Μποροβήλος: «Θέλουμε τη συναίνεση»

Μποροβήλος: «Θέλουμε τη συναίνεση»

Ο Γιώργος Μποροβήλος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας υποστήριξε πως θα χρειαστεί συναίνεση και λύσεις κοινά αποδεκτές από όλες τις ΠΑΕ για να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ιδιαίτερο βάρος στην ύπαρξη συναίνεσης και συνεννόησης μεταξύ των εταίρων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στάθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο είναι σε δεινή θέση και πως θα χρειαστεί η συμβολή όλων, η ομαδική και καθημερινή δουλειά αλλά και οι λιγότερες δυνατές κόντρες έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Λίγκας μίλησε και για τη διαφωνία του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού προς την επιλογή του προσώπου του, λέγοντας ότι είναι ευτυχής που τον επέλεξαν οι 13 από τις ομάδες του πρωταθλήματος, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τεράστια μεγέθη τους «πράσινους» και τους Θεσσαλονικείς.

«Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Πρέπει το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου. Εύκολα γκρεμίζεις κάτω, πολύ δύσκολα το φτιάχνεις όμως. Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος, δεν είναι εύκολος και δεν θα είναι έργο του ενός ή των δυο. Θα πρέπει να επιδιώξουμε τη συναίνεση και αυτό θα είναι το κέρδος για το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να φανώ γενικόλογος με αυτό. Κατατέθηκαν θέματα στο συμβούλιο και σιγά-σιγά θα κάνουμε πράξη κάποια πράγματα, για να σταματήσουν όλα αυτά που μαστίζουν το ποδόσφαιρό μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Μποροβήλου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, υποστήριξε: «Με συνεργασία και καλή θέληση, μπορούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο το λαοφιλέστερο άθλημα για τον Έλληνα φίλαθλο και να τον φέρουμε πάλι στο γήπεδο. Πρέπει όλοι μαζί με συναίνεση να κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο και όχι τα συμφέροντα του ενός. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, το αντιλαμβανόμαστε. Θα δώσουμε δώσουμε αγώνα με τις θέσεις μας, με το έργο μας και τη δουλειά μας την καθημερινή. Είναι και θέμα ΕΠΟ και όλων των εμπλεκόμενων στο ποδόσφαιρο. καλό κι εσάς, να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία για να πάμε το ποδόσφαιρο ένα βήμα παραπέρα».

Στη συνέχεια, ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρης Τζελέπης, υποστήριξε: «Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Μποροβήλος, το ποδόσφαιρο είναι σε δυσχερή θέση. Αναλαμβάνουμε μια μεγάλη ευθύνη και οι κινήσεις που θα γίνουν από όλους πρέπει να γίνουν με συναίνεση πίστη, από εμάς τους ίδιους για το άθλημα που υπηρετούμε, για να προχωρήσουμε και να συμβαδίσουμε. Πρέπει όλες οι λύσεις να είναι κοινές».

Ακολούθησαν ερωτήσεις για τον κ. Μποροβήλο, με πρώτη αυτή για την έλλειψη σύμπνοιας που οδήγησε στην αναβολή, με τον κ. Μποροβήλο να απαντά: «Δεν μπορώ να πω πως λύθηκαν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Είδα πως υπάρχει μια καλή διάθεση, θα ήθελα να την έχουμε συνοδοιπόρο μας. Χωρίς αυτά δεν μπορεί κανείς να προχωρήσει. Εκτιμώ πως μετά από αυτή την κοινή ανακοίνωση που θα εκδώσουμε τώρα, η ΕΠΟ θα άρει την αναβολή. Εκφράζει την ανακοίνωση που έστειλε ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό. Είναι θέμα χρόνου να αναρτηθεί η ανακοίνωση από τη Λίγκα».

Για το περιστατικό με τον Ηλία Σπάθα, ανέφερε: «Δεν το έχω υπόψη, το ακούω από εσάς για πρώτη φορά».

Τέλος, για τις ομάδες που διαφώνησαν με την υποψηφιότητά του, είπε: «Το μόνο που έχω να πω, είναι πως είμαι ευτυχής που 13 ομάδες με εμπιστεύθηκαν, και πως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλες ομάδες».

 Διαβάστε ακόμα:

Super League: «Πέρασε» η πρόταση του ΠΑΟΚ για ΕΠΟ

Super League: Φάνηκε… φως στο τούνελ

Super League: Νέος πρόεδρος ο Μποροβήλος!

Super League: Διαφωνία Αλαφούζου – Μπάκου για Μποροβήλο

Super League: Ξανά στη σέντρα με την 12η αγωνιστική



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved