivisie κι έχει «ματώσει» τα δίχτυα, όπως έκανε και στα 54 παιχνίδια που έδωσε για τη Bundesliga όντας ποδοσφαιριστής του Αμβούργου.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ

1300041

Αν και δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα φέτος, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την ποιότητα και τις παραστάσεις που έχει ο Κροάτης. Ο Πράνιτς είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του ρόστερ, έχοντας παραστάσεις που λίγοι διαθέτουν όχι απλά στον Παναθηναϊκό αλλά συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίζοντας σε 194 παιχνίδια υψηλότατου επιπέδου, ο Πράνιτς διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να βοηθήσει την ομάδα. Με 129 παρουσίες στην Eredivisie της Ολλανδίας, 55 στη Bundesliga και 10 στην Primera Division, χωρίς να υπολογίζονται οι 21 παρουσίες στο Champions League το οποίο κατέκτησε με τη Μπάγερν και οι 41 στο Europa League, αν μη τι άλλο, είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Αναστασίου, για αυτό και τον εμπιστεύεται συχνά ακόμα και σε ειδικές αποστολές εντός του γηπέδου.

ΜΛΑΝΤΕΝ ΠΕΤΡΙΤΣ

1289035

Εκ των πιο έμπειρων, ποιοτικών και ισχυρών προσωπικοτήτων είναι κι ο Κροάτης φορ. Αν και με τα χρόνια έχει αρχίσει να οπισθοχωρεί στο γήπεδο, ο Πέτριτς έδειξε και τον προηγούμενο 1,5 χρόνο στον Παναθηναϊκό πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα. Τα γκολ και οι ασίστ του ήταν καθαροί βαθμοί πέρσι, με τους «πράσινους» να περιμένουν και φέτος από τον Μλάντεν να βγάλει στο χορτάρι όλη την ποιότητα και την προσωπικότητα που έχει «χτίσει» μέσα από τα 273 παιχνίδια που έχει δώσει σε top class πρωταθλήματα που απέχουν… χιλιόμετρα σε ανταγωνιστικότητα από το ελληνικό. Οι 128 συμμετοχές στη Bundesliga και οι 199 στο πρωτάθλημα της Ελβετίας, που συνοδεύτηκαν από δεκάδες τέρματα και ποιοτικές εμφανίσεις, μαρτυρούν το πόσο έμπειρος είναι ο Κροάτης φορ, που έχει να επιδείξει και 26 παρουσίες στην Premier League, συν τις 63 παρουσίες του στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που καλείται να βγει μπροστά στη «μάχη» για τον τίτλο.

ΣΕΡΧΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

1298535

Ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό, όπως και ο Εσιέν, για να προσδώσει την ηγετική φυσιογνωμία που χρειάζεται η «πράσινη» άμυνα. Όσο παίζει, δείχνει γιατί αποκτήθηκε από το «τριφύλλι». Ο 29χρονος Καταλανός στόπερ, είναι πραγματικός ηγέτης. Έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να καθοδηγήσει την «πράσινη» άμυνα, αλλά και να «φτιάξει» το παιχνίδι της ομάδας από πίσω, πράγμα που θα χρειαστεί απέναντι στο… κατενάτσιο που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Έχοντας παίξει 165 φορές στην Primera Division, απέναντι σε επιθετικούς όπως οι Ρονάλντο, Μέσι, Σουάρες, Σολδάδο κι αρκετοί ακόμα, αυτοί που θα κληθεί να αντιμετωπίσει εδώ θα του φανούν… παιχνιδάκι. Ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Σάντσεθ να γίνει ο «βράχος» που θα του θωρακίσει την άμυνα, κάτι που μπορεί να δώσει βαθμούς-χρυσάφι στην προσπάθεια για να κατακτηθεί ο τίτλος.

Δεν είναι οι μόνοι

1254759

Εκτός των πέντε που αποτελούν ότι πιο σημαντικό έχει σε ποιότητα κι εμπειρία, κυρίως λόγω παραστάσεων στο εξωτερικό, για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές με τα συγκεκριμένα στοιχεία. Παίκτες που έχουν επίσης αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα εκτός Ελλάδας και μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω όταν το χρειαστεί το «τριφύλλι». Σε αυτή την κατηγορία φυσικά και συγκαταλέγεται ο Στάθης Ταυλαρίδης, με θητεία στην Άρσεναλ και με 157 παρουσίες στη Ligue 1 της Γαλλίας. Παραστάσεις από το εξωτερικό «κουβαλάει» και ο Σωτήρης Νίνης, που έπαιξε με την Πάρμα στην Ιταλία σε 14 ματς, ενώ και ο Γενς Βέμερ έχει αγωνιστεί στη Bundesliga και έχει τις ανάλογες εμπειρίες. Είναι κι αυτοί ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα που θα κληθούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να φτάσει στον τίτλο.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved