Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (photos)

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (photos)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον 42ο τίτλο στην ιστορία του, αλλά έκανε το… καθήκον του απέναντι στον Λεβαδειακό, επικρατώντας 4-0 στην πρόωρη… φιέστα του «Γ. Καραϊσκάκης»

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και αποτέλεσε τον κινητήριο… μοχλό των Πειραιωτών, «σφράγισαν» με τον καλύτερο τρόπο την επίτευξη του πρώτου τους στόχου, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον στρέφονται στο Κύπελλο, μια και θέλουν να «κλείσουν» την σεζόν με το νταμπλ, στην συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Ντομίνγκεζ άνοιξε τον… δρόμο στο 44’ για την ομάδα του Λιμανιού και τον… ακολούθησε ο Μπενίτες στο 60’ πριν ο Αργεντίνος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στο 60’ δώσει… αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Το… κερασάκι στην… τούρτα έβαλε ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις του αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αν και πολλοί θα περίμεναν πως ο Ολυμπιακός θα έμπαινε… φουριόζος στον αγώνα, έπειτα και την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου και την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πριν την έναρξη του ματς, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις πρώτες… κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 6’ ο Μπουσταμάντε βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 15’ ο Πουλίδο βρέθηκε σε θέση βολής, πρόλαβε τον πορτιέρο των Πειραιωτών, αλλά το πλασέ που έκανε βρήκε σε… ετοιμότητα τον Σαλίνο που έδιωξε πριν την γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μεξικανός πρόλαβε εκ νέου τον Ρομπέρτο, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ δεν βρήκε… στόχο, ελέω του Μποτία, ο οποίος με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ, πάνω στην γραμμή.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου, καθώς ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να απειλήσει στο 23’ με το μακρινό σουτ του Μαζουάκου, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να… ενοχλήσει τον Σηφάκη.

Αριθμητική… ανισορροπία

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω απ’ ευθείας αποβολής του Κρητικού τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα, ο Ντομίνγκεζ έκανε την κάθετη μπαλιά για τους Ντοσεβί και Μπενίτες που κινήθηκαν προς την εστία, ο Σηφάκης βρήκε τη μπάλα με τα χέρια εκτός μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής Λαμπρόπουλος του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Από την αποβολή, ο Στρατηλάτης πήρε τη θέση του Μπουσταμάντε.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ανέβασε την πίεση προς την περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καταφέρει να βρουν τους… διαδρόμους, καθώς στο 39’ ο Σιόβας δεν κατάφερε να βάλει την προβολή στο γύρισμα του Σαλίνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χάρα δεν κατάφερε να σκοράρει, έπειτα από πάσα του Ντοσεβί.

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» έφερε… καρπούς ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, όταν ο Ντοσεβί έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Λεβαδειακού, γύρισε προς τον άξονα, όπου ο Ντομίνγκεζ με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 1-0 και έβαλε… φωτιά στην εξέδρα.

Ίδια… εικόνα

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα, θέλησε να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 50’ ο Μπενίτες απείλησε, αλλά το σουτ που έκανε, έπειτα από ωραία ενέργεια πέρασε άουτ, ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το φάουλ και ο Παραγουανός, περισσότερο με τον αριστερό ώμο, παρά με το κεφάλι, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Στρατηλάτη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… σήκωσαν το πόδι από το… γκάζι και στο 60’ ο Ντομίνγκεζ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού και με πλασέ, έγραψε το 3-0.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να… αντιδράσουν και στο 62’ έφτασαν κοντά στο γκολ με το φάουλ του Πελέ, όμως, ο Ρομπέρτο ενήργησε σωστά και έδιωξε με ωραία επέμβαση στην δεξιά του γωνία. Ακολούθησαν οι… διορθωτικές κινήσεις των δύο προπονητών από τους πάγκους, αλλά η έξοδος του Μπενίτες, στο 66ο λεπτό, προκάλεσε τις αντιδράσεις των οπαδών των «ερυθρόλευκων» για την απόφαση του Βίτορ Περέιρα να βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο τον Παραγουανό.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωνόταν χωρίς άλλες… συγκινήσεις, όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φορτούνης έβαλε το… κερασάκι στην… τούρτα, με κοντινό πλασέ, έπειτα από προσπάθεια του Ντομίνγκεζ.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αναμφίβολα ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό ήταν ο Αλεχάντρο Ντομινγκεζ. Ο Αργεντίνος μόλις ανέβασε… στροφές, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την «εικόνα» των Πρωταθλητών Ελλάδας και πιστοποίησε την εξαιρετική του εμφάνιση με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (66’ Φορτούνης), Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί (60’ Ελαμπντελαουί), Χάρα, Μπενίτες (66’ Μήτρογλου).

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Μαχαίρας (63’ Μάγκας), Μιλιάζες, Πίντερ (80' Τριποτσέρης), Τόμας, Πελέ, Ζίτο, Μπουσταμάντε (28’ Στρατηλάτης), Στάθης, Γιακουμάκης, Πουλίδο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports:

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 4-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5533c3ff6f8fd4d021596a06?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved