Ζέκα: «Το πάθος ήταν σημαντικό»

Ζέκα: «Το πάθος ήταν σημαντικό»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε, υποστήριξε πως το πάθος ήταν αυτό που οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα κανάλια Novasports παραχώρησε ο Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για πολλά και διάφορα, με το «αιώνιο» ντέρμπι να κλέβει την παράσταση στις τοποθετήσεις του. Ο Πορτογάλος μέσος επεσήμανε πως το πάθος ήταν το καταλυτικό στοιχείο που έδωσε στο «τριφύλλι» τη νίκη, ενώ παράλληλα μίλησε και για αρκετά ακόμα πράγματα. Ο Ζέκα καταδίκασε τα επεισόδια, ενώ έθεσε ως στόχο τις νίκες έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να εκμεταλλευτεί κάποια στραβοπατήματα που ενδεχομένως να έχει ο Ολυμπιακός.

Επίσης, ο Πορτογάλος μέσος δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνει… ακόμα περισσότερο Έλληνας, ενώ έσταξε… μέλι για τον Γιάννη Αναστασίου, τον Μλάντεν Πέτριτς αλλά και τον Κώστα Κατσουράνη. Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει τις φάσεις αλλά και την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το που κρίθηκε το ντέρμπι: «Ηταν επιθυμία της ομάδας για να κερδίσει και να μειώσει στους τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι που θέλαμε να συμβεί και θέλαμε περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλό μας».

Για το αν το έκρινε το πάθος: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν φτάνουμε σε ένα ντέρμπι, η ομάδα που παίζει με περισσότερη θέληση και όρεξη να κερδίσει τον αγώνα, είναι εκείνη που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγει νικήτρια».

Για το γεγονός ότι σκόραρε πρώτος ο Παναθηναϊκός: «Ξέραμε πως ήταν σημαντικό να βάλουμε το πρώτο γκολ, γιατί η ομάδα που το κάνει αυτό σε ένα ντέρμπι έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μέχρι το 0-0 είναι ένα ρίσκο ανάμεσα στις ομάδες γιατί ξέρουν πως αυτός που θα βάλει πρώτος το γκολ θα έχει το προβάδισμα. Μετά το πρώτο γκολ ρίσκαρε περισσότερο ο αντίπαλος. Μετά σημειώσαμε κι ένα δεύτερο γκολ και το παιχνίδι πήρε την εξέλιξή του».

Για την τακτική του Παναθηναϊκού: «Εμείς μελετήσαμε τον αντίπαλο, ξέραμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο, αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς. Να γνωρίζουμε τι πρόκειται να κάνουμε. Ξέραμε πως έπρεπε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα με και χωρίς τη μπάλα. Νομίζω πως σε αυτό τον τομέα ήμασταν καλύτεροι, για αυτό και πήραμε τη νίκη».

Για το παιχνίδι χωρίς τη μπάλα: «Είναι πιο δύσκολο να παίζεις χωρίς τη μπάλα. Κι αυτό γιατί την κατοχή εκείνη τη στιγμή την έχει ο αντίπαλος κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να τρέξεις για να την ανακτήσεις. Εμείς προσπαθούμε να ανακτούμε τη μπάλα, γιατί είμαστε μια ομάδα που μας αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι: «Όπως είπα και πριν, στο πρώτο ημίχρονο δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκα για να μην δεχθούμε κάποιο τέρμα. Δεν μας βγήκε ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο όπως θέλαμε, να έχουμε δηλαδή περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια μας. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να πάρουμε περισσότερο ρίσκο γιατί ξέραμε πως η νίκη ήταν αυτό που μας ενδιέφερε. Έτσι, κοιτάξαμε να παίξουμε με την μπάλα στα πόδια, να έχουμε εμείς την κατοχή και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι όταν η ομάδα μας έχει περισσότερη κατοχή της μπάλας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Στόχος είναι να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πως η διαφορά μας είναι τρεις βαθμοί, τα πράγματα θα είναι δύσκολα αλλά θέλουμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση. Αυτό είναι το οποίο θα κάνουμε ως το τέλος της χρονιάς. Θα κοιτάξουμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας και ο βασικός μας αντίπαλος να έχει μια πτώση».

Για τον Πέτριτς: «Ο Πέτριτς είναι μεγάλος παίκτης η ίδια η καριέρα του μιλάει από μόνη της, είναι σημαντικό για εμάς γιατί τον βλέπω πως σε κάθε αγώνα πηγαίνει καλύτερα από ότι στον προηγούμενο. Αυτή τη στιγμή είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Μας έχει δώσει πολλά, έχει προσφέρει πολλά και ελπίζω με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει».

Για τα καλά λόγια του Αναστασίου για αυτόν: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή μου, πολλά από αυτά που έκανα στον αγωνιστικό χώρο χθες οφείλονται στη δουλειά που κάνω μαζί του. Το όσκαρ δεν πρέπει να απονεμηθεί σε εμένα, αλλά σε όλη την ομάδα. Θεωρώ ότι κερδίσαμε το χθεσινό παιχνίδι γιατί παίξαμε ομαδικά, παίξαμε όλοι μαζί σαν μια ομάδα, με κοινή σκέψη, με τον ίδιο στόχο».

Για τα επεισόδια στη Λεωφόρο: «Αυτά τα συμβάντα δεν πρέπει να γίνονται, εμείς δεν είμαστε καθόλου σύμφωνοι με όσα έγιναν. Αυτή δεν είναι η εικόνα του Παναθηναϊκού. Χαιρόμαστε που ο κόσμος είναι μαζί μας και μας υποστηρίζει αλλά δεν πρέπει να περνάμε κάποια όρια, που έχουν να κάνουν με τον αντίπαλο και με τον σεβασμό σε αυτόν και στο άθλημα».

Για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να συνεχίσουμε στη διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτό δεν κατέστη δυνατό οπότε αυτό που μας έμεινε ήταν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Με τους προπονητές μιλήσαμε και είπαμε ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να διεκδικούμε τώρα ποια είναι το πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να συνεχίσουμε, ποια ήταν τα λάθη που κάναμε στον αγώνα του Κυπέλλου και τι πήγε στραβά. Τώρα θεωρώ πως πάμε καλά, είμαστε καλά και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε μπροστά».

Για το αν θέλει να παίξει στην Εθνική Ελλάδας: «Μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να κληθώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου. Τώρα όσο αφορά τη δυνατότητα να γίνω διεθνής της εθνικής Ελλάδας, είναι κάτι που δεν ξέρω σε τι σημείο είναι αυτή τη στιγμή. Αν είναι εφικτό ή ανέφικτο. Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα βεβαίως και θα τη σκεφτόμουνα και φυσικά δεν θα έλεγα όχι».

Για το αν αισθάνεται Έλληνας: «Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα κι έχω την επιθυμία να συνεχίσω για πολλά χρόνια και σιγά-σιγά αισθάνομαι περισσότερο Έλληνας».

Για τον Ατρόμητο: «Είναι μια ομάδα δύσκολη, με πολύ καλούς παίκτες θα είναι δύσκολο το να παίξουμε στο δικό τους γήπεδο, είναι πάντα δύσκολη έδρα το Περιστέρι. Θα έλεγα ότι πέρσι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο, όμως φέτος θα πάμε με στόχο τη νίκη. Δεν θέλουμε να αφήσουμε την ευκαιρία να πιέσουμε τον πρωτοπόρο. Ξέρω ότι θα βρούμε απέναντί μας έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για κερδίσουμε».

Για την απόκρουση πέναλτι του Ράφαελ του Παναιτωλικού: «Είναι δύσκολη απόκρουση, γνωρίζω τον Ράφαελ και την ποιότητά του από τότε που έπαιζε στην Πορτογαλία. Τον θεωρώ μεγάλο τερματοφύλακα και κάνει πολύ καλή χρονιά στον Παναιτωλικό. Χαίρομαι που τα πάει καλά. Η μπάλα πήγε πολύ γρήγορα, αλλά είναι γρήγορη και η αντίδρασή του και ήταν πολύ δύσκολη απόκρουση».

Για την ασίστ του Παντελιάδη του Αστέρα: «Πιστεύω ότι το μισό γκολ είναι η ασίστ, η πάσα. Γρήγορη και μεγάλη πάσα, αλλά και μεγάλη κίνηση. Εξαιρετικό το τελείωμα του Μπαράλες. Πράγματι αξίζει τον κόπο να βγει η καλύτερη ασίστ».

Για το αν του αρέσει να δίνει ασίστ ή να σκοράρει: «Υπάρχουν παίκτες που το βιώνουν διαφορετικά. Υπάρχουν παίκτες που τους αρέσει να σκοράρουν, κι εμένα αυτό μου αρέσει να βάζω γκολ. Βέβαια δεν έχω τόσο μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, οπότε είναι καλύτερο να δίνω ασίστ, να κάνω μεγάλες πάσες όπως αυτή που είδαμε και νομίζω πως ήταν πολύ όμορφη».

Για την καλύτερη δική του ασίστ: «Η καλύτερη ασίστ που έκανα ήταν στον Λουτσιάνο Φιγκερόα στο Καραϊσκάκη».

Για τα καλά ματς κόντρα στον ΟΣΦΠ: «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Για το fair play του τερματοφύλακα του Πανθρακικού: «Είναι πολύ όμορφη εικόνα με τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού με τον αντίπαλό του, παρότι αυτός αποσόβησε ένα γκολ για την ομάδα του. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση και θα ήθελα με τη σειρά μου να τους δώσω συγχαρητήρια».

Για την καλύτερη ενδεκάδα της Nova: «Σε ό,τι αφορά τον τερματοφύλακα δεν είχα την ευκαιρία να δω το παιχνίδι της Κέρκυρας αλλά για να είναι εκεί θα έκανε καλό παιχνίδι. Οσο αφορά τους αμυντικούς, ο Ταυλαρίδης έκανε μεγάλο αγώνα. Δεν έχω δει τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, θεωρώ όμως πως και ο Σίλντενφελντ θα έπρεπε να είναι εκεί. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο φίλος μου ο Κατσουράνης! Είναι μεγάλος παίκτης. Για εμένα είναι είδωλο γιατί τον είδα να παίζει και στη Μπενφίκα αλλά και τον είχα συμπαίκτη, είχα αυτή την ευκαιρία. Για εμένα συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αυτή τη φορά ελπίζω να κερδίσουμε εμείς τον αγώνα. Βέβαια, μετά τον αγώνα θα μιλήσουμε σαν φίλοι».

Για τον Κατσουράνη: «Όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό, ήταν ένας από τους παίκτες που ήταν πιο κοντά μου, με βοήθησε να ενσωματωθώ στην ομάδα και σιγά-σιγά ήμασταν ολοένα και πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Μιλάγαμε περισσότερο. Δημιουργήσαμε μια καλή φιλία και κρατάει ακόμα και όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό».

Για την τριάδα των επιθετικών: «Είδα τον Μάσα όταν παίξαμε με τον Αστέρα, κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Όπως είπα, ο Πέτριτς σε κάθε αγώνα παίζει και καλύτερα. Ο Περέιρα σε κάθε αγώνα τον βλέπω με τον ΠΑΟΚ και έχει ποιότητα. Ολοένα και καλύτερα πηγαίνει. Ο Μπαράλες, σημείωσε τρία τέρματα, οπότε είναι φυσικό να είναι στην ενδεκάδα».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved