Επιστροφή πέραν πάσης προσδοκίας

Επιστροφή πέραν πάσης προσδοκίας

Η επιστροφή των ερυθρόλευκων της Θεσσαλίας στην μεγάλη κατηγορία, έπειτα από 20 χρόνια, συνδυάστηκε με αποτελέσματα πέραν πάσης προσδοκίας.

Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωί όταν η ομάδα δημιούργημα του Σάκη Τσιώλη, ξεκίνησε με νίκη στη Ν. Σμύρνη. Λίγο μόνο καιρό πήρε στους νεοφερμένους να κατανοήσουν τις δυσκολίες της κατηγορίας και αφού πέρασε ο μήνας (προσαρμογής) Σεπτέμβριος ο Ολυμπιακός πήρε φόρα και δεν σταμάτησε ως το φινάλε. Σύνολο με αυτοπεποίθηση πήρε αποτελέσματα, μακριά απ’ το Πανθεσσαλικό, που προκάλεσαν τεράστια έκπληξη. Όπως το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, μέσα Δεκεμβρίου, μα κυρίως ο απίστευτος διασυρμός που υπέστη η ΑΕΚ με τα γκολ των Σανκαρέ, Ουμπίντες, Μόνχε, Καπετάνου. 4-0! Οι Βολιώτες σε 16 συνολικά εκτός έδρας ματς με πράσινους και Ένωση, δεν είχαν πάρει ούτε ένα βαθμό! Κι ενώ όλα πήγαιναν ρολόι ο Τσιώλης έκανε το λάθος να δηλώσει ότι θα πανηγυρίσει μαζί με τους Λαρισαίους εάν παραμείνουν. Ο Μπέος το φύλαγε και στην πρώτη γκέλα (1-1 με Ηρακλή) του δείχνει την έξοδο. Τέλη Φεβρουαρίου αναλαμβάνει ο Κατσαβάκης, η ομάδα ουδόλως επηρεάζεται και φτάνει ως το τέλος να διεκδικεί και να κερδίζει την πέμπτη θέση της κατάταξης. Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου

MVP: Καλίφα Σανκαρέ

Το βιογραφικό του δεν προδιέθετε για την εξαιρετική συνολική εικόνα που άφησε στην ομάδα-έκπληξη της σεζόν. Χαμένος στο ομιχλώδες Βέλγιο και μάλιστα στη Β’ Κατηγορία λες και μόλις ένιωσε τον ήλιο της Ελλάδας μεταλλάχθηκε. Πολύ καλός αμυντικός ο πανύψηλος Σενεγαλέζος  εξαργύρωσε με ουσιαστικές εμφανίσεις την επιλογή του Τσιώλη. Είχε 25 παρουσίες και 3 γκολ. Βέβαια αν υπήρχε η δυνατότητα για περισσότερους παίκτες τότε ο Ολυμπιακός Βόλου είχε αρκετούς ακόμη. Μόνχε, Μπρέσκα, Ούμπιντες ήταν πολύ καλοί.

Οι αριθμοί

11 οι ομάδες που έχει αγωνιστεί ως τώρα στην καριέρα του ο Ηλίας Σολάκης. Στην «μεγάλη» κατηγορία μετρά 99 αγώνες και 24 γκολ.

8 ήττες σε ισάριθμα ματς μετρούσε στο ξεκίνημα της χρονιάς στις έδρες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ. Φέτος νίκησε και στις δύο. Και όχι μόνο εκτός αλλά και στο Βόλο. Ήταν η μόνο ομάδα που νίκησε «πράσινους» και «Δικέφαλο» από δύο φορές.

12 νίκες σε μία σεζόν ουδέποτε είχαν καταφέρει οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου στις οκτώ προηγούμενες παρουσίες τους στην Α’ Εθνική

8 ασίστ έδωσε ο Χαβιέ Οράσιο Ουμπίντες. Ο 29χρονος Αργεντινός μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Αμπντούν και τον Ριέρα

101 αγώνες στη Super League για τον Κώστα Καπετάνο.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved